FILMEZZUNK.HU

Az igazság ára (2011) – Hét filmje

5378

Az igazság ára (The Lincoln Lawyer, 2011) – 04.23, Szombat 22:45, RTL Klub

Ezen a héten Az igazság ára című, 2011-es alkotást választottuk a hét filmjének. A produkció Michael Connelly azonos című regénye alapján készült. A film eredeti címe The Lincoln Lawyer, amely arra utal, hogy a Matthew McConaughey által alakított korrupt ügyvéd Haller Lincoln márkájú limuzinnal jár. Az igazság árában McConaughey mellett olyan színészek is megfordulnak, mint manapság egyre jobban felkapott Michael Pena (Orvlövész, Mentőexpedíció) vagy A remény rabjaiból ismert Bob Gunton.

Mickey Haller dörzsölt ügyvéd Los Angelesben, olyan bűnözőket hoz ki vagy menekít meg a börtöntől, akik képesek neki 10 vagy 100 ezer dollárt fizetni. Hallernek van egy kislánya elvált feleségétől, aki korrupt ügyei miatt szakított vele. Egy nap az ügyvédnek úgymond nagy hal akad a horgára, egy gazdag ifjú sarj bajba kerül és Mickey segítségét kéri. Louis Roule-t egy örömlány megerőszakolásával vádolják, de váltig állítja, hogy ártatlan. Haller 100 ezer dollárért el is vállalja az esetet, de ekkor még nem tudja, hogy milyen bonyodalmakba fog belekeveredni. A közel sem tiszta kezű ügyvéd körül egyre jobban szorul a hurok, a kérdés pedig az, hogy megint ki tud e mászni a kalamajkából.

Brad Furman lassan bontja ki számunkra a szálakat, nincsenek fél órás tisztelet körök, hogy megismerjük a szereplőket. Az események és az izgalmak közepette bomlanak ki a karakterek személyességei, így a cselekmény nem unalmas és nem is vontatott. Ehhez hozzá kapcsolódnak a váratlan fordulatok, ezért az izgalom mindvégig fent marad bennünk. Az igazság árának az a legnagyobb erőssége, hogy a teljes játékidőt végig remegi és izzadja az ember, ám nagy erkölcsi tanításokat nem ad számunkra. Talán az érdekes a filmben még, hogy Mickey Haller korrupt karakterében, hogyan kezd el dolgozni a lelkiismeret, de a mozi végére sem kapunk egy tündér mesét. Mindvégig nyers és kegyetlen világot mutatnak be számunkra a készítők.

A filmet Matthew McConaughey színészi játéka viszi a hátán, aki a Csillagok között és Több, mint sport után szintén nagyot alakít. Sajnos a főszereplők nem annyira jók a produkcióban, talán Ryan Phillippe és William H. Macy emelkedik ki egy kicsit.

Összességében, aki egy izgalmas bűnügyi thrillerre vágyik, vagy éppen Matthew McConaughey rajongó azoknak kiváló választás lesz a hétvégére. Az igazság ára tényleg mindvégig kiszámíthatatlan és a végletekig nagyon izgalmas.

(Címlapkép forrása)

//taki//

Az igazság ára (The Lincoln Lawyer, 2011) – 04.23, Szombat 22:45, RTL Klub Ezen a héten Az igazság ára című, 2011-es alkotást választottuk a hét filmjének. A produkció Michael Connelly azonos című regénye alapján készült. A film eredeti címe The Lincoln Lawyer, amely arra utal, hogy a Matthew McConaughey által alakított korrupt ügyvéd Haller Lincoln márkájú limuzinnal jár. Az igazság árában McConaughey mellett olyan színészek is megfordulnak, mint manapság egyre jobban felkapott Michael Pena (Orvlövész, Mentőexpedíció) vagy A remény rabjaiból ismert Bob Gunton. A filmet Matthew McConaughey színészi játéka viszi a hátán, aki a Csillagok között és Több, mint sport után szintén nagyot alakít. Mickey Haller dörzsölt ügyvéd Los Angelesben, olyan bűnözőket hoz ki vagy menekít meg a börtöntől, akik képesek neki 10 vagy 100 ezer dollárt fizetni. Hallernek van egy kislánya elvált feleségétől, aki korrupt ügyei miatt szakított vele. Egy nap az ügyvédnek úgymond nagy hal akad a horgára, egy gazdag ifjú sarj bajba kerül és Mickey segítségét kéri. Louis Roule-t egy örömlány megerőszakolásával vádolják, de váltig állítja, hogy ártatlan. Haller 100 ezer dollárért el is vállalja az esetet, de ekkor még nem tudja, hogy milyen bonyodalmakba fog belekeveredni. A közel sem tiszta kezű ügyvéd körül egyre jobban szorul a hurok, a kérdés pedig az, hogy megint ki tud e mászni a kalamajkából. Brad Furman lassan bontja ki számunkra a szálakat, nincsenek fél órás tisztelet körök, hogy megismerjük a szereplőket. Az események és az izgalmak közepette bomlanak ki a karakterek személyességei, így a cselekmény nem unalmas és nem is vontatott. Ehhez hozzá kapcsolódnak a váratlan fordulatok, ezért az izgalom mindvégig fent marad bennünk. Az igazság árának az a legnagyobb erőssége, hogy a teljes játékidőt végig remegi és izzadja az ember, ám nagy erkölcsi tanításokat nem ad számunkra. Talán az érdekes a filmben még, hogy Mickey Haller korrupt karakterében, hogyan kezd el dolgozni a lelkiismeret, de a mozi végére sem kapunk egy tündér mesét. Mindvégig nyers és kegyetlen világot mutatnak be számunkra a készítők. A 2011-es alkotás tényleg mindvégig kiszámíthatatlan és a végletekig nagyon izgalmas. A filmet Matthew McConaughey színészi játéka viszi a hátán, aki a Csillagok között és Több, mint sport után szintén nagyot alakít. Sajnos a főszereplők nem annyira jók a produkcióban, talán Ryan Phillippe és William H. Macy emelkedik ki egy kicsit. Összességében, aki egy izgalmas bűnügyi thrillerre vágyik, vagy éppen Matthew McConaughey rajongó azoknak kiváló választás lesz a hétvégére. Az igazság ára tényleg mindvégig kiszámíthatatlan és a végletekig nagyon izgalmas. (Címlapkép forrása) //taki//

Értékelés

Színészi alakítás - 77%
Izgalom - 83%
Filmezzünk.hu - 75%
IMDB - 73%

77%

User Rating: Be the first one !
77

Article Tags: