FILMEZZUNK.HU
A dzsungel könyve (The Jungle Book, 2016) - Hétvégi bevételi lista, USA - Maugli története tartja fantasztikus formáját a trónon!

Hétvégi bevételi lista, USA – 2016. április 25.

2530

Hétvégi bevételi lista, USA – Maugli története tartja fantasztikus formáját a trónon!

A dzsungel könyve (kritikánk itt olvasható) legújabb és egyben az eddigi leglátványosabb feldolgozása, mindösszesen 41 %-ot esve tartotta meg pozícióját az amerikai hétvégi bevételi lista élén. A Jon Favreau által rendezett, 175 millióból készült alkotás, világviszonylatban már második hetében átlépte az 500 milliós álomhatárt. A Vadász és a Jégkirálynő kerek perec 100 milliót keresett összesen a nyitóhétvégéjén, ami nem is lenne rossz, ám Amerikában “csak” 20 millió zöldhasút kapart össze a kritikailag leszerepelt fantasy. A Birkanyírás harmadik része, Ice Cube-al a főszerepben szépen tartja magát és hozott még 10 milliót, ami elég volt a dobogó legalsó fokához.

Hihetetlen, de még mindig TOP5-ös a Zootropolis – Állati nagy balhé című animációs film. Nem, hogy lejjebb csúszott a listán a már 8. hetében járó mese, hanem egy pozíciót javítva, visszajött a negyedik helyre. Jövőhéten lehet újra felkapaszkodik a dobogóra? Ötödik helyen a 6 milliót bezsebelő, Melissa McCarthy főszereplésével készült, A Főnök című vígjáték, míg hatodik helyen a Batman Superman ellen tanyázik. A szuperhősös, nagyon megosztó mozi 300 millió felett jár már a tengerentúlon. Hetedik a Beépített tudat, potom 3 millió dollárral. Sajnos anyagilag nagy lebőgés a film, pedig olyan színészek adták a nevüket az akciófilmhez, mint Ryan Reynolds, Kevin Costner vagy az egyre felkapottabb Gal Gadot. Az ötödik hetében járó Bazi nagy görög lagzi 2. része egy újabb helyet csúszva már csak a nyolcadik helyen áll, ezúttal 2 milliót hozzátéve az eddigi bevételéhez. Kilencedik a frissen debütált Compadres, míg a hétvégi bevételi lista tizedikje, ezúttal is a Helen Mirren nevével fémjelzett Eye in the Sky.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. A dzsungel könyve – $60,8M / $528,4M
  2. A Vadász és a Jégkirálynő – $20M / $100,2M
  3. Barbershop: The Next Cut – $10,8M / $36M
  4. Zootropolis – Állati nagy balhé – $6,6M / $907,1M
  5. A Főnök – $6M / $57,7M
  6. Batman Superman ellen – Az igazság hajnala – $5,5M / $851,6M
  7. Beépített tudat – $3,1M / $10,8M
  8. Bazi nagy görög lagzi 2 – $2,1M / $82M
  9. Compadres – $1,3M / $1,3M
  10. Eye in the Sky – $1,2M / $14,9M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

(Címlapkép forrása; Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI)

//milos//

 


Article Tags: