FILMEZZUNK.HU
Én, a robot (I, Robot, 2004) - Filmajánló a hétvégére – 2016. április 30.-május 1.

Filmajánló a hétvégére – 2016. április 30.-május 1.

2741

Hétvégi filmajánló – 2016.04.30.-05.01.

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban 8 filmet ajánlunk, ahol szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet.

Túl a sövényen – 04.30, Szombat 14:20, Fem3

Téli álmukból felébredve a kis liget lakói, élükön vezetőjükkel, Verne teknőssel egy új, sohasem látott akadállyal találják szembe magukat. Kis világukat immár egy hatalmas, áthatolhatatlannak látszó sövény szegélyezi. Az ismeretlentől való félelmük csak akkor kezd múlni, mikor megérkezik a ravasz mosómedve, Stikli, aki meggyőzi őket, hogy a sövényen túl, a frissen felépített kertvárosban soha nem látott finomságok tömkelege fogadja őket. A kis csapat lelkesen veti bele magát az új kalandokba, nem is sejtve, hogy Stikli szándékai koránt sem tisztességesek.

Korhatár: 12
Stílus: animációs, vígjáték, családi

Nemzetbiztonság Bt. – 04.30, Szombat 18:45, Film+

Earl (Martin Lawrence) és Hank (Steve Zahn), az egyik tizenkilenc, a másik még annyi se. Mindkettőjük közös vonása, hogy kirúgták őket a rendőrségről. Mégis mindketten a kék zubbony vonzásában élnek, és egy őrző-védő céghez szegődnek. Véletlenül belecsöppennek életük legnagyobb bűnügyébe: egy csempészbanda, Nash (Eric Roberts) és bandája után nyomoznak. Élvezik az üldözéseket, imádják a robbanásokat, szeretnek rendőrösdit játszani. Csak egymást utálják. De ha nem fojtják meg egymást, ha túlélik mindazt a veszélyt, aminek a fele se volna, ha ők nem olyan kétbalkezesek, akkor talán sikerül nekik, ami az igazi zsaruknak sem, elcsípni a csempészeket.

Korhatár: 12
Stílus: akció, vígjáték, krimi

Dick és Jane trükkjei – 04.30, Szombat 21:30, SuperTV2

Dick (Jim Carrey) és Jane (Téa Leoni) boldog életet élnek, dúskálnak a gazdagságban és a földi javakban, mígnem egy napon Dick elveszti jól menő munkáját, holott a közelmúltban léptették elő. Ráadásul nemrég beszélte rá a feleségét, hogy mondjon fel, hiszen már egyedül is képes eltartani a családot. Alig van megtakarított pénzük, így hát a házuk is elúszni látszik. Dick úgy dönt, hogy nem hagy mindent veszni, inkább felcsap bűnözőnek. A házaspár nekilát, hogy visszalopja azt, ami az övék volt.

Korhatár: 12
Stílus: vígjáték

Rohanás – 04.30, Szombat 21:00, AXN

A szabadulás nem egyenlő a szabadsággal. Egy férfi (Dwayne Johnson) kiszabadul a börtönből, és tudja: legfontosabb feladata az, hogy megbosszulja a testvére halálát, akivel együtt vett részt egy félresikerült betörésben. Nem érdekli, hogy vannak-e tanúk. Nem finomkodik. Akinek része lehetett az árulásban, annak vége. Tudja, hogy csak néhány órája van. A nyomában egy zsaru (Billy Bob Thornton) és egy bérgyilkos (Oliver Jackson-Cohen). Ő mégis mindenen keresztülverekszi magát, hogy megtudja, pontosan mi történt azon a végzetes éjszakán, megtalálja a bűnöst, és a szemébe nézzen.

Korhatár: 16
Stílus: akció, dráma

Happy, a flúgos golfos – 05.01, Vasárnap 14:50, SuperTV2

Happy Gilmore (Adam Sandler) világéletében profi hokis szeretett volna lenni, ám nem tud egyebet, mint nagyot ütni, rondán beszélni és bunyózni. Miután kirúgják a válogatásról, Happy elhatározza, hogy golfosnak áll. Hamarosan hatalmas sikert arat a közönség soraiban négyszáz méterre elütött labdáival és képernyőt nem tűrő stílusával. Sikerével azonban magára vonja Shooter McGavin (Christopher McDonald) haragját, aki a golfbajnokság aranyzakójára pályázik.

Korhatár: 12
Stílus: vígjáték

Kőagy őrnagy – 05.01, Vasárnap 16:50, SuperTV2

Benson Payne (Damon Wayans) őrnagyot egykori katonatársa azzal a feltétellel váltja ki a dutyiból, hogy kiképzője lesz a diákcsapatnak, amely mindig utolsó a katonai diákversenyen. Az őrnagy keresetlen stílusa miatt a srácok fellázadnak. Megpróbálják kikészíteni a katonát, ám a kőagyú Payne-nek hajósodronyból vannak az idegei, és rendkívül kreatív, ha büntetést kell kiagyalnia. Csak az iskola érzéki és csinos tanárnőjét lehet bevetni a férfi ellen.

Korhatár: 12
Stílus: vígjáték

A Pelikán ügyirat – 05.01, Vasárnap 22:35, ATV

A Legfelsőbb Bíróság két tagját meggyilkolják. Darby (Julia Roberts), a New Orleans-i joghallgatólány anyagot gyűjt egy korrupt olajvállalkozóról, aki washingtoni körökkel is kapcsolatban állt. A lány tanára és barátja megmutatja az aktát FBI ügynök barátjának. Nem sokkal ezután meggyilkolják. Darby felkeres egy újságírót (Denzel Washington), mivel rájön egyetlen esélye az életben maradásra, ha az anyagot publikálják…

Korhatár: 12
Stílus: vígjáték

Én, a robot – 05.01, Vasárnap 20:30, Film+

Del Spooner (Will Smith), a chicagói rendőrség detektívje legújabb ügye során a U.S. Robotics gyár egyik alkalmazottja halálának körülményeit vizsgálja. Az elkövető egy gép, ám ez lehetetlen. Hiszen minden robot agyába be van égetve a robotika három alaptörvénye: gép nem bánthat embert, engedelmeskedik az emberi parancsnak (kivéve, ha ezzel megszegné az első szabályt) és ügyel saját épségére (kivéve, ha ezzel megszegné az első két szabályt). Ha mégis egy robot az elkövető, annak következményei beláthatatlanok.

Korhatár: 12
Stílus: misztikum, thriller, akció

(Filmajánló címlapkép forrása)
(Filmajánló történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//


Article Tags: