FILMEZZUNK.HU
Röhrig Géza - Saul fia

Van, amiben jobb a Saul fia, mint a Star Wars 7

3524

Jobban fogy a Saul fia a DVD piacon, mint a legújabb Csillagok háborúja film

A napokban jelent meg DVD-n, illetve Blu-ray lemezen a Saul fia és máris óriási sikernek örvend. Az egyik legnagyobb online DVD-boltban már közel egy hónapja lehet megvásárolni a magyar holokausztdrámát, ahol olyan hollywoodi szuperprodukciókat előz meg a legkeresettebb termékek listáján, mint a Star Wars: Az ébredő Erőt, az aranyos Dinó tesót, vagy az óriási sikernek örvendő, utolsó Éhezők viadala részt.

Az origo információi szerint eddig ötezer példány fogyott el a DVD lemezekből és ezer darabot értékesítettek a Blu-ray lemezekből is. Ez utóbbiakból, melyek sorszámozottak és tartalmaznak 35 mm-es filmkockákat is, mindösszesen háromezer darab készült és várhatóan utánagyártás nem lesz belőle. Azért különösen nagy szó a Saul fia lemezek ilyen nagy arányú megvétele, hiszen egyes hazai mozikban még mindig nagy sikerrel vetítik.

Külön bejegyzést érdemel még, hogy a világ legnagyobb online boltjának, az Amazonnak a legkeresettebb termékek listáján, hogy szerepel a Saul fia. A Röhrig Géza főszereplésével készült Oscar-díjas magyar alkotás a DVD-k rangsorában a második, míg a Blu-ray lemezek között a harmadik helyet foglalja el.

Eddig a hazai mozikban 233 442 fő gondolta úgy, hogy megveszi a mozijegyet és nagy vásznon nézi meg a megrázó magyar produkciót. Ezzel magasan a legsikeresebb magyar film az Andy Vajna korszakban és nem mellesleg a hat évvel ezelőtt bemutatott Üvegtigris 3. óta nem láttak ennyien magyar alkotást. A Nemes Jeles László által rendezett mozi Amerikában sem tétlenkedik, hiszen már 1.75 millió dollárt keresett a tengerentúlon, ami több, mint a hatszorosa az eddigi listavezető Fehér Istennek.

(Címlapkép forrása)

//milos//


Article Tags: