FILMEZZUNK.HU
Filmajánló hétvégére – 2016. május 14-15.

Filmajánló hétvégére – 2016. május 14-15.

3033

Filmajánló hétvégére – 2016.05.14-15.

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló hétvégére rovatunkban, ahol ezúttal már 10 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet.

Csodakutya New Yorkban (2010) – 05.14, Szombat 12:00, Cool TV

Jimmy (Jackson Pace) és kutyája, Rini a legjobb barátok. Rini ráadásul Eagle Rock kisvárosának megbecsült tagja. Egy nap Jimmy apját, Deant (Michael Paré) előléptetik, és új állásához New York-ba kell költöznie a családnak. Csakhogy a cég által kiutalt albérletben tilos állatot tartani, így Jimmy kénytelen megválni Rinitől. Ám a hűséges eb nem adja fel és gazdája után indul. Árkon-bokron át kitart, hogy aztán Jimmyvel együtt füleljenek le egy New York-i állatcsempész-bandát.

/Filmajánló: Amerikai családi film; 12+/

Az istenek a fejükre estek (1981) – 05.14, Szombat 16:30, Film+

Xi és törzsének többi tagja Afrikában él, távol mindentől, aminek köze volna a civilizációhoz. Ám szinte idilli életüket egy nap váratlan incidens zavarja meg: egy pilóta gondatlanságból repülőgépe ablakából kihajít egy kólás üveget, amely sértetlenül landol az afrikai kontinensen, véletlenül éppen Xi faluja közelében. A busmanokat mérhetetlenül lenyűgözi ez az ismeretlen eszköz, amelyet annyi mindenre fel lehet használni: akár hangszerként, akár kalapácsként és megindul a harc a különleges tárgy birtoklásáért. A törzs tagjaiban felébrednek a legősibb emberi indulatok, a féltékenység, a gyűlölet, az irigység. Xi pedig egyre biztosabb abban, hogy a palack maga a megtestesült gonosz, ezért elvállalja, hogy a világ végén megszabadul tőle.

/Filmajánló: Botswanai vígjáték; 12+/

Ismeretlen férfi (2011) – 05.14, Szombat 21:20 Cool TV

Dr. Martin Harris (Liam Neeson) híres genetikus, aki egy konferenciára utazik Berlinbe a feleségével. Az egyik poggyásza a repülőtéren marad, amiért taxival visszamegy, amíg a felesége (January Jones) bejelentkezik a szállodába. A repülőtér felé balesetet szenved. Négy nap után, amikor felébred a kórházban, az első gondolata, hogy miért nem értesítették a feleségét, miért nem tud róla, hogy megsérült. Saját felelősségére kiengedik a kórházból, és egyből a szállodába megy, hogy megkeresse feleségét. Legnagyobb meglepetésére a nő boldogan ünnepel férjével, a neves orvossal, Dr. Martin Harris-szel (Aidan Quinn).

/Filmajánló hétvégére: Amerikai thriller; 16+/

Madagaszkár (2005) – 05.14, Szombat 21:00, Fem3

Alex (Ben Stiller), az oroszlán, Marty (Chris Rock), a zebra, Melman (David Schwimmer), a zsiráf és Gloria (Jada Pinkett Smith), a víziló egész eddigi életüket kellemes fogságban töltötték, pazar étkek közt, zöldövezeti környezetben a New York-i Central Park állatkertjében. Ám Martynak az elég jó sem elég jó, hagyja, hogy úrrá legyen rajta a kíváncsiság, és néhány rendkívüli pingvin segítségével megszökik, hogy felfedezze a külvilágot, ami annyira hiányzik neki. Barátai döbbenten állnak másnap reggel Marty hűlt helyénél, és kitörnek az állatkertből, hogy visszahozzák a zebrát, mielőtt még bárki rájönne, hogy eltűnt. Ám egy metróban bóklászó oroszlán, zsiráf és víziló még New Yorkban is kelt némi feltűnést. Alex, Melman és Gloria a Központi Pályaudvaron akadnak rá Martyra, de mielőtt felszállhatnának a hazafelé tartó metróra, elkábítják, elfogják, bedobozolják és egy Afrika felé tartó hajóra pakolják őket a jó szándékú emberek, akik úgy gondolják, hogy megmentik az állatokat a nagyvárosi élet stresszétől. Amikor a cselszövő pingvinek megrongálják a hajót, hőseink Madagaszkár egzotikus szigetének partján találják magukat…

/Filmajánló: Amerikai animációs/

2 kaliber (2013) – 05.14, Szombat 21:30, SuperTV2

A DEA ügynöke Bobby (Denzel Washington), valamint az amerikai haditengerészeti hírszerző tiszt Marcus titkos (Mark Wahlberg) küldetésen vesznek részt. Feladatuk, hogy beépüljenek a hatalmas, mexikói drog kartell belső berkeibe. Egy félresikerült bankrablás után rájönnek, hogy nem a maffia, hanem a CIA pénzét lovasították meg, ezért kénytelenek összefogni, hogy életben maradjanak. A CIA a börtönben, a gengszterek pedig a föld alatt akarják tudni őket.

/Filmajánló: Amerikai akció; 16+/

Szuperhekusok (1985) – 05.15, Vasárnap 15:50, RTL Klub

Három bűnöző kifosztja az egyik detroiti bankot. Bár az egyik tettest még a helyszínen ártalmatlanítják, másikukat pedig börtönbe dugják, a harmadiknak sikerül eltűnnie a húszmillió dollárral. Hét évvel később a börtönből frissen szabadult bankrablót holttan találják Miamaiban. Mivel a rendőrök tehetetlenek, két FBI-ügynök veszi át a nyomozást. Forest (Bud Spencer) és Bennet (Terence Hill) minden tehetségére szükség van, hogy a hét éve eltűnt dollármilliókat és a pénzzel bujkáló gazfickót kézre kerítsék.

/Filmajánló hétvégére: Olasz vígjáték; 12+/

Bilko főtörzs (1996) – 05.15, Vasárnap 15:55, TV2

Bilko (Steve Martin) főtörzs a Fort Baxter laktanya szerelőműhelyének főnöke, ám még egyetlen jármű motorházába se kukkantott bele életében – ezzel szemben szabályos kaszinóvá alakította körletét, ahol egymást érik az izgalmas fogadások. Egy túlbuzgó újonc és a bosszúvágyó Thorn (Phil Hartman) őrnagy megjelenése, akit Bilko jól sikerült tréfája nyomán büntetésül egy grönlandi támaszpontra vezényeltek, veszélybe sodorja a szép idillt.

/Filmajánló: Amerikai vígjáték; 12+/

Csúcsformában (1998) – 05.15, Vasárnap 19:30, Film+

Lee (Jackie Chan) felügyelő az Egyesült Államokba utazik, hogy felkutassa a kínai konzul elrabolt lányát. Az FBI nem fogadja tárt karokkal, szeretnék minél távolabb tartani az ügytől, ezért egy igazi pancsert, Cartert (Chris Tucker) kapja társául. Bár a két nyomozó szöges ellentéte egymásnak, az ügy összehozza őket, és nekilátnak, hogy megtisztítsák Los Angelest a bűnözőktől.

/Filmajánló: Amerikai akció-vígjáték; 12+/

Csak semmi pánik! (1982) – 05.15, Vasárnap 21:00, Fem3

A 2. világháború idején a Balatonba zuhant egy repülőgép, amely a magyar királyi ékszereket tartalmazza – legalábbis ezt állítja a nő, aki egy nyári reggelen felhívja a rendőrfőnököt. A hatóság meg is találja az ékszeres ládát, amelyet a kiemeléskor egy sárkányrepülővel vakmerő módon elrabolnak. A zavaros helyzet megoldásához a legfineszesebb nyomozóra van szükség, ezért az ügyet Csöpire (Bujtor István) bízzák…

/Filmajánló hétvégére: Magyar akció-vígjáték; 12+/

Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt (2003) – 05.15, Vasárnap 21:25, SuperTV2

Andie Anderson (Kate Hudson) a Nőmérő Magazin újdonsült rovatvezetője, aki hétről hétre remek tanácsokkal látja el női olvasóit a közkedvelt “Hogyan”-rovat hasábjain. Legújabb témájához egyik kolléganője sanyarú sorsából merít ihletet, és már meg is van a következő havi cím: Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt? Ehhez azonban villámgyorsan fel kell szednie egy pasit, akit aztán 10 nap alatt furfangosabbnál furfangosabb módszerekkel kergethet a szakításba és az őrületbe. Benjamin Barry (Matthew McConaughey), a menő reklámügynök egy sokat ígérő megbízást akar megkaparintani – minden áron. Vakmerősége odáig fajul, hogy a siker érdekében fogadást köt: 10 nap alatt magába bolondít egy nőt, akit kijelölnek neki. És mit ad isten, az áldozat éppen Andie lesz…

/Filmajánló: Amerikai romantikus-vígjáték; 12+/

(Filmajánló hétvégére címlapkép forrása)
(Filmajánló hétvégére történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//


Article Tags: