FILMEZZUNK.HU
Joseph Fiennes és John C. Reilly - A hét színészei

Joseph Fiennes és John C. Reilly – A hét színészei

2611

Joseph Fiennes és John C. Reilly érdekességek

Hétről-hétre megjelenő cikkünkben kiválasztunk két színészt, akik a héten ünneplik születésük napját és bemutatunk 7-7 érdekességet az életükből, amivel még lehet, hogy eddig nem találkoztál. Ezúttal két nagyszerű, már nem túl fiatal színészt választottunk. Az egyik a 46. életévét ünneplő Joseph Fiennes, akit mindenki csak szerelmes Shakespeare-ként ismerhet, míg a másik a nagy mókamester, a folyton megnevettető , a három Golden Globe jelölést is magának tudó John C. Reilly.

Joseph Fiennes (Született: 1970. május 27. Salisbury)

  1. West Corkban, Írországban nőtt fel, később otthagyta a művészeti iskolát és elkezdett a “Young Vic Youth” Színházzal dolgozni, majd “Guildhall School of Music and Drama”-ban folytatta tanulmányait.
  2. 1998-ban két Oscar díjas filmben is játszott Joseph Fiennes: Robert Dudley-t alakította az Elizabeth-ben, a Szerelmes Shakespeare-ben pedig maga a címszereplő bőrében láthattuk. Ezek után egy időre visszatért a színházhoz, ezért csak néhány filmben vállalt szerepet.
  3. 2003-ban a DreamWorks animációs filmjében, a Szindbád – A hét tenger legendája-ban kölcsönözte a hangját az egyik szereplőnek (Proteus) olyan színészek mellett, mint Brad Pitt, Catherine Zeta-Jones és Michelle Pfeiffer.
  4. Joseph Fiennes 2009. augusztus 27-én vette feleségül kedvesét, María Dolores Diéguez svájci modellt. A római katolikus ceremóniára Toszkánában került sor. A pár első gyermeke, Sam 2010. március 8-án született, majd 2011-ben egy újabb kislánnyal, Isabellel bővült a család.
  5. Testvére a szintén színész, ötszörösen Golden Globe-ra és kétszeresen Oscar-díjra jelölt Ralph Fiennes.
  6. 1999-ben a People magazin beválasztotta az 50 legsármosabb színésze közé.
  7. Nagyszerűen úszik, lovagol és teniszezik.

John C. Reilly (Született: 1965. május 24., Chicago)

  1. Reilly, ötödikként hat testvér közül, Chicagóban született, Illinois államban, ír-amerikai apától és litván anyától. Apja egy vászonkészítő vállalat tulajdonosa volt.
  2. A Chicagói színház büszke tagjaként Reilly a Windy Cityt tartja tapasztalatszerzése első számú forrásának, ami a nagy áttöréshez kellett. Reilly debütálása Brian De Palma filmjéhez, A háború áldozataihoz fűződik, amely 1989-ben került a mozikba.
  3. 2012 novemberében jelent meg a mozikban Rontó Ralph című animációs film, amiben Ralph szinkronhangja.
  4. A színészet mellett énekel is. A Chicago című filmben karaktere dalait ő maga énekli.
  5. Először akkor ült repülőn, amikor ’A háború áldozatai’ forgatására igyekezett, Thaiföldre.
  6. Vegetáriánus, göndör haja mára már a védjegyévé vált, Chicago White Sox rajongó és van egy víkendháza Michiganben.
  7. 1992 óta, azaz 24 éve Alison Dickey férje, akivel A háború áldozatai című film forgatásán ismerkedett meg.

(Címlapkép forrása itt és itt)
(Érdekességek forrásai: starity.hu, wikipedia.hu, mafab.hu)

//milos//


Article Tags: