FILMEZZUNK.HU

Szelíd szerelem (2003) – Filmajánló hölgyeknek

5274

Szelíd szerelem (Love Comes Softly, 2003) – Filmajánló

Akik szeretik a lenyűgöző tájakat, az inspiráló, olykor drámai-, izgalmas történeteket, nekik mindenképpen ajánlom Janette Oke folytatásos regénye alapján készült Szelíd szerelem 12 részből álló sorozatot.

  • A Szelíd szerelem nézői az 1800-as évek Dél-Amerikájába, Eldorádóba csöppenhetnek bele. A 21. század embere beletekinthet, hogy két évszázaddal ezelőtt az Amerikában új életet kezdő, bevándorló telepeseknek milyen küzdelmeken kellett keresztül menni azért, hogy saját birtokukon letelepedjenek, családot alapítsanak, gyermekeket neveljenek.
  • A 12 részből álló sorozat egy család életét mutatja végig generációról-generációra, melynek egyik érdekessége, hogy a nagymama-anyuka- lánya-unoka kapcsolatot nem a vér köti össze, hanem az örökbefogadás, és a legfőbb érték: a szeretet.
  • Példaértékű emberi tulajdonság, hogy ezek az emberek a nehézségekben, küzdelmeikben mindvégig Istenben bíznak, a hit és a remény viszi őket egyre tovább és tovább a boldog életben.
  • Katherine Heigl nagyszerűen játssza Marty Claridge szerepét. A néző már a Szelíd szerelem elején a film hatása alá tud kerülni, amikor látja, hogy Marthy, aki ifjú férjével egy szekéren az amerikai határvidékre érkezik, hogyan kezd új életet, majd egy tragédia folytán hirtelen megözvegyül. Az élet rákényszeríti egy kényszerházasságra Clark Davissel (Dale Midkiff), de a sok próba végül meghozza gyümölcsét, s a szerelem szelíden belopódzkodik a szívükbe.
  • A produkciót a lenyűgöző tájképek, az aláfestő zenék, a csodálatos kosztümök is még inkább a képernyő elé szegezik a kíváncsiskodókat.
  • A folytatásos sorozat 2003-ban több Camie-díjat is megkapott, mint például: Janette Oke-eredeti történetéért, Dale Midkiff férfiszereplő játékáért. A film a Hallmark Chanellen debütált.
  • A Szelíd szerelem rendezője, forgatókönyvírója Michael Landon Jr., a méltán híres Michael Landon (A farm, ahol élünk Charles-a) fia. Jr. Landon apja nyomdokait követve szintén nagy előnyben részesíti a western, romantikus-dráma műfajú történeteket.
  • Michael az alkotás férfi főszerepére kifejezetten Dale Midkiffet választotta.
  • A Szelíd szerelem tv sorozat Janette Oke regénye alapján íródott 1979-ben. A folytatásos regény nagy népszerűségnek örvend, eddig több mint 30 millió példányban kelt el.

(Címlapkép forrása)

//helg//


Article Tags: