FILMEZZUNK.HU

Szenilla nyomában (Finding Dory) – Legújabb előzetes!

3013

Szenilla nyomában (Finding Dory) – Előzetes

Idén nyáron nézhetjük a Némó nyomában folytatását, a Szenilla nyomában című animációs mesét. A 13 éve bemutatott első rész hatalmas siker volt, mind kritikailag, mind anyagilag is. A négy Oscarra is jelölt – abból egy szobrocskát megnyert – Némó 94 millió amerikai dollárból készült és ennek majdnem a tízszeresét hozta össze világviszonylatban. Andrew Stanton maradt a rendezői székben, míg a hangokat tekintve is visszatértek a régen már jól bevált színészek.

Szenilla nyomában története

Amikor Szenilla (Ellen DeGeneres) rájön, hogy a Kaliforniai Tengerbiológiai Intézetben született, és fiatal korában engedték szabadon az óceánban, elindul, hogy megkeresse szüleit, Némót (Hayden Rolence) és Marlint (Albert Brooks).

A sztoriról a rendező, Stanton is elárult néhány dolgot: “A középpontban ezúttal az első film humoros főszereplője, Szenilla fog állni. Azt találtuk ki, megismertetjük a közönséggel, az ő történetét, a családi hátterét, hogy onnan is származik, stb. Az első filmben olyan gyorsan belecsöppen a sztoriba, hogy szinte alkalmunk sincs megismerni őt. De most végre itt a lehetőség! A történet egy évvel az első film eseményei után fog játszódni, helyszíne pedig a kaliforniai-öböl lesz. A film emellett burkoltan utalni fog a bálnák veszélyezettségére, a lakóhelyük és fajuk rohamos kipusztulására, melyekért részben az emberek a felelősek.

A mese magyar előzetesét itt tudjátok meglesni:

Érdekességek a filmről

  • A filmet eredetileg 2015. november 25-én mutatták volna be, azonban miután a Pixar előrehozta a Dínó tesó premierjét, a Szenilla nyomában bemutatását 2016-ra tolta a stúdió.
  • Alexander Gouldot, aki az első részben Némó hangját kölcsönözte, le kellett cserélni Hayden Rolence-re, ugyanis Gould időközben idősebb lett, és a hangja is mélyült, és így már nem volt alkalmas a szerepre.
  • A maga 25 millió Facebook-lájkjával Dory a legkedveltebb Pixar/Disney karakter.
  • A filmtől már a premierje előtt igen sokat várt a Pixar és Disney, ugyanis a franchise 2003-as első része, a Némó nyomában a második legjövedelmezőbb mozifilm volt a maga idejében. Bevételei elérték a 936 millió dollárt.

(Címlapkép forrása; Érdekességek forrása; Történet forrása)

//milos//


Article Tags: