FILMEZZUNK.HU
A 12 legjobb film a hétvégén - Filmajánló!

Filmajánló a hétvégére – 2016. június 4-5.

3676

A 12 legjobb film a hétvégén – Filmajánló!

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban, ahol ezúttal már 12 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet.

A felejtés bére (2003) – 06.04, Szombat 15:35, TV2

Michael Jenningsre vadásznak, de nem tudja, miért. A világhíres zsenit csúcstechnológiával foglalkozó nagyvállalatok szerződtetik különleges, szupertitkos munkákra, majd a feladat elvégzése után az agyából kitörlik az emlékeit, nehogy elárulhassa a cégek titkait. Munkáját jól megfizetik, a legutóbbi, hároméves küldetése után nyolc számjegyű összegre számít, de a munka végeztével a fizetési csekk helyett egy borítékot kap tele különféle tárgyakkal, és azt mondják neki: beleegyezett abba, hogy lemond a pénzéről.

A felejtés bére (2003)

/Filmajánló: Izgalmas thriller Ben Affleck-el és Uma Thurman-el/

Vissza a jövőbe (1985) – 06.04, Szombat 18:30, Viasat3

Dr. Emmett Brown feltalálónak végre sikerült az időgépet megszerkesztenie. Ezen a masinán utazik vissza a középiskolás Marty McFly 1985-ből 1955-be. Találkozik két tizenévessel, Lorraine Baines-szel és George McFlyjal, akik az utóbb az ő szülei lesznek. Lorraine azonban inkább érdeklődik Marty, mint a naiv George iránt! Marty mindent megtesz, hogy leendő szüleit összeboronálja. Másik gondja: hogyan juthat vissza a jelenbe?
Vissza a jövőbe (1985)

/Filmajánló: Örök klasszikus, nem nyusziknak/

Tan-túra (2008) – 06.04, Szombat 19:50, RTL Klub

Egy teljesítményorientált leendő egyetemista, Melanie Porter, átutazza az egész államokat hogy megtalálja a legjobb intézményt, ahol tanulhat. Túlbuzgó rendőr apja, James Porter, azonban – lánya legnagyobb örömére – úgy dönt, elkíséri az úton, hogy megóvja lányát az ismeretlen veszélyektől.

/Filmajánló: Nagyszerű amerikai vígjáték, ha együtt a család/

Számkivetett (2000) – 06.04, Szombat 20:30, Duna Tv

Chuck Noland (Tom Hanks) karrierje csúcsán álló topmenedzsert az ünnepek előtti utolsó szolgálati útján szörnyű baleset éri. Senki sem éli túl a viharba keveredett gép lezuhanását, csak ő marad életben, valahol Malajzia felé a szétszórt szigetek világában. Barátnője, Kelly (Helen Hunt) hiába várja vissza, a hatóságok szerint nem élte túl senki a szerencsétlenséget. Chuck minden érzékét latba veti a trópusi szigeten az életben maradásért.

Számkivetett (2000)

/Filmajánló: Tom Hanks élete egyik legnagyszerűbb alakítását mutatja be a filmben/

Igazi kaland (2011) – 06.04, Szombat 21:30, SuperTV2

Benjamin Mee és a családja vidékre költözik. Az ok nem más, mint az, hogy az apa a család megtakarítását egy állatkertbe fekteti, amelyre ráfér a tatarozás. Ettől kezdve a család élete az állatkert vezetéséről szól, amely nem mindig problémamentes.

/Filmajánló: Felemelő és érzelmes, de egyben vidám családi film/

Sötét zsaruk 3. (2012) – 06.04, Szombat 21:30, TV2

Egy időhuroknak köszönhetően K ügynök nyomtalanul eltűnik a Föld színéről. Hű társa, J ezért visszatér a múltba, hogy leleplezze az összeesküvést, és kiderítse az igazságot. 1969-be utazik, ahol a fiatal K-val az oldalán mindössze egy napja jut arra, hogy megmentse társát, és biztosítsa az ügynökség és az emberiség jövőjét.

/Filmajánló: Sötét zsaruk rajongóknak ajánlott/

A csajok háborúja (2009) – 06.05, Vasárnap 15:15, Cool Tv

Emma és Liv már régóta legjobb barátnők, hirtelen azonban ellenségekké válnak, amikor kiderül, hogy mindketten ugyanarra a napra tették az esküvőjüket. Hihetetlen versengés indul el köztük: az esküvő helyszíne, a felszolgálók, a vendégek; mindent és mindenkit belevonnak kétszemélyes háborújukba…
A csajok háborúja (2009)

/Filmajánló: Ha épp az esküvődre készülsz, akkor ezt kötelező megnézni/

Trükkös fiúk (2003) – 06.05, Vasárnap 18:35, Viasat3

Roy (Nicolas Cage) egy tapasztalt szélhámos, a csalásokban Frank (Sam Rockwell) a társa. Jól megy nekik az üzlet, gyorsan sok pénzhez tudnak jutni. A magánélet már más tészta. Roy agorafóbiás, vagyis fél a nyitott és zsúfolt helyeken, attól tart ugyanis, hogy felismerik. A fóbiája már az üzletre is kezd kihatni, úgyhogy Roy pszichológushoz fordul. A férfi a gyors áttörésben bízik, de e helyett azzal szembesül, hogy van egy 14 éves lánya, akiről nem is sejtette, hogy él. Angela (Alison Lohman), azonban találkozni szeretne apjával.

Trükkös fiúk (2003)

/Filmajánló: Egy zsivány film csibészeknek/

Csizmás, a kandúr (2011) – 06.05, Vasárnap 19:40, SuperTV2

Csizmás, a kandúr, a Shrek univerzum egyik legkedveltebb karaktere mielőtt megismerkedett volna a híres ogréval, kincsvadászként kereste kenyerét. Aktuális kalandjában Csizmás a zseniális lángelme Humpty Dumpty és a magát minden helyzetben feltaláló macskalány, Kitty társaságában az aranytojást tojó tyúk nyomába erednek.

/Filmajánló: Gyerekeknek indítsd el, míg elmész a pároddal romantikázni/

Sorstalanság (2005) – 06.05, Vasárnap 21:00, ATV

Köves átlagos zsidó kamaszfiú átlagos sorssal Budapesten, 1944-ben. Nem sokkal azután, hogy apját munkaszolgálatra viszik, őt is elfogják, majd bevagonírozzák és Auschwitzba, onnan pedig Buchenwaldba szállítják. Köves nem lázad sorsa ellen, nem lepődik meg, nem keres kiutat. Átmeneti barátságokra tesz szert, felnőttek és gyerekek; flegmák és rémültek, alkalmazkodók és vagányok bukkannak fel mellette a tömegből, és sodródnak el mellőle. Ő pedig csak van, és megfigyel; egész addig, míg sok véletlennek és szerencsés vagy szerencsétlen fordulatnak köszönhetően haza nem kerül. Hisz nincs olyan képtelenség, amit ne élhetnénk túl.
Sorstalanság (2005)

/Filmajánló: Megrázó magyar film a holokausztról/

Red (2010) – 06.05, Vasárnap 21:15, Cool Tv

A CIA fekete múltú exügynöke, Frank Moses visszavonultan élné nyugdíjas éveit, ám régi munkáltatója ráküld egy hi-tech szuperbérgyilkost, hogy így “biztosítsa” Frank hallgatását bizonyos ügyekről. Moses ezzel nagyon nem ért egyet, ezért összerántja a régi csapattársakat, hogy pontot tegyenek az ügy végére úgy, hogy ők lehetőleg túléljék az akciót.

/Filmajánló: Nagyszerű akcióvígjáték fergeteges szereposztással/

Erőnek erejével (2013) – 06.05, Vasárnap 21:45, RTL Klub

Ray egy csendes határ menti városka, Summerton Junction seriffje. Egy nap riasztást kap, hogy megszökött az FBI-tól egy veszélyes mexikói drogbáró, és sportkocsijával, egy rakás fegyveressel és túszával a határ felé száguld. Ray-re hárul a feladat, hogy megállítsa, ám a csapata csupa zöldfülűből áll. Vajon sikerül ennek ellenére is megállítani a drogbáró ámokfutását?

/Filmajánló: Kőkemény akció a Terminátorral/

(Filmajánló hétvégére címlapkép forrása)
(Filmajánló hétvégére történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//


Article Tags: