FILMEZZUNK.HU
Tom Holland és Colin Farrell - A hét színészei

Tom Holland és Colin Farrell – A hét színészei

6108

Érdekességek Tom Holland és Colin Farrell színészről

Hétről-hétre megjelenő cikkünkben kiválasztunk két színészt, akik a héten ünneplik születésük napját és bemutatunk 7-7 érdekességet az életükből, amivel még lehet, hogy eddig nem találkoztál. Ezúttal a legújabb Pókember, Tom Holland az egyik kiválasztott, akit sokan minden idők legjobb pókarcának tartanak, míg másik szülinaposunk a Golden Globe-díjas, ír színjátszó, Colin Farrel, aki egy kerek számot ünnepel a héten, hiszen most lépett be a negyvenesek klubjába.

Tom Holland (Született: 1996. június 1., Kingston)

  1. Édesapja híres hazájában, mint író és komikus, édesanyja pedig Nicola Elizabeth Holland fotós. Három testvére van, az ikrek Sam és Harry, akik 3 évvel fiatalabbak, és Patrick aki nyolc évvel fiatalabb.
  2. Tanulmányait a római-katolikus Donhead iskolában kezdte el, később pedig a Wimbledon kollégiumban vették fel.
  3. Tom Holland kedvenc filmje az 1998-as Ryan közlegény megmentése.
  4. Ő a legfiatalabb színész, aki magára ölthette Pókember jelmezét. Holland csak 19 éves volt az Amerika Kapitány: Polgárháború bemutatásakor.
  5. Tom Holland az első olyan castingolt Peter Parker, Pókember megformálója, aki valóban még tinédzser. Tobey Maguire 27 évesen, míg Andrew Garfield 29 évesen öltötte fel magára először a pókjelmezt.
  6. Óriási rajongója és támogatója az Arsenal futballcsapatának.
  7. Legnagyobb hatással Edward Norton alakítása volt rá, az 1996-os Legbelső félelem-ben.

Colin Farrell (Született: 1976. május 31., Castleknock, Dublin, Írország)

  1. Édesapja híres focista, Emmon Farrell. Három testvére van, egy bátyja és két nővére.
  2. Fiatalkorában úgy tűnt, hogy profi sportoló lesz belőle is, ám 17 évesen azonban kicsapták az iskolából, beállt egy utazó táncegyüttesbe, majd 1996-ban beiratkozott a dublini Gaiety School of Drama képzésére, de itt sem viselte jól a kritikát.
  3. Tévedésből letartóztatták gyilkosság vádjával, amikor Ausztráliában élt fiatal korában.
  4. Gyermekkori példaképe Al Pacino volt, akivel a Beavatás című filmben együtt is játszhatott. Al szerint Colin a generációjának legjobb színésze.
  5. 2003-ban a People magazin beválasztotta a Világ 50 legszebb embere közé. Ugyanebben az évben a Company magazin a hatodik legszebb férfinak választotta.
  6. Al Pacino mellett sokat nézte Steve McQueen-t, Paul Newman-t, Clint Eastwood-ot és Marlon Brando-t, hogy tanuljon tőlük.
  7. A 2006-os James Bond film, a Casino Royale alkotói komolyan fontolóra vették Colin Farrell nevét is, mint a következő 007-es ügynök.

Címlapkép forrása itt és itt)
(Érdekességek forrásai: starity.hu, wikipedia.hu, mafab.hu)

//milos//


Article Tags: