FILMEZZUNK.HU
Érkezik A kis hableány élőszereplős változata is

Érkezik A kis hableány élőszereplős változata is

6963

A kis hableány sem ússza meg az élőszereplős változatot!

A Disney nem olyan régen elkezdett új vonala, az élőszereplős feldolgozású klasszikus mesék tábora tovább bővül a rajongók egyik kedvencével, ugyanis jövőre érkezni fog A kis hableány is. Alice Csodaországban indította a sort 2010-ben, amely több, mint egy milliárd dollárt termelt világszerte. A stúdió a sikerre felbuzdulva elhatározta, hogy belefekteti a pénzt további legendás mesék filmes feldolgozásába. 2014-ben mutatták be az Angelina Jolie főszereplésével készült Demónát, amely szintén hatalmasat kaszált, ugyanis a 180 milliós büdzséből készült produkció 758 millió zöldhasút hozott a Disney-nek.

Sokat nem kellett várni, hiszen egy évvel később jött a Hamupipőke, ami ugyan picit szerényebben muzsikált a mozipénztáraknál, de még így is jóval fél milliárd dollár felett keresett. Idén már bemutatták A dzsungel könyve című klasszikust, amely szintén hatalmas anyagi és kritikai sikernek örvend, a napokban játsszák az Alice Tükörországbant és még hátravan 2016-ból a Tarzan legendája is. Jövőre nézhetjük A szépség és a szörnyeteget, a Szörnyellát, a nagy fülű Dumbót és a Csingilinget is. Ám akiknek A kis hableány volt a kedvenc gyermekkori meséje, most már  nekik sem kell aggódni, hiszen bejelentették, hogy 2017-ben Ariel is élőszereplős formájában úszkálhat.

A kis hableány (dánul: Den lille Havfrue) Hans Christian Andersen 1831-ben megjelent meséje. Készült belőle balett, több rajzfilm (köztük egy Disney-feldolgozás) és 1913. augusztus 23-án a koppenhágai kikötőben felavatták a szobrát. A kis hableány vízalatti királyságban él apjával, a tenger királyával, nagyanyjával, és öt nővérével. Mindőjük között egy-egy év a korkülönbség. Mikor egy hableány tizenöt éves lesz, megengedtetik neki, hogy a felszínre ússzon, és megtekintse a földi világot. A kis hableány minden nővére megjárja a felszínt, ő pedig irigykedve és elbűvölve hallgatja beszámolóikat.

A kis hableány egyik legjobb dallama, a Ringat a víz:

A rendező az a Chris Bouchard lesz, akinek komolyabb rendezői múltja még nincs. A bemutatás dátuma még kérdéses.

Van olyan mese, amelyet te is szívesen látnál megelevenedni élőszereplős formában? Kommentben várjuk az ötleteket!

(Címlapkép forrása)

//milos//


Article Tags: