FILMEZZUNK.HU
Hétvégi bevételi lista, USA - A négy harcos teknőcnek sikerült az élen kezdenie!

Hétvégi bevételi lista, USA – 2016. június 6.

1885

Hétvégi bevételi lista, USA – A négy harcos teknőcnek sikerült az élen kezdenie!

Bár az élen nyitottak Szecska mester tanítványai, nem igazán lehetnek elégedettek a nyitási milliókkal. Egy amerikai popcorn mozinál az a minimális elvárás, hogy legalább a saját hazájában visszahozza a filmbe fecsérelt dollármilliókat, amit ezen kívül keres az pedig mind a bónusz. Nos, ez a Tini Nindzsa Teknőcök: Elő az árnyékból című produkcióra nagyon nem lesz igaz, hiszen minimum 135 milliót fektettek az alkotók a filmbe és ennek ellenére “csak” 35 millió zöldhasúra voltak képesek a nyitóhétvégéjükön, ami nem mellesleg kétszer kevesebb, mint az első résznél. Így még a 100 millió is necces lesz. Második helyre csúszott vissza az X-Men: Apokalipszis, amely több, mint 65%-ot esve 22 milliót keresett. Az amerikai hétvégi bevételi lista dobogójának legalsó fokára fért fel a Mielőtt megismertelek című romantikus dráma 18 milliós amerikai dollárral. Ez azért különösen szép eredmény ennél az alkotásnál, mert mindössze 20 millióba került a producereknek összehozni a mozit.

Negyedik, potom 10 millióval az Alice Tükörországban, amely valószínűleg az év egyik legnagyobb buktája lesz. 170 milliós készítési pénz, plusz marketingköltség, ami szintén nem kevés és jelenleg “csekélyke” 50 milliónál tart a tengerentúlon. A nekünk nagyon nem tetszett (kritikánkat itt olvashatod) Angry Birds: A film lett az ötödik, de a 10 milliót már nem érte el. Hatodik az Amerika Kapitány: Polgárháború, aminél nem mondható el, hogy bukta lenne hiszen a 250 milliós büdzséjének már jóval több, mint a négyszeresénél tart. A Marvel univerzum negyedik legsikeresebb terméke eddig a Kapitány és Vasember konfliktusára épülő szuperprodukció, de bátran lehetne rá fogadni, hogy néhány nap múlva fellép a dobogóra, lelökve onnan Vasember 3. önálló filmjét. Hetedik a Rossz szomszédság 2. része Zac Efron-al és Seth Rogen-el a főszerepben, míg nyolcadik egy frissen debütált film, a Popstar: Never Stop Never Stopping, ahol Andy Samberg játssza el egy popsztár életét. Nyolcadik hetében jár A dzsungel könyve, de még mindig tudott keresni 4 millió dollárt. A hétvégi bevételi lista TOP10-ét ezúttal a Rendes fickók zárják Shane Black-el a rendezői székben.

Külön érdekesség, hogy a Zootropolis – Állati nagy balhé a 14. hetére került ki a legjobb tízből. Az év egyik, ha nem a legjobb animációs filmjének sikerült áttörnie az egy milliárd dolláros álomhatárt, amelyet eddig csak három mesének sikerült rajta kívül. Mi már most odaadnánk neki az Oscar-díjat.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Tini Nindzsa Teknőcök: Elő az árnyékból – $35,3M / $69,2M
  2. X-Men: Apokalipszis – $22,3M / $402,5M
  3. Mielőtt megismertelek – $18,3M / $25,9M
  4. Alice Tükörországban – $10,7M / $176,2M
  5. Angry Birds: A film – $9,8M / $283,4M
  6. Amerika Kapitány: Polgárháború – $7,6M / $1,13Mrd
  7. Rossz szomszédság 2. – $4,7M / $89,3M
  8. Popstar: Never Stop Never Stopping – $4,6M / $4,6M
  9. A dzsungel könyve – $4,2M / $895M
  10. Rendes fickók – $3,5M / $29,1M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

(Címlapkép forrása; Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI)

//milos//


Article Tags: