FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2016. június 11-12.

Filmajánló a hétvégére – 2016. június 11-12.

3470

Hétvégi filmajánló, hogy könnyebb legyen a választás!

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban, ahol ezúttal már 12 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet.

A nagy szökés (1963) – 06.11, Szombat 13:20, Film+

A második világháború derekán a németek új, különleges fogolytábort építenek, miután megelégelték a szökött szövetséges katonák utáni hajszát. A legszigorúbb biztonsági intézkedések mellett itt tartják fogva azokat a foglyokat, akik már többször sikeresen megléptek. A szövetséges katonákat azonban kemény fából faragták. Amikor Bartlett repülőtiszt is idekerül, elhatározza, hogy több ember fog innen megszökni, mint eddig bárhonnan. A céljuk nem csak az, hogy kiszabaduljanak, hanem, hogy lekössék a közelben állomásozó német csapatokat is. Elképesztő akció veszi kezdetét.

/Filmajánló: Egy klasszikus a kor meghatározó színészeivel: Steve McQueen, James Garner, Richard Attenborough és Charles Bronson/

Nincs kettő négy nélkül (1984) – 06.11, Szombat 16:40, Film+

Greg (Bud Spencer) és Elliot (Terence Hill) furcsa állásajánlat kapcsán találkozik először. Fejenként egymillió dollárért helyettesíteniük kell két riói milliomost, akik nemrégiben életveszélyes fenyegetéseket kaptak. A munka nem tűnik nehéznek: a két vagány pontos hasonmása a két milliomosnak. Néhány probléma mégiscsak felmerül: Greg és Elliot az első pillanattól kezdve ki nem állhatja egymást.

/Filmajánló: Bud Spencer és Terence Hill rajongóknak kötelező darab/

Házasodik a család (2010) – 06.11, Szombat 16:45, SuperTV2

Marcus és Lucia alaposan kiakasztják családjaikat, mikor bejelentik, hogy összeházasodnak. A két família közötti probléma főleg kulturális különbségekből fakad, ugyanis Marcus afroamerikai, Lucia pedig latin családból származik, apáik pedig nem igen szívlelik egymást. A fiatalok esküvője miatt a családfők próbálják félretenni nézeteltéréseiket, ám ezt könnyebb elhatározni, mint kivitelezni…

/Filmajánló: Házasodni készülőknek egy könnyed vígjáték/

Minden kút Rómába vezet (2010) – 06.11, Szombat 19:50, RTL Klub

Rómában áll egy szökőkút, amiről azt tartják, hogy ha valaki kivesz a kútba dobált érmék közül, akkor rátalál az Igazira. Amikor a karrierista Beth Harper (Kristen Bell), aki korábban képtelen volt állandó kapcsolatra, húga esküvőjén a városban tartózkodik, megpróbálkozik a kút által megalapoznia szerencséjét. Azzal azonban nem számol, hogy a kútból elcsent érmék tulajdonosai üldözni kezdik majd szerelmükkel. És ők aztán elég fura alakok… és még furábban udvarolnak…

/Filmajánló: Romantikus vígjáték szerelmes pároknak/

Szerelmünk lapjai (2004) – 06.11, Szombat 20:45, Cool TV

Az öregember jegyzettömbjével a hóna alatt minden nap ellátogat az otthonba egy Alzheimer-kórban szenvedő asszonyhoz. Kinyitja a füzetét, és egy szerelmi történetet kezd felolvasni az emlékek nélküli nőnek: Allie Hamilton (Rachel McAdams) és Noah Callhoun (Ryan Gosling) viszontagságos életének történetét. A férfi asztalos, a nő jó házból való úrilány, aki vidéken, Noah szülőfalujában tölti a nyarat. A szerelem nyara után kirobban a második világháború, Noah-t és Allie-t elsodorja egymástól az élet. Csak hét év után hozza őket össze ismét egy véletlen – ezúttal örökre? Az öreg hölgy lassan ráébred, hogy neki is köze lehet ehhez a történethez.

/Filmajánló: Minden idők legromantikusabbnak tartott filmje két meghatározó színésszel/

Ryan közlegény megmentése (1998) – 06.11, Szombat 21:20, Duna Tv

1944 júniusában amerikai csapatok szállnak partra Normandiában. John Miller (Tom Hanks) kapitány és maroknyi csapata azt a feladatot kapják, hogy hatoljanak be az ellenséges vonalak mögé, és szabadítsák ki a csapdába esett James Ryan (Matt Damon) közlegényt. Miért kockáztassa az életét nyolc fiatal katona egyetlen bajtársáért? Egyáltalán miről is szól ez a háború?

/Filmajánló: Öt Oscart nyert, kőkemény háborús film főleg férfiaknak/

A leleményes Hugo (2011) – 06.12, Vasárnap 15:20, TV2

Hugo Cabret egy árva kisfiú, aki a pályaudvaron tölti napjait a ’30-as években. Egy napon megtalál egy játékbábut a szemétben. A bábu tulajdonosa George Mélies, aki az állomáson dolgozik és játékokat gyűjt. Hugo rövidesen megismerkedik George-dzsal, és azután izgalmas, mágikus kalandok résztvevőjévé válik.

/Filmajánló: Fiatalkorúaknak nagyszerű délutáni program az öt Oscar díjat nyert Hugo/

A csendőr nyugdíjba megy (1970) – 06.12, Vasárnap 16:05, Film+2

Mindenki nyugdíjba megy Cruchot rendőrkapitányságán. Gazdag feleségével él annak kastélyában, és majdnem halálra unja magát. A komornyikkal veszekszik, mert az nem engedi neki, hogy akár egy kis munkát is elvégezzen. Miután egyik egykori kollégája baleset következtében elveszíti az emlékezőképességét, társai újra összeállnak. Segítenek együtt visszaszerezbi az emlékeket. Öreg egyenruhájukban egyész Saint-Tropezt felforgatják.

/Filmajánló: Louis De Funés fanoknak nincs jobb választás Vasárnapra/

Z, a hangya (1998) – 06.12, Vasárnap 16:15, Fem3

Él a bolyban egy renitens dolgozó, Z, aki nem átall Bala hercegnőről álmodozni. Barátja, Body segítségével szeretne a közelébe kerülni, ám a merész terv végül is egész másként sül el, mint remélte. Rá hárul a feladat, hogy keresztülhúzza az elvetemült Csáprágó tábornok beteg ötletét. Az őrült elme ugyanis azt találta ki, hogy csak a boly elpusztítása árán lehet újjászervezni a hangyavilág életét.

/Filmajánló: Ha a szülők el akarnak menni otthonról lazulni, ez tuti le fogja addig kötni a töpörtyűket/

Másnaposok (2009) – 06.12, Vasárnap 21:00, Viasat3

Házasodni többször is lehet, de legénybúcsú csak egyszer van az ember életében. Phil (Bradley Cooper) a haverjai segítségével meg is szervezik a fergeteges bulit, ami túlságosan is jól sikerül. Másnap reggel megdöbbenve ébrednek, a leendő férj nyomtalanul eltűnt, a szálloda szobája pedig teljesen le van rombolva. Az előző napi dorbézolásról mindössze néhány nyom maradt: egy tigris a fürdőszobában, egy csecsemő a cipős fiókban és Mike Tyson a nappaliban.

/Filmajánló: Főleg férfi bandáknak ajánlott, de nem kiskorúaknak/

Django elszabadul (2012) – 06.12, Vasárnap 22:00, SuperTV2

Django (Jamie Foxx) felszabadított rabszolga, aki most a feleségét, Broomhildát (Kerry Washington) keresi. A Candie Land ültetvényen tartják fogva, mely a közismerten kegyetlen Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) földbirtokos tulajdona. Django elhatározza, hogy kiszabadítja a nőt, és ebben segítségére lesz King Schultz (Christoph Waltz), a német fogorvosból lett fejvadász is.

/Filmajánló: Szigorúan 18 éven felülieknek ajánlott, kőkemény western film, zseniális alakításokkal/

A szív hídjai (1995) – 06.12, Vasárnap 22:35, ATV

Robert Kincaid a National Geographic fotósa. Megbizatása az iowai Madison Countryba szólítja, ahol hidakról kell fotókat készítenie. Az eldugott vidéken eltéved, s egy magányos tanyán kér eligazítást. Francesca Johnson, az olasz származású családanya otthon van. Férje és gyermekei pár napra elutaztak. Szabadnak érzi magát, s meglepő élmény számára az idegen férfi megjelenése. Két nap az élet. Egy férfi és egy nő, aki már lemondott az ujjongó érzelmekről, egymásra talál.

/Filmajánló: Clint Eastwood szokatlan szerepkörben és Meryl Streep szokásos nagyszerű formában, egy romantikus drámában/

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt)

//milos//


Article Tags: