FILMEZZUNK.HU

A barátságos óriás – Steven Spielberg új filmjének előzetese magyarul!

3089

A barátságos óriás (The BFG, 2016) – Magyar nyelvű előzetes

A tavalyi nagy sikerű, A kémek hídja című film után újra rendezésre szánta el magát a négyszeres Oscar-díjas és háromszoros Golden Globe nyertes Steven Spielberg. A hazánkba augusztusban érkező nagyszabású mozi, A barátságos óriás főszereplői Ruby Barnhill, Rebecca Hall és az idén Oscar szobrocskát nyert, Mark Rylance lesz. A BFG (Big Friend Giant) magyar megfelelője a HABÓ, melynek jelentése: Hatalmas, Azonáltal Barátságos Óriás.

A barátságos óriás története

Szofi (Ruby Barnhill) egy napon arra ébred, hogy egy hatalmas kéz elragadja őt, s magával viszi. Mikor a kislány azt hiszi, hogy már minden elveszett, kiderül, hogy igazából egy barátságos óriás (Mark Rylance) fogságába esett. Nem minden óriás ilyen békés azonban, a világot kilenc emberevő fajta veszélyezteti. A lány és újdonsült barátja útra kel, hogy felkeressék az angol királynőt, s figyelmeztessék őt, milyen veszélyek várnak királyságára.

Érdekességek

  • Ez Steven Spielberg és a zeneszerző John Williams 27. közös munkája. Williams írta volna a rendező előző filmje, a Kémek hídja zenéjét is azonban betegsége miatt nem tudta vállalni.
  • Bár a rendezőnek hosszú múltja van a stúdióval, a The BFG Steven Spielberg első filmje, melyet a Disney kötelékében rendezett.

  • Húsz év után ez Melissa Mathison első forgatókönyve. Az előző a Kundun volt (1997).

  • A The BGF Steven Spielberg és a forgatókönyvíró, Melissa Mathison második közös filmje. Az első az E.T. A földönkívüli (1982) volt.

Amerikai mozibemutató: 2016. július 1.
Magyar mozibemutató: 2016. augusztus 25.

(Címlapkép forrása; Érdekességek forrása; Történet forrása)

//milos//


Article Tags: