FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2016. június 25-26.

Filmajánló a hétvégére – 2016. június 25-26.

2787

Filmajánló – A hétvége 12 legjobb filmje!

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban, ahol ezúttal már 12 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet.

A vadon foglyai (1997) – 06.25, Szombat 13:30, Film+

A milliomos Charles Morze elkíséri topmodell nejét Alaszkába, ahol a híres divatfotós lélegzetelállító fényképeket akar készíteni a helybeli vadászok segítségével. A két férfi együtt indul a vadászokhoz, útközben azonban lezuhan kis repülőgépük. Hamarosan rájönnek, túl messzire kerültek, segítséget nem várhatnak. Életükért meg kell küzdeniük a természet veszélyeivel, köztük egy óriási medvével. Egyre növekszik a bizalmatlanság közöttük..

A vadon foglyai (The Edge, 1997)

/Filmajánló: Anthony Hopkins és Alec Baldwin megcsillogtatja színészi tehetségét egy nagyszerű kalandfilmben/

Lagzi-randi (2005) – 06.25, Szombat 15:30, Film Café

Kat elkényeztetett féltestvére, Amy esküvőjére készül a szörnyen rendellenesen működő család. A nagyszabású londoni rendezvényen a násznagy Kat rendkívül jóképű ex-barátja, Jeffrey lesz. Mindez roppant örvendetes lenne, ha Kat épp nem egyedül, szingliként pörgetné napjait New Yorkban, ahol él. Így viszont a helyzet egyenesen kétségbeejtő. Kat azt teszi hát, amit bármelyik vállalkozó kedvű, egyedülálló nő tenne az ő helyében – keres egy profit és felbérli.

Lagzi-randi (Wedding Date, 2005)

/Filmajánló: Romantikus vígjáték szerelmespároknak/

Hidalgo – A tűz óceánja (2004) – 06.25, Szombat 15:45, Film+

3000 mérföld lóháton, a sivatagon át. Aki túléli, máris nyertesnek érezheti magát. Évszázadok óta a legjobb arab telivérek és gazdáik vehetnek részt ezen a versenyen, ám a XIX. század végén egy különös versenyző is a rajtvonalhoz áll: egy amerikai cowboy. Ő az első, aki kiáll a félelmetes hírű beduin lovasok ellen. Kezdetben csupán a büszkeség és a versenyszellem hajtja. Később az életösztön. Mert ez a verseny igazi harc. A sivatagon keresztül vezető vágta során az amerikainak nemcsak a természet erőit kell legyőznie, hanem meg kell küzdenie egy egzotikus, titokzatos világgal is. Különben örökre a homoktengerben marad…

Hidalgo - A tűz óceánja (Hidalgo, 2004)

/Filmajánló: Egy igazi lovas kalandfilm Viggo Mortensen-el a főszerepben/

Bérgyilkos a szomszédom (2000) – 06.25, Szombat 18:55, Paramount Channel

Oznak becézett Nicholas Oseransky kiégett, házasságába belefáradt fogorvos, aki sivár és eseménytelen életet él. Öt éve impotens, a feleségét már csak az életbiztosítása érdekli. Ekkor azonban beköltözik a szomszédba Tulipán Jimmy, a maffia bérgyilkosa, Oz pedig zavaros bosszúdrámába keveredik.

Bérgyilkos a szomszédom 2000

/Filmajánló: Bruce Willis egy testhez álló szerepben, egy klasszikussá váló vígjátékban/

A kicsi kocsi legújabb kalandjai (1980) – 06.25, Szombat 19:00, Viasat3

Pete Stanchek és barátja, D.J. azért utazik Puerto Vallartába, hogy Pete nagybácsikájuk autóját, Herbie-t benevezzék a Brazil Nagydíjra. Útjuk során kifosztja őket Paco, a 10 éves zsebtolvaj, aki három amerikai férfit is meglop. A mikrofilmet, ami egy értékes aranylelőhelynek a térképe, Pete bácsi pénztárcájába rejti. Őrült hajsza veszi kezdetét, amelyben mindenki üldöz mindenkit. Herbie és tulajdonosai hajóra szállnak, ám Paco is ott rejtőzik a csomagtartóban. A hajóskapitány azonban hamar megelégeli a kis autó szemtelen viselkedését és mindenki szeme láttára a vízbe dobatja a járművet.

A kicsi kocsi legújabb kalandjai (Herbie Goes Bananas, 1980)

/Filmajánló: Mindenki kedvenc kicsi kocsija újabb kalandra invitálja a fiatalabb korosztályt/

Értelem és érzelem (1995) – 06.25, Szombat 21:15, Duna TV

A XVIII. századi vidéki Anglia világába láthatunk bele három elszegényedett lánytestvér életén keresztül. A gondtalan élethez szokott kisasszonyok apjuk halála után kénytelenek megbarátkozni a szerényebb körülményekkel. Nevelteté- sük és belső értékeik azonban átsegítik őket a nehézségeken, s végül egyikük sem marad pártában.

Értelem és érzelem (Sense and Sensibility, 1995)

/Filmajánló: Jane Austin rajongóknak kötelező/

Lassie az igaz barát (1994) – 06.26, Vasárnap 15:55, TV2

Turnerék éppen új lakhelyükre költöznek, amikor a kis Jennifer egy szeretnivalóan kedves skót juhászkutyára talál. Befogadják, és Lassie-nek nevezik el. Teljes értékű családtag lesz, együtt járja a környéket a gyerekekkel. A tizenhárom éves Matt rábeszéli munka nélküli apját, hogy tenyésszenek birkákat. Amikor úgy tűnik, hogy sikerült beindítani a vállalkozást, a szomszédok irigységből áskálódni kezdenek ellenük. Ekkor lép közbe Lassie…

Lassie az igaz barát (Lassie, 1994)

/Filmajánló: Nagyszerű családi film, ha egybegyűlne a család vasárnap délután/

Szemfényvesztők (2013) – 06.26, Vasárnap 18:55, Cool TV

Egy csapat illuzionista esélyt kap arra, hogy olyan előadással és trükkökkel kápráztassák el a nézőket, amelyeket még senki sem látott. Első nagy dobásuk során kirabolnak egy párizsi bankot, ami az FBI és az Interpol érdeklődését is felkelti. Ám senki nem sejti, hogy ez még csak a kezdet.

/Filmajánló: Ha megnézed és tetszik, másnap akár mehetsz moziba is megnézni a második részét, hiszen épp játszák a filmszínházakban/

A másik Boleyn lány (2008) – 06.26, Vasárnap 21:00, Duna TV

Anne és Mary Boleyn nemes hölgyek, akik VIII. Henrik uralkodása idején élnek Angliában. Családjuk egyetlen célja, hogy minél jobb pozícióra tegyenek szert a társadalmi ranglétrán, ehhez pedig a két lányt elküldik a királyi udvarba. A testvérek hamarosan azon kapják magukat, hogy egymás riválisaiként küzdenek a király szerelméért.

A másik Boleyn lány (The Other Boleyn Girl, 2008)

/Filmajánló: Egy igazi történelmi dráma, ha erre vágynál/

Szupercella (2013) – 06.26, Vasárnap 21:05, Film+

Ray egy olyan tökéletes börtönt tervezett, amiből lehetetlen a szökés, ráadásul az óriáskalitka egy hajón helyezkedik el. Miután Ray-t valaki az általa tervezett börtönbe záratja, keresi a kiutat, hogy megtalálja az illetőt, aki ezt tette vele. A szökésben segítségére lesz Rottmayer, a társa. Most kiderül, hogy Ray képes-e kijátszani a saját rendszereit.

/Filmajánló: A két nagy öreg, Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone egy izgalmas produkcióval hallat magáról újra/

Jack Reacher (2012) – 06.26, Vasárnap 22:05, SuperTV2

Jack Reacher katonai rendőr leszerelése után sem marad munka nélkül, magánnyomozóként kezd dolgozni. Új ügye azonban visszaszólítja a hadseregbe. Komoly ügyben kell nyomoznia. A gyanú szerint egy katona öt ártatlan embert gyilkolt meg.

/Filmajánló: Aktuális film, hiszen idén fog a mozikba érkezni a szintén Tom Cruise főszereplésével készült második rész/

A tizedes meg a többiek (1965) – 06.26, Vasárnap 22:30, ATV

A második világháború utolsó heteiben Molnár tizedes úgy határoz, hogy a maga részéről befejezte a háborút. Megszökik az ezred zsoldjával és furfangosan minden ellenőrzésen átcsúszik. Egy elhagyott kastélyban köt ki, amelyet gazdái az inasra, a flegma Albertra bíztak. Kiderül, hogy már más is bujkál itt: egy zászlós és két közlegény. A tizedes nyomban egy álparancsnokságot szervez, amelyben mindenki megkapja a maga szerepét. Életveszélyes kalandok sora következik, hol németek, hol nyilasok jelennek meg a kastélyban…

A tizedes meg a többiek (1965)

/Filmajánló: Egy legendás magyar alkotás Sinkovits Imrével, Darvas Ivánnal és Szabó Gyulával a főszerepben/

(Filmajánló hétvégére címlapkép forrása)
(Filmajánló hétvégére történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//


Article Tags: