FILMEZZUNK.HU

Denial (2016) – Előzetes

3174

Denial előzetes – Rachel Weisz a holokauszt tagadása ellen küzd

Zseniálisnak ígérkező tárgyalótermi dráma érkezik hamarosan a mozikba Rachel Weisz főszereplésével. Az igaz történeten alapuló történelmi drámát az a Mick Jackson fogja rendezni, aki már olyan sikeres filmeket tudhat maga mögött, mint az 1992-es, Kevin Costner és Whitney Houston szereplésével készült Több mint testőr, vagy a 2010-es négy Emmy-díjjal és egy Golden Globe szobrocskával jutalmazott Temple Grandin. A direktornak a Denial lesz a tizennegyedik rendezése, úgyhogy okkal bízhatunk benne, hogy a komoly történetet, egy még komolyabb rendezés fogja kísérni.

A produkció történetét az Origo cikke nagyszerűen szemlélteti: 1996-ban a holokauszttagadó brit történész, David Irving beperelte rágalmazásért Deborah E. Lipstadt amerikai történészt. Irving azt nehezményezte, hogy Lipstadt a jó hírnevén ejtett csorbát a Denying the Holocaust: The Growing Assault on Truth and Memory című könyvében tett állításaival. A pert végül elvesztette a brit férfi, és Lipstadt szerint ez

„nagyon fontos szerepet játszott abban, hogy a keményvonalas tagadást sikerült visszaszorítani”.

Az alkotásban a Timothy Spall által megformált holokauszttagadó ezer dollárt ajánl fel annak, aki a népirtást igazoló dokumentumot mutat fel neki. Cserébe hazugnak és a történelem meghamisítójának nevezi az amerikai professzornőt alakító Rachel Weisz angol kollégáját.

Denial előzetes

A Denial egy nagyon fontos témát tár a nézők elé. A szereposztás kiváló, a rendező rutinos, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy hamarosan egy izgalmas, Oscar esélyes filmre ülhessünk be a mozikba.

(Címlapkép forrása)

//milos//


Article Tags: