FILMEZZUNK.HU

Harc a szabadságért (2016) – 6 perces ráhangolódás!

3026

Harc a szabadságért (Free State of Jones, 2016) – Előzetes

Megérkezett az Oscar díjas Matthew McConaughey legújabb filmjének (Harc a szabadságért) az előzetese. A sztár színész Newton Knight egyszerű földművest fogja alakítani aki Mississippi állambeli Jones megyében él. A produkció az amerikai polgárháború idején játszódik. Knight hevesen ellenzi a rabszolgaságot és a déli államok kiválását az Unióból, így helyi farmerekből és rabszolgákból álló lázadó alakulatot hoz létre.

A filmet Gary Ross rendezte, mely igaz történetet dolgoz fel, a magyar mozi bemutatóra pedig július 14-kén kerül sor. A látványos filmben, olyan színészeket láthatunk többek között, mint Gugu Mbatha-Raw, Keri Russell, Jacob Lofland, Sean Bridgers, Mahershala Ali, valamint Jessica Collins. Hollywood mostanában egyre több filmet gyárt az amerikai polgárháborúról és fekete rabszolgatartásról. 2013-ban a 12 évrabszolgaság három Oscar díjat is tudott nyerni, míg a Django elszabadul két szobrot kaparinthatott meg. Ugyan a Harc a szabadságért más stílusú film lesz mint az előző kettő, de vajon képesek lesznek-e ők is feljutni a csúcsra. Amerikában már júniusban bemutatják, de nekünk július közepéig várnunk kell, hogy kiderüljön, Matthew McConaughey-nek sikerül-e ismét nagyot alkotnia.

A magyar nyelvű, első előzetesét a filmnek itt tudod megnézni, ha még nem láttad:

Harc a szabadságért érdekességek

  • A film statisztaszerepeire több mint 7000-en jelentkeztek.
  • A 2015-ös Golden Globe-díjátadón az újságírók rákérdeztek Matthew McConaughey szokatlan szakállának miértjére. A színész akkor sejtelmesen csak annyit árult el, hogy következő filmje miatt növesztette meg.
  • A film forgatási munkálatai 2015. február 23-án kezdődtek meg New Orleansban és Lafayette-ben, Louisiana államban. A forgatás május 21-én ért véget.

Amerikai mozibemutató: 2016. június 24.
Magyar mozibemutató: 2016. július 14.

(Címlapkép forrása; Érdekességek forrása)

//taki//


Article Tags: