FILMEZZUNK.HU

The Birth of a Nation (2016) – Itt a második előzetes!

2880

The Birth of a Nation (2016) – Előzetes

Az idei Sundance győztese, a 17,5 millió dolláros rekordáron elkelt The Birth of a Nation októberben érkezik az amerikai mozikba. A magyar bemutatásról egyelőre még nincsen információ, ám az előre borítékolható, hogy a következő Oscar, illetve Golden Globe gála egyik fő esélyese lehet, a 12 év rabszolgaságra hajazó alkotás.

A történet Nat Turner-ről fog szólni. Az egykori rabszolga 1831-ben Virginia államban vezeti a feketék felszabadítói mozgalmát, azonban a fehérek brutálisan megtorolják a felkelést. Nate Parker színész lett a The Birth of a Nation rendezője és főszereplője is egyben, akinek eddigi színészi pályafutása alatt, A Non-Stop-on kívül sok ismert filmje még nem volt.

További szereplők: Armie Hammer, Mark Boone Junior, Colman Domingo, Aunjanue Ellis, Dwight Henry, Aja Naomi King, Esther Scott, Roger Guenveur Smith

Az elmúlt időszakban, akik megnyerték a Sundance fesztivált, többek között a Winter’s Bone, A messzi dél vadjai vagy a Whiplash, egy évvel később az Oscar-gálán is jelölték őket a legjobb film díjára.

Amerikai mozibemutató: 2016. október 7.

(Címlapkép forrása)

//milos//


Article Tags: