FILMEZZUNK.HU
A 10 legtöbb bevételt hozó szuperhősös film

A 10 legtöbb bevételt hozó szuperhősös film

4041

10 szuperhősös film, amelyek hatalmasat kaszáltak a mozipénztáraknál

Mai cikkünkben azokat a szuperhősös filmeket ismerhetitek meg, amelyek a filmtörténelemben a legtöbb bevételt hozták össze. Itt elsősorban ne a Marvel univerzum nagyágyúira gondoljanak először a kedves Olvasók, bár az tény és való, hogy ők ők játszanak a legnagyobb szerepet toplistánkon. Van köztük meglepetés is, de a dobogó első két helyét valószínűleg mindenki egyből kitalálná. Íme a 10 legtöbb bevételt hozó szuperhősös film!

10. Pókember 2. (2004) – Bevétel: 783.8 millió dollár

Peter Parker rettenetesen szenved a gondolattól, hogy titkos Pókember-élete oltárán feláldozta Mary Jane iránt érzett szerelmét. Amikor Mary Jane-t eljegyzi egy másik férfi, úgy érzi, hogy túl nagy az ár, amit természetfeletti képességeiért fizetett. A Zöld Manó fia, Harry Osborn viszont a bosszú megszállottjává válik, s a szuperhősre uszítja a gonosz Oki Dokit, aki egy balesetnek köszönheti szörnyűséges robotkarjait.

Pókember 2. (2004)

Az első rész folytatása kevesebbet hozott a készítők zsebébe, mint maga az első rész, de ez ne hátráltasson senkit a film megtekintésében. A második rész izgalmasabb.

9. Pókember (2002) – Bevétel: 821.7 millió dollár

Egy pókcsípés nem a világ. Peter Parker, a kétballábas diákújságíró világa mégis fenekestül felfordul, amikor egy laboratóriumi osztálykirándulás során megcsípi egy mutáns pók. Ezt követően a srác egyre furább képességeket tapasztal magán: könnyedén sétál a plafonon, csuklójából ragadós pókszálat lő ki, a veszélyeket pedig jóval bekövetkezésük előtt megérzi. Ami kezdetben játéknak tűnik, hamarosan szörnyű és izgalmas kötelezettséggé válik. Peternek meg kell küzdenie az emberfeletti erővel rendelkező, gonosz Zöld Manóval és el kell nyernie a gyönyörű Mary Jane szerelmét.

Pókember (2002)

Pókember a kedvenc Marvel szuperhősöm, Vasember után. Így az ő kalandjait feldolgozó filmeket mindig megnézem. A Tobey Maguire féle 3 részes Pókember, véleményem szerint jobb, mint az Andrew Garfield-es A csodálatos Pókember. A 2002-es szuperhősös film az eredeti számomra!

8. Batman Superman ellen – Az igazság hajnala (2016) – Bevétel: 851.6 millió dollár

A korábban a gonosz legyőzése közben véghez vitt pusztítás után az emberek véleménye megoszlik Supermanről. Egy részük istennek tartja, más részük ellenségnek. A fiatal Lex Luthor, a LEXCorp feje mindent megtesz azért, hogy Supermant legyőzzék. Közben a Sötét Lovag is Metropolisba tart, hogy megbosszulja az ismerőseit és megmentse az emberiséget Superman hatalmától.

Az élmény valamennyire friss, ugyanis nemrég láttam a DC Comics blockbusterét, a Batman Superman ellent. Megmondom őszintén, hogy jobbra számítottam. Ennek ellenére ajánlom, mert a közelgő DC Comics alkotásokhoz látni kell ezt is!

7. Pókember 3. (2007) – Bevétel: 890.9 millió dollár

Pókember, a szuperhősök legkülönösebbike ezúttal komoly bajba keveredik. De nemcsak az ellenségeitől kell félnie. Miközben két rendkívüli képességekkel bíró rosszakarója, Venom és Sandman összefog ellene, egy gyönyörű, vörös hajú lánnyal is találkozik. Ő szeretne hű maradni régi szerelméhez, Maryhez, de lehet, hogy a csábítás erősebb lesz. Egy távoli tengerparton bujkáló szökött fegyenc, egy Peter nyomában szaglászó magándetektív, egy fekete anyag, amely egy kalandja során átitatja a Pókember ruháját, és átalakítja a testét, a város rendőrfőnökének gyönyörű lánya és a Zöld Manó régi ruhájában járó, még mindig bosszúállásra készülő egykori jó barát – Pókember élete még sosem bővelkedett ennyire a kalandokban. És sosem volt még ilyen veszélyben.

Pókember 3. (2007)

Tobey Maguire utoljára ölthette magára a pók hacukát, ráadásul egy filmben kettőt is! Ebben a részben kerül Peter Parker a leglehetetlenebb helyzetbe. Annyira, hogy az alkotás végén a barátja segítsége nélkül nem is élné túl az őt érő támadásokat. Mindenképp nézzétek meg, ha még nem tettétek!

6. Batman – A sötét lovag (2008) – Bevétel: 1.004 milliárd dollár

Batman ismét a bűn nyomába ered: nekilát, hogy szétverje azokat a bűnszerveteket, melyek rettegésben tartják a város utcáit. Ezúttal is számos segítőre akad, elsősorban Jim Gordon rendőrfelügyelő és Harvey Dent államügyész személyében. A hármas fogat hatásosnak bizonyul, de hamarosan nagyobb káosz üti fel fejét Gotham City-ben, egy felettébb intelligens elme, mely Jokernek hívja magát.

Számomra a valaha készült legjobb szuperhős film. Ezt szerintem nem kell mondjam miért…

5. A sötét lovag – Felemelkedés (2012) – Bevétel: 1.084 millárd dollár

8 évvel később, hogy a sötét lovag legyőzte az ördögi Jokert, és önkéntes száműzetésbe vonult, egy terrorista, Bane érkezik Gotham városába, aki a végsőkig próbára teszi a rendőrség és az ott lakók erejét. Batman kénytelen lesz újra felölteni maszkját, és felvenni a harcot egy ellenfél ellen, melynek képességei még fénykorában is komoly kihívás elé állítottál volna…

A sötét lovag - Felemelkedés (2012)

Méltó folytatása a 2008-as Sötét lovagnak, de nem ér fel hozzá!

4. Amerika Kapitány: Polgárháború (2016) – Bevétel: 1.147 milliárd dollár

Steve Rogers vezeti a Bosszúállók új csapatát. Amikor azonban egy nemzetközi ügy járulékos veszteséggel jár, politikai nyomásra létrejön egy olyan rendszer, melynek keretében a kormány dönti el, mikor van szükség a szuperhősök szolgálatára. A lépés megosztja a csapat tagjait, akik eközben egy új ellenségtől próbálják megvédeni a világot.

Bár nincs benne a címében, hogy Bosszúállók, ám nem hogy ők, hanem mások is, köztük Pókember is a tiszteletüket teszik a produkcióban. 2016 eddigi legtöbb bevételét hozta ez a hihetetlen mennyiségű sztárokkal teletűzdelt szuperhősös film.

3. Vasember 3. (2013) – Bevétel: 1.215 milliárd dollár

Tony Stark új ellensége nem ismer határokat. Stark akkor kezd újabb küldetésébe, amikor megtalálja ellenfele személyes világának fő megsemmisítőjét. Persze ez az út sem zökkenőmentes. Szüksége lesz most is minden erejére, hogy szeretteit meg tudja védeni. Hogy az ember teszi a páncélt vagy a páncél az embert olyanná, amilyen? Erre a kérdésre Stark csak most talál megfelelő választ.

Vasember 3. (2013)

Vasember a kedvencem. Vicces, akciódús és lendületes az összes Iron Man mozi. Különösképp a lista harmadik helyezettje, a Vasember 3.

2. Bosszúállók: Ultron kora (2015) – Bevétel: 1,405 milliárd dollár

Amikor Tony Stark egy békemegőrző programot akar elindítani a Földön, a dolog ellenőrizhetetlenné válik és hirtelen újra bajba kerül bolygónk. A Bosszúállók – akik korábban magányos kalandokkal múlattatták az időt – most újra összeállnak, hogy útját állják a látszólag legyőzhetetlen Ultronnak, akinek célja kiirtani az egész emberiséget.

Bosszúállók: Ultron kora (2015)

A Marvel szuperhősök válogatott csapata megküzd Ultronnal, Tony Stark balul sült világőrző programjával. A harc majdhogynem reménytelen, de ha a bosszúállók összefognak… van számukra lehetetlen? Hamarosan meglátjuk az Infinity War-ban!

1. Bosszúállók (2012) – Bevétel: 1.519 milliárd dollár

Hőseink külön-külön váltak ismertté és egy világ csodálja őket. Ha viszont összeállnak, legyőzhetetlenné válnak. Szükség is van Vasember, Hulk, Amerika Kapitány és Thor együttműködésére, hiszen nekik kell legyőzniük a gonoszt, aki a világot fenyegeti.

A valaha volt legtöbb pénzt keresett szuperhősös film! Az első Bosszúállók rész másfél milliárd felett teljesített. Nem meglepő, ugyanis a Marveles produkciók közül szerintem ez sikerült a legjobban.

(Címlapkép forrása; Történetek forrása)

//bengur//


Article Tags: