FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2016. július 9-10.

Filmajánló a hétvégére – 2016. július 9-10.

3171

Filmajánló – A hétvége 12 legjobb filmje!

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban, ahol ezúttal már 12 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet.

A kis Nicolas nyaral (2014) – 07.09, Szombat 10:25, Paramount Channel

Itt az iskolaév vége és végre elérkezett a hőn áhított nyári vakáció ideje. Kis Nicolas szüleivel és nagyijával a tenger felé veszik az irányt, és egy kis tengerparti szállodába költöznek a nyár idejére. Nicolas nem vesztegeti idejét, sec-perc alatt új barátokra tesz szert. Ott van Ben, aki valójában nem is nyaral, mert a tengerparton lakik; Fructueux, aki bármit magába töm, ráadásul megállás nélkül, még halat is, akár nyersen is. Aztán ott van Djodjo, aki furán beszél, talán mert angol; Crépin, bőgőmasina, és Côme, akinek mindig igaza van és ezért igazán bosszantó alak tud lenni.

/Filmajánló: Fiatalabb korosztálynak egy francia vígjáték/

Így neveld a sárkányodat 2. (2014) – 07.09, Szombat 16:00, Fem3

Fogatlan és a viking sárkánybűvölő visszatérnek. Az elválaszthatatlan páros meghódítja az eget… egyre magasabbra és messzebbre jutnak és olyan tájakat látnak, ahol nem járt még viking. Utazásuk során felfedeznek egy jégbarlangot, ahol több száz idomítatlan sárkány fészkel, akikre egy titokzatos vigyáz. A párosra nagy csata vár és rajtuk múlik nemcsak az emberek, de a sárkányok jövője is.

/Filmajánló: Golden Globe-díjas mese, akár családi szórakozásra/

Mézengúz (2007) – 07.09, Szombat 18:25, Paramount Channel

A méhek élete nem leányálom, hiszen az a sorsuk, hogy halálukig rabszolgamód termeljék a mézet. Ehhez Barrynek, kis hősünknek nem fűlik a foga, ezért inkább lelép a kaptárból. Odakint aztán beszédbe elegyedik az emberekkel, sőt, össze is barátkozik Vanessával, a virágárus lánnyal. Azonban ahogy Barry jobban megismeri ezt az új világot, hatalmas sokk éri: ráeszmél, hogy az emberek ellopják a mézet a méhektől és megeszik azt. A kis méh ezután úgy dönt, felveszi a harcot a tolvaj embernépség ellen, és beperel minket.

Mézengúz (Bee Movie, 2007)

/Filmajánló: Méhészeknek tökéletes, töpörtyűknek ajánlott/

Marmaduke – A kutyakomédia (2010) – 07.09, Szombat 19:50, RTL Klub

A család kicsi kutyája hatalmasra nőtt, mindenkinél erősebb és a legtöbbeknél makacsabb lett. Marmaduke, a játékos kedvű dán dog nyomát romok és káosz jelzi, meg sok nevetés. Amikor gazdái, Winslow-ék úgy döntenek, hogy Kaliforniába költöznek, Marmaduke elhatározza, hogy ő is új életet kezd: az új szomszédságban eljátssza a született falkavezért, csak hogy elnyerhesse a gyönyörű afgán agár, Jezebel szívét. De hősünk igazából nem harcra termett. Beletelik kis időbe, és sok őrült, izgalmas kalandba, míg rájön, hogy akár cicaszívvel is nagykutya lehet bárki, a lényeg, hogy vállalja önmagát…

/Filmajánló: Családi vígjáték nagyszerű színészekkel/

Viharzóna (2000) – 07.09, Szombat 21:10, Cool TV

Billy Tyne kapitány (George Clooney) kardhalvadászatra hívja össze legénységét. Tudja, hogy az idő októberben bármikor rosszra fordulhat, de belevág a nagy zsákmány reményében. Öten követik őt: a két hősszerelmes ifjú, Bobby és Bugsy, a nemrégen elvált Murph, Alfred, a hallgatag jamaikai és egy ellenszenves férfi. Az első kudarc után veszélyesebb vizekre merészkedik a kapitány. A sikeres halászat után azonban elromlik a hajó felszerelése. Nehéz döntés előtt állnak: vagy áthajóznak a viharon, vagy várnak és elvesztik a zsákmányt.

Viharzóna (The Perfect Storm, 2000)

/Filmajánló: Izgalmas halászos film sok drámával és akcióval/

Elysium – Zárt világ (2013) – 07.09, Szombat 21:10, TV2

2159-ben járunk. A társadalmi egyenlőtlenségek nagyobbak mint valaha. A gazdagok az Elysium nevű űrállomáson élnek fényűző módon, míg a többiek a túlnépesedett, romos Földön nyomorognak. Rhodes kormányzati képviselő mindenáron fenn akarja tartatni ezt az állapotot, sőt, még újabb benvándorlás-ellenes törvényeket kíván hozni. Az embereknek a Földön ez persze nem tetszik, ők az Elysiumra akarnak jutni. Utóbbiak közül egy Max is, aki tetteivel most talán elhozhatja a pozitív változást a világban.

/Filmajánló: Matt Damon főszereplésével készült látványos sc-fi, 16+/

Carter edző (2005) – 07.10, Vasárnap 13:20, Paramount Channel

A feszültség egyre nőtt, ahogy a richmondi High Oilers a következő kosárlabda bajnokságra készülődött. A város csupa izgalom volt a veretlen csapatnak köszönhetően, és a lelátók minden meccsen megteltek ujjongó szurkolókkal. Senki sem gondolta volna, hogy 1999. január 4-dikén a közösségben kitör a viszály, és oly sok élet megváltozik, amikor Ken Carter edző lelakatolta a tornatermet, és nem engedte be játékosait, mert azok lerontották a jegyeiket. Az igaz történet alapján készült film az ellentmondásos gimnáziumi kosárlabda-tréner, Ken Carter története, az emberi bátorság és meggyőződés felemelő, őszinte portréja arról, hogyan lehet legyőzni a környezet által állított akadályokat, hogyan lehet fiatal embereknek egy olyan jövőt felvázolni, amely túlmutat a bandákon, a drogokon, a börtönön.

Carter edző (Coach Carter, 2005)

/Filmajánló: Sportolóknak remek választás, a hétvége legjobb sportfilmje/

12 év rabszolgaság (2013) – 07.10, Vasárnap 15:10, Film Café

A film egy fekete férfi, Solomon Northup igaz történetén alapul, aki szabadnak született, de miután egy meggyőző ajánlattal Washingtonba csábították, eladták Louisianába rabszolgának egy kegyetlen ültetvényesnek. Northup 12 évig szenvedett fogságban szabadulásáig.

/Filmajánló: 2014 legjobb filmje, mindenkinek ajánlott, aki betöltötte a 16-t/

Forráskód (2011) – 07.10, Vasárnap 19:00, Film+

Colter Stevens katona, aki egy új kormányprogramban, a Source Code-ban vesz részt. A program arra az elméletre épül, ami lehetővé teszi az időbeli és térbeli utazást, sőt azt is, hogy az ember átvegye az irányítást egy másik test felett, anélkül, hogy bármilyen maradandó hatást váltana ki az utazó a jelenre. Colter egy vonaton ébred, egy idegen testben, hamar rájön, hogy ez már a kísérlet része. Nyolc perc van hátra az életéből, mert a vonaton egy bomba ketyeg. A katona feladata az, hogy rájöjjön, hogyan hatástalaníthatja a bombát. Szerencsére erre több esélye is van, hiszen képes utazni az időben.

/Filmajánló: Jake Gyllenhaal főszereplésével készült akció/

Terminál (2004) – 07.10, Vasárnap 19:30, Super TV2

A kelet-európai Viktor Navorski kénytelen a New York-i repülőtéren dekkolni (méghozzá irgalmatlanul hosszú ideig), mert országában polgárháború dúl, és ezért ő, szegény kis állampolgár, diplomáciailag persona non gratává, azaz nem kívánatos személlyé válik. A szituáció abszurd, sőt tragikus, hősünk azonban feltalálja magát, s igyekszik kellemesen átvészelni a kínos bizonytalanságot.

Terminál (2004)

/Filmajánló: Tom Hanks egyik legjobb darabja filmes pályafutásából/

Hadak útján (2011) – 07.10, Vasárnap 19:50, RTL Klub

Az első világháború idején a gondozót, Albertet és imádott lovát, Joey-t akaratuk ellenére elválasztják. A ló kalandjai során sok új tapasztalatot szerez, és sok új embert ismer meg. Egy biztos, mindenkire különös hatást gyakorol Joey. Útja során a ló szemszögéből kaphatunk képeket a világháború zord világáról.

/Filmajánló: Remek első világháborús film, ahol a mellékszereplő egy csodálatos ló/

Dirty Dancing – Piszkos tánc (1987) – 07.10, Vasárnap 20:45, TV2

Nyár, szerelem tánc. A hatvanas évek elején Baby (Jennifer Grey), a fiatal lány szüleivel tölti vakációját egy luxus nyaralóhelyen, ahol megismerkedik a sármos tánctanárral, Johnnyval (Patrick Swayze), aki örökre megváltoztatja életét. A két fiatal szerelemre lobban egymás iránt, bár a gazdag szülők aligha néznék jó szemmel kapcsolatukat. Mindez azonban nem érdekli Babyt, aki, mikor Johnnynak táncpartnerre lesz szüksége, azonnal beáll mellé.

Dirty Dancing - Piszkos tánc (1987)

/Filmajánló: Minden idők egyik, ha nem a legjobb táncos filmje/

(Filmajánló hétvégére címlapkép forrása)
(Filmajánló hétvégére történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//


Article Tags: