FILMEZZUNK.HU
Geoffrey Rush és Kevin Hart - A hét színészei

Geoffrey Rush és Kevin Hart – A hét színészei

4370

7-7 érdekesség Kevin Hart és Geoffrey Rush életéről

Hétről-hétre megjelenő cikkünkben kiválasztunk két színészt, akik a héten ünneplik születésük napját és bemutatunk 7-7 érdekességet az életükből, amivel még lehet, hogy eddig nem találkoztál. Férfiak terén a héten ünnepli születésnapját az a Kevin Hart, aki napjaink első számú komikusává kezdi kinőni magát, illetve Geoffrey Rush, aki nyert már Oscart, Golden Globe-ot, de még Emmy-díjat is. Lássunk hát most róluk néhány érdekességet, amiről még nem biztos, hogy hallottál.

Kevin Hart ( Született: 1979. július 6., Phildaelphia)

  1. Édesanyja egyedül nevelte föl őt és a bátyját Robert Hartot. Édesapja kokainfüggő volt, Kevin gyerekkora nagy részét pedig börtönben töltötte.
  2. Kevin Hart mindig úgy oldotta a feszültséget a családban, hogy használta a természetes “erejét”, a humorát.
  3. A George Washington High School in Northeast Philadelphiaban tanult, majd később New Yorkba költözött ahol a Community Collegeben folytatta tanulmányait. Később két év után ismét elköltözött, ezúttal a Massachusetts állambeli Brocktonba, ahol cipő árusként dolgozott.
  4. Kevin hamar elkezdett a stand up comedy felé húzni. Elsőként amatőrként egy Philadelphiában lévő éjszakai klubban lépett fel, ahol ‘Lil Kev’ névvel ismerte meg a nagyközönség, ám karrierje eleinte nem az elképzelései szerint indult. Az emberek kezdetben nem fogadták tárt karokkal, olyan is megesett, hogy valaki egy csirkét dobott fel a színpadra, “elismerése jeléül”.
  5. Még csak 36 éves Kevin Hart, de már kiadja emlékiratait From the Hart címmel (a nevét magába foglaló cím szójáték, mert kiejtve azt jelenti: Szívből). “A gyerekeim tudják, mekkora nagy szám vagyok, és most azt szeretném, ha mindenki el is tudná ezt olvasni feketén-fehéren” – viccelt Hart, akinek tényleg van miről írnia.
  6. Sikerességét bizonyítja, hogy ma már 50 ezres stadionokat tud megtölteni. Legutóbbi amerikai körútján 100 millió dolláros összbevételre tett szert, és minden filmje sikeres. Ezt a tipikus amerikai sikersztorit akarja a közönség elé tárni a maga keresetlen és pofátlan módján, hogy ismét igazolja: tehetséggel és kitartással a legmélyebbről is fel lehet kapaszkodni.
  7. Kevin Hart 2003-ban házasodott össze első feleségével,Torrei Harttal, de 2011-ben elváltak. 2014-ben jegyezte el új kedvesét, a modell Eniko Parrish-t. 2 gyereke van: Heaven Leigh Hart (2005) és Hendrix Hart (2008)

Geoffrey Rush (Született: 1951. július 6., Toowoomba, Ausztrália

  1. 1975-től két évig Párizsban élt, ahol színpadi színjátszást tanult a L’École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq-ban, majd összeköltözött Mel Gibsonnal, akivel együtt játszott a Waiting for Godotban.
  2. Az ausztrál Hoodwink című filmben debütált 1981-ben, majd kisebb szerepekben tűnt fel drámákban és sorozatokban egyaránt, az áttörés azonban 1996-ban érkezett a Ragyogj!-jal, amiért rögvest Oscar-díjat kapott.
  3. 2003-ban jelent meg A Karib-tenger kalózai első része, amelyben Barbossa kapitányként mutatkozott be, és visszatért a folytatásokban is: a Holtak kincsében, a Világ végénben és az Ismeretlen vizekenben is.
  4. Hangját adta a POTC-videojátékoknak, a disneylandi attrakcióknak, és Nigel hangja volt a Némó nyomában című filmben is.
  5. Geoffrey Rush nem tud autót vezetni, ezért A panamai szabóban (2001) az összes olyan jelentben, ahol úgy látszik, mintha vezetne, valamilyen technikai megoldást alkalmaztak, többek között húzzák az autót vagy tolják.
  6. Kedvenc filmje a Nagyvárosi fények (1931), amelyet gyakran le is vetít partikon olyan ismerőseinek, akik még nem látták. Ezen kívül nagy kedvence még a Zelig (1983), a Háború és béke (1966), a Persona (1966) és Amarcord (1973).
  7. 1988 óta házasságban él a színésznő Jane Menelausszal, akitől két gyermeke született: Angelica (1992) és James (1995). Jelenleg Camberwellben él.

(Címlapkép forrása itt és itt)
(Érdekességek forrásai: starity.hu, wikipedia.hu, mafab.hu)

//milos//


Article Tags: