FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2016. július 16-17.

Filmajánló a hétvégére – 2016. július 16-17.

3397

Filmajánló – A hétvége 12 legjobb filmje!

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban, ahol ezúttal már 12 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet.

Stuart Little, kisegér (1999) – 07.16, Szombat 11:10, Film+

Stuart Little-t örökbe fogadja a kissé szertelen Little família. Igaz, először gyerekre gondoltak, de az árvaházban ez a pici egérke tűnt a legelveszettebb lénynek. Mrs. Little vezényletével hamarosan feljavítják a gyenge Stuartot, aki teljes értékű családtaggá válik. A házban – érthető módon – egyvalakinek nem nyeri el tetszését a jövevény: a macskának. A gonosz kandúr mindent meg is tesz azért, hogy véget vessen az egér jó sorának..

Stuart Little, kisegér (1999)

/Filmajánló: Fiatalabb korosztálynak egy vígjáték, ami gyermekkorunkban sokunk kedvenc volt/

A Föld (2007) – 07.16, Szombat 11:15, Film Café

A film egy felejthetetlen utazásra viszi a nézőt, az Északi-sarktól indulva a Déli-sark felé, követve a Nap útját, és az évszakok változásait. A film főszereplői olyan csodálatos teremtmények, akiknek a mindennapjain keresztül bepillantást nyerhetünk bolygónk varázslatos, de sokszor kegyetlen világába. Lenyűgöző képeket láthatunk egy téli álmából ébredő jegesmedve családról; elefántokról, akik a sivatagon átkelve, számtalan veszéllyel szembenézve igyekeznek, hogy elérjék az Okavango folyót; és bálnákról, aki bejárják az óceánokat, hogy élelemhez jussanak. A film egyszerre ünnepli a földi élet szépségét, és figyelmeztet az ember felelősségére, annak megőrzése érdekében.

/Filmajánló: Egy hihetetlen gyönyörűen megkomponált dokumentumfilm, csodálatosan bámulatos képkockákkal/

Az utolsó szamuráj (2003) – 07.16, Szombat 16:10, Film+

A polgárháborúnak vége. Az egykori hős, Nathan Algren nem találja a helyét a békés, egyre praktikusabb országban. A vakmerőség, az önfeláldozás, a hűség – az ő legszebb katonaerényei – itt már értéktelenné váltak. Egy egész világnyira tőle egy másik katona is úgy érzi, kicsúszik alóla a talaj: Katsumoto, az utolsó szamurájcsapat vezetője is idegenként mozog a változó új világban. De ő nem adja fel harc nélkül. Kettejük útjai akkor keresztezik egymást, amikor a fiatal, Amerika-barát császár modern hadseregébe kiképzőtisztnek szerződteti Algrent.

Az utolsó szamuráj (The Last Samurai, 2003)

/Filmajánló: Egy Tom Cruise klasszikus, ami nagyszerű kaland lehet mindenkinek/

Zorró legendája (2005) – 07.16, Szombat 18:45, Film Mánia

A lovas igazságosztó ígéretéhez híven polgári életet él Alejandro de la Vega néven. Egy napon azonban veszély közeleg, olyan hatalmas, amely nemcsak Kalifornia állam történetét változtathatja meg örökre, hanem Vega szépséges feleségét sem kíméli. A inkognitóban élő hős tehát a tettek mezejére lép, és újra a Z jegyében lovagol.

Zorró legendája (2005)

/Filmajánló: Don Alejandro de la Vega, azaz Antonio Banderas, azaz Zorro második izgalmas felvonása/

Az utolsó gyémántrablás (2004) – 07.16, Szombat 19:55, RTL Klub

Két mestertolvaj elszökik a trópusi paradicsomba, hogy élvezzék véres verítékkel megszerzett zsákmányuk gyümölcseit. Itt kerül a képbe egy FBI-ügynök, aki hét teljes éven át csak bottal üthette a tolvajok nyomát, s most mérget venne rá, hogy ők ketten éppen azon mesterkednek, hogy egy dollármilliókat érő gyémántot elemelhessenek. Kezdetét veszi a macska-egér játék.

Az utolsó gyémántrablás (2004)

/Filmajánló: Pierce Brosnan és Salma Hayek közös gyémántrablását mindenkinek ajánljuk/

Becstelen brigantyk (2009) – 07.16, Szombat 23:45, TV2

A második világháborúban járunk. Franciaország német megszállás alatt nyög. Egy kislétszámú amerikai csapatot ide vezényeltek, feladatuk nem más, mint minél több nácival végezni. Aldo Raine hadnagy emberei ezt a küldetést szokatlan kegyetlenséggel teljesítik, olyannyira hogy hírhedtek lesznek a németek közt, a nácik rettegik nevüket, s még magának Hitlernek is okoznak álmatlan éjszakákat. Amikor egy német hősről szóló film premierjét tartják egy kis francia moziban, hirtelen lehetőség nyílik arra, hogy a Brigantyk néven elhíresült banda véget vethessen a világháborúnak…

/Filmajánló: Elsősorban keménykötésű férfiaknak ajánljuk Brad Pitt náci gyilkolását/

Malac a pácban (2006) – 07.17, Vasárnap 12:50, SuperTV2

Fern az egyik a kettőből, akik látták hogy Wilbur nem mindennapi állat, miközben a csenevész kis vakarékból óriási disznóvá növekszik. Amikor Wilbur új istállóba költözik, megismerkedik második barátjával – egy pókkal, akit Charlotte-nak hívnak. Erős szövetségük inspirálja a körülöttük élő állatokat is, hogy egy nagy, összetartó családot alkossanak. Amikor kiderül, hogy Wilbur napjai meg vannak számlálva, úgy tűnik csak a csoda mentheti meg az életét. Charlotte ravasz tervet eszel ki és a hálójába font szavakkal akarja felhívni a gazda figyelmét arra, hogy Wilbur nem egy mindennapi disznó.

Malac a pácban (2006)

/Filmajánló: Egy aranyos állatos gyerek film a fiatal Dakota Fanningel/

Túl a sövényen (2006) – 07.17, Vasárnap 16:10, TV2

Téli álmukból felébredve a kis liget lakói, élükön vezetőjükkel, Verne teknőssel egy új, sohasem látott akadállyal találják szembe magukat. Kis világukat immár egy hatalmas, áthatolhatatlannak látszó sövény szegélyezi. Az ismeretlentől való félelmük csak akkor kezd múlni, mikor megérkezik a ravasz mosómedve, Stikli, aki meggyőzi őket, hogy a sövényen túl, a frissen felépített kertvárosban soha nem látott finomságok tömkelege fogadja őket. A kis csapat lelkesen veti bele magát az új kalandokba, nem is sejtve, hogy Stikli szándékai koránt sem tisztességesek.

túl a sövényen 2006

/Filmajánló: Minden idők egyik legjobban sikerült animációs meséje, amihez még Bruce Willis is adta a hangját/

Starsky és Hutch (2004) – 07.17, Vasárnap 18:25, Paramount Channel

Amikor David Starsky szolgálatban van, nincs, ami megállítsa. Márpedig ő mindig szolgálatban van, mániákus makacssággal üldözi a bűnt és a bűnözőket. Társai nem is bírják a tempót: gyorsabban váltogatja a nyomozó párjait, mint a sebességet imádott, tűzpiros Gran Torinójában. Így kerül mellé Ken Hutchinson, aki szintén nem volna rossz zsaru, csak túlságosan szereti a pénzt, túl laza és tojik mindenkire. Az ösztönei hibátlanok, ám még nincs meggyőzve arról, hogy a törvény kevésbé jövedelmező oldalán kéne maradnia. A két rendőr egy gyilkossági ügyben nyomoz. Hutch egyik informátora és egy túl készséges pomponlány segítségével vetik magukat az ügybe – és keverednek bele egyre mélyebben…

A legismertebb színész párosok jelenkori filmtörténetünkben - Starsky és Hutch

/Filmajánló: Egy legendás páros, Ben Stiller és Owen Wilson egyik legjobb közös darabja/

Támadás a Fehér Ház ellen (2013) – 07.17, Vasárnap 18:45, Cool Tv

Terroristák egy csapata betör a Fehér Házba és többek között túszul ejtik az elnököt is. Az épületben tartózkodik Mike Banning is, a volt titkos ügynök, aki mostanában testőrként tevékenykedik. Hogy az események ne torkollhassanak katasztrófába, a harc képzett férfinak segítenie kell megmenti az Amerikai Egyesült Államok első emberét.

/Filmajánló: Viszonylag új, izgalmas akciófilm, Gerard Butlerrel a főszerepben/

Next – A holnap a múlté (2007) – 07.17, Vasárnap 19:05, Viasat3

Az egyik Las Vegas-i színházban dolgozik Cris Johnson, akinek nagy titka van: pár percet előre lát a jövőből. Mivel elege lett abból, hogy gyermekkora óta a kormány állandó vizsgálatoknak és teszteléseknek veti alá képességeit kutatva, ezért álnéven elrejtőzik Vegasban, és olcsó trükkökkel szórakoztatja a közönséget. Amikor azonban egy terrorista csoport megfenyegeti a kormányt, hogy felrobbant egy nukleáris eszközt Los Angelesben, a kormány-ügynök Callie Ferrisnek meg kell találnia Crist, és meggyőznie, hogy segítsen megelőzni a világkatasztrófát.

Next - A holnap a múlté (2007)

/Filmajánló: Nicolas Cage filmje a jobbik fajtából/

Gladiátor (2000) – 07.17, Vasárnap 21:00, Viasat 3

Marcus Aurelius a római császár bizalmasa, hadi sikerekben dúskáló parancsnoka, Narcissus Meridas az uralkodó halála után annak fogadott fia, Commodus által igazságtalanul börtönbe kerül. Itt arra kényszerül, hogy mint egyszerű gladiátor verekedjen a cirkuszi arénában. Narcissus azonban ahelyett, hogy meghalna, szüntelen diadalt arat, s a nép szemében – immáron mint Maximus – igazi hőssé válik. Az ifjú császár ezt nem tűrheti, alászáll ő is a porondra, hogy szemtől szemben küzdjön meg ellenfelével.

Gladiátor 2000

/Filmajánló: Öt Oscar-díjjal jutalmazott remekmű, amit ha még nem láttál, itt az ideje, hogy megnézz/

(Filmajánló hétvégére címlapkép forrása)
(Filmajánló hétvégére történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//


Article Tags: