FILMEZZUNK.HU
Danny Glover és Woody Harrelson - A hét színészei

Danny Glover és Woody Harrelson – A hét színészei

6558

7-7 érdekesség Danny Glover és Woody Harrelson életéről

Hétről-hétre megjelenő cikkünkben kiválasztunk két színészt, akik a héten ünneplik születésük napját és bemutatunk 7-7 érdekességet az életükből, amivel még lehet, hogy eddig nem találkoztál. Aki látta a Halálos fegyvert, az bizonyára tudja, ki is az a Danny Glover, aki nem mellesleg a héten ünnepli 70. születésnapját. A másik kiválasztottunk az a Woody Harrelson, aki nagyon régóta színészkedik, mégis csak az elmúlt években kezdett a csúcsra kerülni. Lássunk hát most róluk néhány érdekességet, amikről nagy valószínűséggel még hallottál.

Danny Glover (Született: 1947. július 22 , San Francisco)

1. Fiatal korában epilepsziát állapítottak meg nála, de elmondása szerint mára már sikerült egy jó módszert kifejlesztenie, amivel meggátolhatja a rohamok létrejöttét. 34 éves kora óta nem szenvedett el rohamokat.

2. Danny Glover elszánt aktivista, nem egyszer került már összetűzésbe a hatóságokkal is. 2010. április 16-án tartóztatták le Marylandben, miután részt vett egy tiltakozáson. Később kiderült, hogy azért tartóztatták le, mert ő és mások átlépték a sárga rendőrségi szalagot és többszöri felszólítás után sem léptek vissza.

3. Amíg a San Franciscoi Egyetem hallgatója volt, tagja volt a Fekete Hallgatók Közösségének, amely két másik közösséggel együtt létrehozta az USA egyik leghosszabb, 5 hónapos sztrájkját.

4. Fidel Castroval és Hugo Chávezzel is jó barátságot ápolt. Több képen is szerepelt együtt velük.

5. Nagylelkűen támogatja az Afrikaiakat támogató alapítványokat. Egyszer 1 millió dollárt adományozott a TransAfrica elnevezésű kampánynak.

6. Óriási rajongója Danny Glover a San Francisco 49ers baseball csapatának.

7. Egyszer egy interjúban elmondta, hogy szerinte minden idők legjobb filmje az 1967-es Forró éjszakában.

Woody Harrelson (Született: 1961. július 23., Midland)

1. Gimnáziumi éveit a Libanon High School-ban töltötte, emellett dolgozott is a Kings Island nevű vidámparkban, mint fafaragó. Játszott egy templomi színjátszóban is, másodikos gimnazista korában.

2. 1981-ben a főiskolai tanulmányai elvégeztével New Yorkba költözött.Az első évben 17 különböző alkalmi munkája volt, és nem jutott egy szerephez sem.

3. Egy darabig Costa Ricán élt családjával,de rájött, hogy a dzsungelben vannak olyan dolgok – kígyók, békák –, amik életveszélyesek a gyerekekre. Utána elköltöztek Új-Zélandra, majd Ausztráliába és Írországba.Jelenleg Maui-n élnek.

4. 2012 nyarán egy buta kerékpár balesetet szenvedett egy New York-i színház bejárata előtt.Barátjával versenyezett és későn vette észre az embereket.

5. 2010-ben  Angliában 6. alkalommal rendezték meg a Soccer Aid 2010 elnevezésű jótékonysági focigálát. Anglia hírességei és legendái, valamint a világ hírességei és legendái csaptak össze. A mérkőzés bevételeit az UNICEF számára ajánlották fel. A két csapatban játszott például Teddy Sheringam, Robbie Williams és David Seaman, Zidane, Figo, Mike Myers, Gordon Ramsey, Jamie Theakston, Calzaghe (boxoló), Sami Hyppia, Ryan Giggs, Jens Lehmann, Ronan Keating és Simon Baker. A rendes játékidőben 2:2-es eredmény született, így következhettek a 11-es rúgások. A mindent eldöntő büntetőt nem más, mint Woody Harrelson értékesítette.

6. 1996-ban letartóztatták Lee megyében, Kentucky-ban, mert jelképesen elültetett egy kendermagot. Egy szabály nem tett különbséget az ipari kender és a marihuána között. Harrelson végül megnyerte a pert. Azóta is kampányol a marihuána legalizálása mellett.

7. Szabadidejében úszik, zöldséget, gyümölcsöt termeszt, kite-boardingozik és jógázik. Mindezek mellett vegetáriánus és laktóz érzékeny

(Címlapkép forrása itt és itt)
(Érdekességek forrásai: starity.hu, wikipedia.hu, mafab.hu)

//milos//


Article Tags: