FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2016. augusztus 6-7.

Filmajánló a hétvégére – 2016. augusztus 6-7.

2606

Filmajánló – A hétvége 12 legjobb filmje!

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban 12 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet.

Twist Olivér (2005) – 08.06, Szombat 09:05, Mozi+

Mr. Sowerberry temetkezési vállalkozó műhelyébe kerül, de a kíméletlen bánásmód elől megszökik, és Londonba megy. Ott a gonosz Fagin befolyása alá kerül, aki a gyerekekből álló tolvajbanda főnöke. Olivért is kiképezi, ám az egyik akció alkalmával a fiút tetten érik. A jó társaságbeli úr veszi magához a fiút. A bűnözők azonban nem akarnak lemondani róla. A film Charles Dickens világhírű regényének földolgozása.

Twist Olivér (2005)

/Filmajánló: Fiatalabb korosztálynak kiváló délelőtti program, ha a szabadban tombol a hőség/

Honey (2003) – 08.06, Szombat 16:00, Fem3

Honey Daniels egész életében arra várt, hogy megmutathassa a világnak, hogyan táncol, és most csak egy lépés választja el ettől. A gyönyörű, szexis, ambiciózus lány nappal hip-hop órákat ad a helyi fiataloknak, éjszaka pedig egy diszkóban pultos, ahol a szolgálat lejárta után kiélheti táncos hajlamait a parketten. Itt figyel fel rá egy híres kliprendező, és kéri fel háttértáncosnak. Honey igazi tehetsége hamar megmutatkozik, és karrierje üstökösként ível fel: nemsokára már ő koreografálja a nagy hip-hop és R&B sztárok klipjeit. Ám mindez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Amilyen gyorsan vált valóra az álom, olyan gyorsan kezd semmivé foszlani…

Honey 2003

/Filmajánló: Ha szereted a táncos filmeket, vagy bírod Jessica Alba-t, akkor élvezni fogod/

Happy, a flúgos golfos (1996) – 08.06, Szombat 17:00, Super Tv2

Happy Gilmore világéletében profi hokis szeretett volna lenni, ám nem tud egyebet, mint nagyot ütni, rondán beszélni és bunyózni. Miután kirúgják a válogatásról, Happy elhatározza, hogy golfosnak áll. Hamarosan hatalmas sikert arat a közönség soraiban négyszáz méterre elütött labdáival és képernyőt nem tűrő stílusával. Sikerével azonban magára vonja Shooter McGavin haragját, aki a golfbajnokság aranyzakójára pályázik.

/Filmajánló: Adam Sandler egyik legrégebbi és legjobb alkotása tele szórakozással/

Dumb és Dumber – Dilibogyók (1994) – 08.06, Szombat 17:00, Film+

Ha Dumb és Dumber féleszű lenne, akkor együtt is csak fél eszük lenne… A világ két legostobább fickója számára minden újabb eszement események szülője: megkevernek zsarut, emberrablót, kamionost és mindenkit, akit balszerencséje az útjukba söpör. Hátuk mögött eszméletlen pusztítást, totálkárt és botrányokat hagynak, és az fel sem tűnik nekik, hogy a dollármilliókkal teli bőröndjük miatt őket üldözi a fél (al)világ.

Dumb és Dumber - Dilibogyók

/Filmajánló: Jim Carrey és Jeff Daniels a csúcsra járatta a nézők megnevettetését/

A maflás (2012) – 08.06, Szombat 21:00, TV2

Scott Woss békés biológiatanár, akinek az élete egy csapásra megváltozik, mikor kiderül, hamarosan elbocsájtások várhatóak az iskolában. Anyagi okok miatt az iskolai zenekar és a zenetanár állása veszélyben van. Scott ezt nem nézi tétlenül, utcai harcosként kezd pénzt keresni. A pofonoktól nem mentes harcok egy nagy versenyre vezetik, amelynek végén eldől, marad-e a zenekar, illetve a zenetanár.

/Filmajánló: Napjaink egyik legszerethetőbb figurája, Kevin James egyik, ha nem a legnagyszerűbb filmje/

Egy csodálatos elme (2001) – 08.06, Szombat 21:00, Paramount Channel

John Forbes Nash Jr.  (Russell Crowe) a Princeton Egyetemen hallgat matematikát, ahol a könyörtelen versenyhelyzetben igen nehéz kitűnnie egy olyan valakinek, akinek sem gazdag családja, sem vagyona nincs. Nash viszont valamiben különbözik a többiektől, és zsenialitásának tanújelét is adja, amivel egy csapásra megváltoztatja nem csak saját életét, hanem a tudományét is. Élete egyre inkább sínre kerül, amikor megismeri szerelmét (Jennifer Connelly), barátja (Paul Bettany) pedig mindenben támogatja. Ám Nash tudása nem csak a magánemberek számára érdekes…

Egy csodálatos elme (2001)

/Filmajánló: Négy Oscar és négy Golden Globe-díj büszke tulajdonosa, 2001 legjobb filmje/

Mi kell a nőnek? (2000) – 08.07, Vasárnap 14:30, RTL+

Az igazi macsót nem csak a nők imádják, a férfiak is felnéznek rá. Hódító, könnyed, felelőtlen és gazdag – Nick Marshall a (férfi)világ császára. Hogy mi jár a nők fejében, miközben ő elcsavarja őket, egy csöppet sem érdekli. Míg be nem üt a mennykő. Szó szerint. Marshall túlél egy áramütéssel kombinált villámcsapást, és a baleset különös következményeként gondolatolvasó lesz belőle: de csak a női agyak mélyére lát. A kezdeti kétségbeesés után hamar rájön, milyen jókor jön az extra-segítség, hiszen épp kezdenek rosszra fordulni körülötte a dolgok. Ahelyett, hogy előléptetnék, új főnököt kap. Méghozzá nőt! Szerencse, hogy a bosszúszomjas férfi előtt a nagy ellenségnek nem lehet titka…

/Filmajánló: Mel Gibson és Helen Hunt fanoknak kötelező, mindenki másnak ajánlott ez a romantikus vígjáték/

Piedone Afrikában (1978) – 08.07, Vasárnap 15:50, Mozi+

Piedone afrikai informátorával a nápolyi kikötőben beszél meg találkát. A férfit holtan találja, így aztán annak árva kisfiáról is gondoskodnia kell. A gyerekekkel együtt lát neki a nyomozásnak. A szálak egy gyémántbánya tulajdonosához vezetnek, akinek hobbija a vadászat. Az illegálisan elejtett állatok szállításával a világ minden tájára sikerül eljuttatnia a kábítószert. De vajon miért nem találják meg a rendőrkutyák az “anyagot”.

Piedone afrikában

/Filmajánló: Bud Spencer… Kell ennél több?/

Transformers (2007) – 08.07, Vasárnap 19:00, TV2

Az Autobotok és az Álcák között már évszázadok óta tart a háborúskodás, a harc tétje pedig az univerzum sorsa. Amikor a gépek a Földre érkeznek egy fiatal fiú, Sam Witwicky (Shia LaBeouf) is belekeveredik a háborúba. Sam csak egy átlagos fiú, akit a kocsik és lányok érdekelnek, most azonban az egész emberiséget kell megmentenie. Mikaela (Megan Fox) és Sam épphogy összejöttek, de nincs túl sok idejük egymással foglalkozni, mert az Autobotok és az Álcák az orruk előtt csapnak össze. Witwicky kénytelen lesz megérteni családuk jelszavát, miszerint “áldozatok nélkül nincs győzelem.”

/Filmajánló: Giga akció, mega látvány/

A csúf igazság (2009) – 08.07, Vasárnap 19:55, RTL Klub

Abby (Katherine Heigl), a menő tévéproducer hisz az igaz szerelemben, és abban, hogy mindenki rátalálhat a neki való párra – még ha neki magának eddig nem is nagyon volt szerencséje. A gátlástalan műsorvezető, Mike (Gerard Butler) azonban megingatja hitében. Mike a “csúf igazság” híve, ami szerint minden férfi csak egy jó külsejű bomba nőre vágyik, aki nem nyaggatja túlságosan sokat. Mivel Abby nagyon szeretné megismeri a szomszéd pasit, vállalja, hogy Mike tanítványa lesz, és ellesi tőle a csábítás trükkjeit. Arra azonban nem számít, hogy a szerelem éppen Mike személyében talál rá.

/Filmajánló: Szórakoztató amerikai romantikus vígjáték, két nagyszerű színésszel/

Rés a pajzson (1996) – 08.07, Vasárnap 21:50, RTL Klub

A két pilóta szokványos próbarepülésre indul atomtöltetű fegyverrel a fedélzeten. Vic Deakins a repülés fenegyereke, míg társa az ifjú Riley Hale. A repülés nem egészen úgy alakul, ahogy azt a katonai vezetés tervezte. Deakins ugyanis óvatlan társát katapultálja a vadászgépből, ő pedig meglép a nukleáris robbanófejekkel. A repülőt a bizonyítékokkal együtt megsemmisíti: tökéletes terrorakciót hajt végre. Hale viszont az ejtőernyős mutatványt túlélve társul egy rendőrlánnyal, és az áruló nyomába szegődik.

Rés a pajzson (Broken Arrow, 1996)

/Filmajánló: John Travolta egyik legizgalmasabb filmje/

Disturbia (2007) – 08.07, Vasárnap 22:00, Paramount Channel

Kale (Shia LaBeouf) nem tudja feldolgozni az apja halála okozta traumát, és egy idő után kiszámíthatatlanná válik a viselkedése. Indokolatlan agressziója miatt házi őrizetre ítélik. Fogságának unalmát a szomszédok megfigyelésével próbálja elűzni, főleg az újonnan költözött Ashley (Sarah Roemer)  és Mr. Turner kelti fel a figyelmét, aki Kale szerint sorozatgyilkos. A nő egyre nehezebben tud különbséget tenni a valóság és a képzelete teremtette világ között.

/Filmajánló: Thriller, mi végig a székbe kötöz! Kicsiknek nem ajánlott, viszont nagyoknál annál inkább/

(Filmajánló hétvégére címlapkép forrása)
(Filmajánló hétvégére történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//


Article Tags: