FILMEZZUNK.HU
A hét színészei - Chris Hemsworth és Halle Berry

A hét színészei – Chris Hemsworth és Halle Berry

6122

7-7 érdekesség Chris Hemsworth és Halle Berry életéről

Hétről-hétre megjelenő cikkünkben kiválasztunk két színészt, akik a héten ünneplik születésük napját és bemutatunk 7-7 érdekességet az életükből, amivel még lehet, hogy eddig nem találkoztál. A héten ünnepli születésnapját napjaink egyik legismertebb szuperhős figurája Thor, azaz Chris Hemsworth, illetve szintén a héten ünnepi születésének újabb évfordulóját az ex James Bond lány, az Oscar-díjas Halle Berry. Innen is Boldog Születésnapot a két kiváló színművésznek! Lássunk most róluk néhány érdekességet, amikről nagy valószínűséggel még hallottál.

Chris Hemsworth (Született: 1983. augusztus 11., Melbourne, Ausztrália)

1. Chris Hemsworth gyermekkorát az északi területen levő Bulmanben, egy ausztrál bennszülött kisvárosában töltötte bivalyok és krokodilok között.

2. Első főszerepét 2010-ben kapta a Ca$h című krimiben Sean Bean oldalán. A film rendezőjét, Stephen Milburn Andersont teljesen lenyűgözte az alakítása. A film főszerepét 6 héttel az után kapta, hogy az Egyesült Államokba költözött.

3. Világhírnevet, a Marvel képregény viking istenétől, Thortól kapott. A 2011-ben bemutatott film, egy csapásra népszerűvé tette. A történet főhőse Thor, a bátor harcos, aki arrogáns viselkedése miatt apja, Odin a Földre száműzi Thor egyetlen fegyverével, Mjölnirrel.

4. Chris Hemsworth gyerekkori beceneve “Kip” volt.

5. Már fiatal korában is lelkes szörfös volt és a mai napig az egyik kedvenc időtöltése.

6. Több alkalmi munkát is végzett, mielőtt befutott. Dolgozott pincérként, építőmunkásként, kertészként, csaposként és szörfös ruhaüzletben is.

7. 2010 elején kezdett randizni Elsa Pataky, spanyol származású színésznővel, akit decemberben el is vett. 2012. május 11-én, Londonban született meg kislányuk India Rose. Ikerfiaiknak, Tristannak és Sashának 2014. március 21-én adott életet felesége Elsa a los angeles-i Cedars Sinai Medical Centerben. 2015-ben visszaköltözött hazájába, az ausztrál Byron Baybe.

Halle Berry (Született: 1968. augusztus 14., Cleveland)

1. Halle apja otthagyta a családot, amikor a kisebbik lánya négy éves volt. Bár egyedülálló szülőként kellett felnevelnie gyermekeit, Halle édesanyjának sikerült a belvárosi szomszédságból Cleveland külvárosába költöznie, mivel a szomszédok főként fehér emberek voltak és a lányoknak sok megpróbáltatásban volt részük a sötét bőrük miatt.

2. Halle a középiskolában az osztály üdvöskéjévé és vezetőjévé vált, valamint az iskolai újság szerkesztőjévé. Nem volt kétséges, hogy őt választották bálkirálynővé is. 1983-ban, amikor még csak 17 éves volt, Halle barátja benevezte őt a Miss Teen Ohio szépségversenybe. Halle ismét megszerezte magának a szépségkirálynői címet. De nem állt meg, és sok más magas színvonalú versenyt is megnyert, mint a Miss Teen All American, Miss USA illetve a Miss World- öt is.

3. Az első nagy áttörés számára 1989-ben jött el, amikor Spike Lee ráosztotta egy drogos nő szerepét a Jungle Fever c. filmjében, amelyben a főszerepet Samuel L. Jackson játszotta. Halle olyan tökéletesen szerette volna eljátszani a szerepét, hogy valódi drogfüggőkkel beszélgetett el és tíz napig nem fürdött a felvételek előtt.

4. 2002-ben Halle megkapta a “SAG Legjobb Színésznőnek” járó díjat a Szörnyek keringője c. filmért és a filmtörténelemben először fekete bőrű színésznőként kapta meg a Legjobb Színésznőnek járó Oscar-díjat is. Az Oscar-díjjal azonnal az A-kategóriás színésznők közé került.

5. 2004-ben a Macskanőben nyújtott alakításáért Arany Málna díjjal “tüntették” ki, amelyet ő maga vett át. Egyébként a film kedvéért 43 macskát tanítottak be, akik közül egyet Halle Berry örökbe fogadott.

6. Máig az egyik legjobban öltözött hollywoodi csillagnak tartják.

7. Kedvenc színésznői Dorothy Dandridge, Jodie Foster és Whoopi Goldberg.

(Címlapkép forrása itt és itt)
(Érdekességek forrásai: starity.hu, wikipedia.hu, mafab.hu)

//milos//


Article Tags: