FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2016. augusztus 13-14.

Filmajánló a hétvégére – 2016. augusztus 13-14.

3018

Filmajánló – A hétvége 12 legjobb filmje!

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban 12 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet.

Kate és Leopold (2001) – 08.13, Szombat 16:25, Paramount Channel

Kate McKay (Meg Ryan) mai, vezető állásban lévő, 21. századi nő, akit leginkább az üzleti siker hajt. Leopold (Hugh Jackman), Albany harmadik hercege elbűvölő úriember és agglegény az 1800-as évek végéről. Az egyre növekvő karierrszintű és társadalmi elvárások miatt mindketten cinikusak a szerelmet illetően. Ám amikor az idő szövetén egy hasadék keletkezik, és Leopold a mai New Yorkba kerül, mégis felcsillan egy régimódi románc lehetősége…

Kate és Leopold (2001)

/Filmajánló: Nagyszerű romantikus film, két szerethető színésszel/

Enyém, tiéd, miénk (2005) – 08.13, Szombat 17:05, SuperTV2

Frank Beardsley (Dennis Quaid), a megözvegyült admirális katonás fegyelemben neveli nyolc gyermekét. Haptákba vágott élete egy csapásra felborul, amikor feleségül veszi középiskolai szerelmét Helent (Rene Russo), a tíz rakoncátlan gyermekét egyedül nevelő divattervezőt. Az összeköltözést követően a két totálisan különböző kompánia csípőből egymásnak esik. A srácok testi-lelki épségük érdekében összefognak, hogy szabotálják Frank és Helen házasságát.

/Filmajánló: Nagycsaládosoknak kifejezetten érdemes megnézni/

A Riviéra vadorzói (1988) – 08.13, Szombat 18:30, RTL+

Egy riviérai nyaralóhelyen Lawrence, az elegáns, úriember külsejű csaló és Freddy, az otromba és pimasz gazfickó kíméletlen konkurenciát jelentenek egymásnak. Ez a hely túl kicsi kettejüknek – ezért végül fogadást kötnek: aki a legközelebbi nőtől, aki bejön az ajtón, ki tud csalni ötvenezer dollárt, az maradhat…

A Riviéra vadorzói (Dirty Rotten Scoundrels, 1988)

/Filmajánló: Szórakoztató amerikai vígjáték Steve Martin és Michael Caine főszereplésével/

Dutyi dili (1980) – 08.13, Szombat 19:30, Duna TV

Egy fatális véletlen folytán a bankrablók helyett két harkálykosztümös, puhány reklámembert tartóztatnak le és ítélnek 125 év börtönre. Harry nem tudja komolyan venni a dolgot, biztos benne, hogy nemsokára olyan könnyen kiszabadulnak, mint ahogy bekerültek. Ám a helyzet valahogy nem akar jobbra fordulni, ezért kénytelenek a sarkukra állni, ha nem akarják ebben a nehézfiúktól hemzsegő társaságban egy zsákban végezni. Ezért bőszen tettetik a nagyfiút, nem kis hatást gyakorolva a börtönlakókra.

Dutyidili (Stir Crazy, 1980)

/Filmajánló: Remek börtönös komédia/

A muzsika hangja (1965) – 08.13, Szombat 20:40, Film Café

A fiatal osztrák novícia a megözvegyült Trapp báró családjához kerül nevelőnőnek. Minden ellenkezés davára megtanítja védenceit énekelni, olyannyira, hogy dalaival nyilvánosság elé is lépnek. Maria a zárkózott apa szívét ugyancsak megnyeri. Az esküvő után azonban a család összetűzésbe kerül a nemzeti-szocialistákkal. A Trapp-család kivándorol az USA-ba, és mint a “Singing Trapp Family” a népies zene nagy csillagai lesznek.

A muzsika hangja (The Sound of Music, 1965)

/Filmajánló: Klasszikus, valószínűleg mindenki látta már, nosztalgiának tökéletes/

Tini nindzsa teknőcök (2014) – 08.13, Szombat 21:00, Mozi+

Sötétség borítja be New York Cityt, amint Zúzó és a gonosz Talpas Klán vasmarkába fog mindenkit a rendőrségtől a politikusokig. A jövő kilátástalan, amíg négy számkivetett fivér váratlanul elő nem jön a csatornából. Ők lesznek a Tini Nindzsa Teknőcök. A Teknőcöknek össze kell dolgozniuk a rettenthetetlen riporternővel, Aprillel és poéngyáros operatőrével, Vern Fenwickkel, hogy megmentsék a várost, és leleplezzék Zúzó ördögi tervét.

/Filmajánló: Mai fiatal nemzedéknek ajánlott/

Fogtündér (2010) – 08.14, Vasárnap 15:10, Super TV2

Derek Thompsont, a keménykötésű hokijátékost Fogtündérnek becézik, mivel jellemző rá, hogy meccs közben az ellenfél játékosait megszabadítja egy-két fogától. Amikor Derek a szokásos módon alaposan elveszi egy ifjú tehetség kedvét a játéktól, elnyeri méltó büntetését: egy hétig valóban ő lesz az igazi Fogtündér – ahogy azt kell: tüllruhában, szárnyakkal, kis varázspálcácskával… Derek eleinte igencsak botcsinálta fogtündér, csetlik-botlik, ügyetlenkedik a szárnyaival, de hősiesen végzi a dolgát. És amint egyre inkább megszokja ezt a különös feladatkört, úgy ébred rá saját rég elfeledett álmaira, vágyaira.

/Filmajánló: Érdemes Dwayne “The Rock” Johnson-t megnézni ebben a szerepkörben is/

És megint dühbe jövünk (1978) – 08.14, Vasárnap 19:00, Film+

Johnny Firpo hadnagyot bízza meg az akció lebonyolításával. Féltestvére, Charlie régen szerencsejátékosként kereste a kenyerét, most betanítja a kártyatrükkökre testvérét is, így a két fivér együtt indul harcba a maffia ellen a kaszinóban.

Bud Spencer és Terence Hill

/Filmajánló: Bud Spencer és Terence Hill egyik legendás alkotása/

Shrek (2001) – 08.14, Vasárnap 19:05, Mozi+

Shrek, a zöld óriás mindaddig vígan éldegélt mocsarában, míg egy napon elfoglalták otthonát a hajléktalan mesefigurák. Történt ugyanis, hogy a gonosz Farquaad nagyúr éktelen dühében elzavarta a környékről a három kismalacot, Hófehérkét és a törpéit, Csipkerózsikát és mindenkit, aki valaha is számított a mesebizniszben. Shrek, hogy visszakapja meghitten bűzlő lápját, elindul, hogy felelősségre vonja a helyi kényurat. Üzletet kötnek: ha Shrek szállítja neki a környék legnépszerűbb királylányát, a kiűzöttek hazatérhetnek. A helyzet azért nem ilyen egyszerű, mert a lobbanékony sárkány is kedvét lelné a bombázó hercegnőben.

Shrek (2001)

/Filmajánló: Minden idők egyik legjobb és legsikeresebb animációs meséje/

Harcosok klubja (1999) – 08.14, Vasárnap 21:00, RTL+

Jack terápiás csoportokba jár, mégsem kerül közelebb önmagához és embertársaihoz. Összebarátkozik Tylerrel, aki egy különös, titkos társaság megalapításával próbál úrrá lenni a világ káoszán. A Harcosok klubjának híre hamar elterjed az egyre intenzívebb élményekre vágyó yuppie-k között. A fiúk barátságának Marla vet véget, aki kétségbe vonja Tyler erőltetetten férfias ideológiáját.

Harcosok klubja (1999)

/Filmajánló: Brad Pitt-nek és Edward Norton-nak is az egyik, ha nem a legjobb filmje/

Kardhal (2001) – 08.14, Vasárnap 21:00, Viasat3

Gabriel Shear (John Travolta) egy mindenre elszánt kém, aki a cybertérben akarja megalapozni vagyonát egy szerinte hazafias akció finanszírozásához. Ehhez szüksége van egy profi hacker segítségére. Stanley (Hugh Jackman), aki magányosan és lecsúszottan tengeti napjait egy lakókocsiban, bármilyen hálózatba be tud törni, ami épp kapóra jön Shearnek.

/Filmajánló: Izgalmas akcióthriller, fantasztikus színészekkel/

Truman Show (1998) – 08.14, Vasárnap 21:05, Duna TV

Truman, a világszerte nézett Truman Show című tévéműsorból, bár erről semmit sem tud. Születésekor beültették egy díszletvárosba, s azóta élete minden pillanata kamerák előtt folyik, a körülötte megforduló emberek egytől egyig színészek. Harmincévesen ébred rá az igazságra, és csupán egyetlen vágya van: meg akar szökni.

Truman Show 1998

/Filmajánló: Jim Carrey szokatlan szerepkörben élete alakítását nyújtja/

(Címlapkép forrása, Történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//


Article Tags: