FILMEZZUNK.HU
7-7 érdekesség Jennifer Lawrence és Sean Penn életéről

A hét színészei – Jennifer Lawrence és Sean Penn

6356

7-7 érdekesség Jennifer Lawrence és Sean Penn életéről

Hétről-hétre megjelenő cikkünkben kiválasztunk két színészt, akik a héten ünneplik születésük napját és bemutatunk 7-7 érdekességet az életükből, amivel még lehet, hogy eddig nem találkoztál. Napjaink egyik legfelkapottabb és legtehetségesebb színésznője, az Oscar-díjas és háromszoros Golden Globe nyertes, Jennifer Lawrence ünnepli a héten születésének évfordulóját, míg férfiak területén a kétszeres Oscar és egyszeres Golden Globe-díjas Sean Penn a szülinapos kiválasztottunk a hét színésze posztjára. Lássunk most róluk néhány érdekességet, amikről nagy valószínűséggel még hallottál.

Jennifer Lawrence (Született: 1990. augusztus 15., Louisville)

1. Kiskora óta modellkedik, elmondása szerint ez egy olyan dolog, amit sosem un meg. 14 évesen egy New Yorkban tett kirándulás során hívta fel magára egy fotós figyelmét, aki mindjárt azt tanácsolta Jennek és vele lévő édesanyjának, hogy keressenek fel egy ügynökséget.

2. 2010-ben hatalmas áttörést ért el, amikor ‘A hallgatás törvénye’ c. film főszereplőjének választották, ahol egy tizenhét éves lányt alakít, Ree Dolly-t, aki a mentálisan beteg anyukájának és kisöccsének, illetve kishúgának segít. A harmadik legfiatalabb Oscar-jelölt lett “Legjobb női főszereplő” kategóriában a filmben nyújtott alakításáért. A hallgatás törvényében, szerepe kedvéért Jennifer Lawrence megtanulta, hogy kell megnyúzni egy mókust, fát vágni és verekedni.

3. 2012 március 22-én mutatták be a várva várt ‘The Hunger Games’ azaz ‘Az Éhezők viadala’ című mozit. A film itthon és külföldön is óriási sikert aratott, már az első hétvégén az egyik legnagyobb bevételt hozta a filmtörténelemben. Jen alakítását a kritikusok csak dicsérni tudták, többek szerint a lány “a hátán vitte” az egész filmet és jobbat nem is választhattak volna Katniss szerepére. Az éhezők viadala forgatása alatt naponta kétszer edzett és íjászkodni tanult. Az első részéért 1 millió, a másodikért 10 millió dollár fizetést kapott.

4. 22 évesen nyert, a Napos oldalban nyújtott alakításáért kapott Oscar-díjával a 2. legfiatalabb Oscar-nyertes lett “Legjobb női főszereplő” kategóriában (a legfiatalabb győztes Marlee Matlin, aki 21 évesen az  Egy kisebb isten gyermekei  c. filmbeli szerepéért kapta meg a díjat 1987-ben), viszont a legfiatalabb színésznő akit már kétszer jelöltek Oscar-ra ebben a kategóriában.

5. Fiatal kora ellenére 105 díjjal és 160 jelöléssel büszkélkedhet.

6. Az Entertainment Weekly Magazin “Az év mókamestere” címmel jutalmazta 2012-ben, míg a Times “2013 Legbefolyásosabb emberei” listáján az elsők között végzett.

7. Jennifer Lawrence kedvenc filmjei többek között ‘A nagy Lebowski’ (1998), ‘Boogie Nights’ (1997), ‘Éjfélkor Párizsban’ (2011), ‘Multik haza!’ (2004) és a ‘Harold és Maude’ (1971)

Sean Penn (Született: 1960. augusztus 17., Santa Monica)

1. Már a középiskolában amatőr filmeket készítettek az osztálytársaival, többek között Charlie Sheennel.

2. Sean eredetileg ügyvédnek készült, később azonban úgy döntött, hogy családját követően ő is színész lesz, így a Los Angeles Repertory Theater tagja lett. Itt dolgozott a színfalak mögött, ahol főként takarított és szállított.

3. Sean Penn apja jóvoltából kezdhette karrierjét 1974-ben, mivel ő rendezte a A farm, ahol élünk sorozat három részét és az egyik epizódba Sean-t is be tudta tenni, csak hogy, megtudja milyen a színész élet.

4. Sean karrierje mélypontján volt, mikor szerepelt feleségével, Madonnával a Sanghaji meglepetésben. Penn megkapta az első filmes jelölését, ez azonban egy Arany Málna-jelölés volt, mint a legrosszabb színész. Ennek ellenére Madonna egyre feljebb jutott karrierjén, Sean pedig sehol sem volt.

5. Sean Penn politikai aktivista, élesen bírálta a George W. Bush kormányt. Penn egy 56 000 dolláros hirdetést adott fel a Washington Postban, ami felszólalt Bush ellen, amiért nem vet véget az Iraki háborúnak.

6. 2005-ben Penn Louisiana államba, New Orleansba utazott, hogy támogassa a Katrina hurrikán áldozatait és személyesen is részt vett a mentésekben. Szerepelt még Spike Lee Katrina hurrikánról szóló dokumentumfilmjében, a Rekviem a hurrikánról.

7. Nagyon jó barátja Robert De Niro, Jack Nicholson és Lars Ulrich a Metallica dobosa.

(Címlapkép forrása itt és itt)
(Érdekességek forrásai: starity.hu, wikipedia.hu, mafab.hu)

//milos//


Article Tags: