FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2016. augusztus 20-21.

Filmajánló a hétvégére – 2016. augusztus 20-21.

2987

Filmajánló – A hétvége 14 legjobb filmje!

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban, ahol ezúttal már 14 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a filmeket!

Kutyám, Jerry Lee (1989) – 08.20, Szombat 14:10, TV2

Thomas Dooley, a San Diegó-i rendőrség kábítószer-osztályának nyomozója szeret egyedül dolgozni. A főnöke mindenáron rá akar sózni egy partnert, ezért kompromisszumként belemegy, hogy egy rendőrségi nyomozókutya legyen a társa, mert azt úgyis le tudja ugatni. Egy helyes németjuhász kutyára esik a választása. Az eb kissé átrendezi főhősünk kocsiját, lakását és magánéletét. A kezdeti nehézségek ellenére a furcsa pár egymáshoz szokik, és ketten együtt kiváló csapatot alkotnak.

Kutyám, Jerry Lee (1989, K-9)

/Filmajánló: Ha szereted James Belushi-t, vagy odavagy az ember-kutya barátságért és még nem láttad ezt a filmet, akkor kötelező megnézni/

Avatar (2009) – 08.20, Szombat 18:50, TV2

Egy deréktól lefelé megbénult háborús veterán a távoli Pandorára utazik. A bolygó lakói, a Na’vik az emberhez hasonló faj – de nyelvük és kultúrájuk felfoghatatlanul különbözik a miénktől. Ebben a gyönyörű és halálos veszélyeket rejtő világban a földieknek nagyon nagy árat kell fizetniük a túlélésért. De nagyon nagy lehetőséghez is jutnak: a régi agyuk megőrzésével új testet ölthetnek, és az új testben, egy idegen lény szemével figyelhetik magukat és a körülöttük lévő felfoghatatlan, vad világot. A veterán azonban más céllal érkezett. Az új test új, titkos feladatot is jelent számára, amit mindenáron végre kell hajtania.

/Filmajánló: 3 Oscart és 2 Golden Globe-díjat nyert alkotás, ami a modern filmes technika zászlóshajója/

Isteni szikra (2008) – 08.20, Szombat 20:00, Film Mánia

Bob Kearns az a férfi, aki feltalálta a megszakításokkal működő ablaktörlőt. Miután az egyik legnagyobb amerikai autógyártó cég lenyúlja találmányát, Bob harcolni kezd ez ellen az igazságtalanság ellen, de ez egyre inkább Dávid harcának tűnik Góliát ellen.

/Filmajánló: Fantasztikus igaz történet egy remek produkcióban/

Női szervek (2013) – 08.20, Szombat 21:00, Mozi+

Sarah Ashburn az FBI ügynöke, és most új társat kapott a bostoni rendőrnő, Shannon Mullins képében. Feladatuk, hogy egy könyörtelen drogbáró nyomába eredjenek. Eleinte rendkívül nehezen jönnek ki egymással, de előbb-utóbb rájönnek, valójában kitűnő párost alkotnak.

/Filmajánló: Napjaink két meghatározó színésznője, Sandra Bullock és Melissa McCarthy egy nagyon vicces rendőrsztoriban/

Ízlések és pofonok (2007) – 08.20, Szombat 21:00, Cool TV

Egy divatos manhattani étterem konyháját vezeti Kate Armstrong, mikor megörökli elhunyt nővére Zoe nevű lányát. Életét először a kislány kavarja fel, majd az étterem új szakácsa, az áriázó Nick Palmer.

Ízlések és pofonok (2007)

/Filmajánló: Catherine Zeta-Jones és Aaron Eckhart gondoskodik róla, hogy az ízlelőbimbók ne maradjanak szárazon/

Volt egyszer egy Amerika (1984) – 08.20, Szombat 23:00, Film+

Noodles gengszter. New York városának szegénynegyedében nőtt fel Max és még két fiatal fiú, akikkel együtt Noodles bandát alapít. Az idő múlásával először a kerület, majd a város, végül egész Amerika legrettegettebb gengsztereivé válnak. Bár életüknek meghatározó részévé lett az erőszak, a kapzsiság és a pénz mindennél előbbre valósága, négyüket mégis nagyon szoros, már-már igazi baráti szálak fűzik össze. Egészen addig, amíg valamelyikük árulóvá nem lesz.

Volt egyszer egy Amerika (1984, Once Upon a Time in America)

/Filmajánló: Sergio Leone rendezte krimi, amiben Robert De Niro a főszereplő/

Fékezhetetlen (2012) – 08.20, Szombat 23:30, Mozi+

A nagy gazdasági világválság idején járunk. A Bondurant-fivérek, Forrest, Jack és Howard igazi legendának számítanak a Virginia állambeli Franklin megyében, hiszen a szesztilalom idején jól menő csempészüzletet tudhatnak magukénak. A jólét azonban veszélybe kerül, amikor feltűnik a színen Charles Rakes különleges ügynök, a törvény új ura, aki azonban korruptabb mindenkinél, és részesedést követel magának a fivérek üzletéből. Ők azonban nem hajtanak fejet senki előtt, így felveszik a harcot Rakes ellen.

/Filmajánló: Tom Hardy, esetleg Gary Oldman, vagy éppen Shia LaBeouf rajongók garantáltan élvezni fogják/

Szabadítsátok ki Willyt! (1993) – 08.21, Vasárnap 13:00, RTL+

Elképzelhetetlen barátság, felejthetetlen kaland. Willy, az óceántól és családjától elszakított kardszárnyú delfin a kisvárosi delfinárium látványossága lenne, azonban nem hajlandó a fogságban a turistaszórakoztatásra. A kőszívű tulajdonos a gyilkos bálna elpusztítása mellett dönt. Willy ekkor találkozik egy tizenkét éves utcagyerekkel, akivel gyorsan összebarátkoznak.

Szabadítsátok ki Willyt! (Free Willy, 1993)

/Filmajánló: Egy régi klasszikus az egész család számára/

Bean – Az igazi katasztrófafilm (1997) – 08.21, Vasárnap 16:00, TV2

A környező világgal és lakóival hadilábon álló, különös brit úriember Los Angelesben őrjíti halálra házigazdáit. Először csak a viselkedésével, majd azzal, hogy tönkretesz egy ötvenmillió dollárt érő festményt. Mégis megússza, sőt a végén még ő menti meg két embertársát.

Bean - Az igazi katasztrófafilm (1997)

/Filmajánló: Ha bírod Rowan Atkinsonnak legismertebb, Mr. Bean karakterét, akkor semmiképpen ne hagyd ki/

Bűnvadászok (1976) – 08.21, Vasárnap 19:00, Film+

Matt és Will, a két kis csibész véletlenül bekerül egy rendőriskolába – és akaratuk ellenére rendőrök lesznek. A sikeres vizsga után a törvény e két rendkívüli őre először is elképzelhetetlen káoszt idéz elő…

Bűnvadászok 1976

/Filmajánló: Ajánlásra elég két név: Bud Spencer és Terence Hill/

A biztonság záloga (2012) – 08.21, Vasárnap 19:00, Cool TV

Akcióhősünk egy visszavonult elit titkos ügynök, aki egy 12 éves kínai lány életét próbálja megmenteni. A kislány egy tömegpusztításra tervezett biológiai fegyver titkára bukkan, és mind a kínai, mind az orosz maffia a fejére pályázik.

/Filmajánló: Egy jellemző Jason Statham produkció a jobbik fajtából/

Shrek 2 (2004) – 08.21, Vasárnap 19:15, Mozi+

A tűzokádó sárkány és a gonosz Farquaad nagyúr legyőzése után Shrek, a zöld öklű öldöklő, mindenki kedvenc ogréja ezúttal élete legkeményebb diójával szembesül: el kell fogadtatnia magát apósával és anyósával. A nászutat követően Shreket és Fionát meghívás várja a lány szüleitől Túl az Óperencián birodalmába. Felkerekednek hát a levakarhatatlan Szamárral, hogy kilépjenek az ünneplő tömeg elé… csakhogy Túl az Óperencián még senki nem tudja, hogy a királylány a varázslat megtörtével kissé másképp változott meg… Harold, a király bizony másképpen képzelte lánya jövőjét – és a sajátját is. És itt lép a képbe a varázslatos hatalmú Jótündér, az “elbűvölő” Szőke Herceg, no meg a legendás bérgyilkos, Csizmás Kandúr…

Shrek (2001)

/Filmajánló: Kora esti mese a gyerekeknek, ha apuka és anyuka el akar menni egy romantikus vacsorára/

A tűzben edzett férfi (2004) – 08.21, Vasárnap 21:00, RTL+

Gyerekrablási hullám söpör végig Mexikón. John Creasy (Denzel Washington), az egykori CIA-ügynök barátja rábeszélésére elvállalja Samuel Ramos (Marc Anthony) iparmágnás gyermekének, a kilencéves Lupitának (Dakota Fanning) a védelmét. Creasy nagy nehezen összebarátkozik a kislánnyal, ám minden igyekezete ellenére elrabolják mellőle Lupitát, ő pedig kis híján meghal. Egy elszúrt csereakció után a rendőrség lemond a kislányról. A lány édesanyja, Lisa (Radha Mitchell) továbbra is megbízik Creasyben, és arra kéri, szabadítsa ki a lányát.

/Filmajánló: Egy igazán férfias film, egy igazán zseniális főszereplővel/

Amistad (1997) – 08.21, Vasárnap 22:10, Duna Tv

Az Amistad nevű hajó 1839-ben keveredett Connecticut partjaihoz, fedélzetén 53 afrikaival, akik fellázadtak fogva tartóik ellen. Idegen környezetben, az ide- gen kultúra és nyelv ismerete nélkül kellett megvédeniük jogaikat a bíróság e- lőtt. Elhúzódó perük a rabszolgaság eltörlésének jelképévé vált.

Amistad (1997)

/4 Oscarra és 4 Golden Globe-díjra jelölt történelmi dráma/

(Filmajánló hétvégére címlapkép forrása)
(Filmajánló hétvégére történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//


Article Tags: