FILMEZZUNK.HU
12 életrajzi film, melyek miatt átértékeled az életedet

Filmajánló a hétvégére – 2016. augusztus 27-28.

3777

Filmajánló – A hétvége 14 legjobb filmje!

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban, ahol ezúttal már 14 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

Az új Robinson család (1998) – 08.27, Szombat 15:55, Film Mánia

A Robinson család hosszú, és kalandosnak ígérkező vitorlásútra indul. Arra azonban nem számítanak, hogy a vártnál és a kellemesnél jóval kalandosabb lesz az útjuk. Hajójukat ugyanis kalózok támadják meg, és miközben menekülnek előlük a háborgó tengeren, hajótörést szenvednek és egy lakatlan szigetre kerülnek. Egyelőre még fogalmuk sincs, hogyan értesítsék a külvilágot szerencsétlenségükről, de idejük sincs ezen gondolkodni, mert egy jóval komolyabb problémán kell először úrrá lenniük: kiderül ugyanis, hogy ez a sziget a kalózok titkos támaszpontja…

Az új Robinson család (1998)

/Filmajánló: Szombat délutánra egy izgalmas családi film, amit valószínűleg a gyerekek fognak élvezni a legjobban/

Vaklárma (1989) – 08.27, Szombat 18:30, Film+

Wally (Richard Pryor) és Dave (Gene Wilder) amolyan civakodó jó barátok. Újságos standjuk van New York egyik forgalmas helyén, és jól kiegészítik egymást: Wally vak, Dave pedig süket. Egy nap hullát találnak a bódéjuk előtt. Nem kétséges, gyilkosság történt. Wally és Dave lesznek az első számú gyanúsítottak, letartóztatják őket. Dave süket, Wally pedig vak, így nem tudnak elég információval szolgálni a rendőrségnek ahhoz, hogy tisztázzák, nem ők a tettesek.

Vaklárma (1989)

/Filmajánló: Hihetetlenül szórakoztató vígjáték, két fantasztikusan játszó színésszel/

Apád-anyád idejöjjön (1998) – 08.27, Szombat 18:50, RTL Klub

Hallie (Lindsay Lohan) és Annie (Lindsay Lohan) ikerlányok, akik eddig semmit nem tudtak egymásról, elszakítva, Kaliforniában, illetve Londonban nőttek fel. Egy nyári táborban találkoznak egymással, és a döbbenetes hasonlóság, illetve a véletlen egyezések miatt rájönnek, ők testvérek. Miután túl vannak a felismerésen, rafinált tervet szülnek: Hallie Londonba utazik édesanyjához (Natasha Richardson), Annie pedig Kaliforniába apjához (Dennis Quaid), így mindketten megismerhetik azt a szülőjüket, akivel eddig még nem találkoztak. Miután ez megtörtént, új céljuk támad: össze kell hozni korábban elvált szüleiket, hogy mostantól egy nagy boldog családként együtt élhessenek.

Apád-anyád idejöjjön! (1998, The Parent Trap)

/Filmajánló: Fiatal hölgyeknek alapmű/

Sherlock Holmes – Árnyjáték (2011) – 08.27, Szombat 20:35, Film+

A világ leghíresebb és legokosabb magándetektívje, Sherlock Holmes (Robert Downey jr.) visszatér – és vár rá néhány nagy meglepetés. Végre emberére akad, nyomába eredhet annak a zseniális bűnözőnek, aki mindarra képes, amire ő, csak a rossz szolgálatában. Moriarty (Jared Harris) professzor lelkiismeret-furdalás nélkül követi el a legvadabb bűntényeket. Ha érdekei úgy kívánják, még az osztrák koronaherceget is képes meggyilkolni. Miközben Watson (Jude Law) az esküvőjére készül, társa nyakig merül az ügyben, és nemcsak a doktort, hanem saját, szintén zseniális bátyját és egy gyönyörű, de veszélyes jósnőt is magával ránt. Egész Európán keresztül folyik az üldözés, és a professzor egy lépéssel mindig előttük jár.

/Filmajánló: Minden idők egyik legismertebb detektívjének az egyik, ha nem a legjobb filmes feldolgozása/

Elpuskázva (2013) – 08.27, Szombat 21:10, Super TV2

David Wozniak (Vince Vaughn) fiatal korában spermáinak leadásával némi pénzt keresett magának. Akkor még jónak tűnt a dolog, ám egy meghökkentő hírt kap, miszerint ötszáznál is több gyermek biológiai apja, akik most pert indítanak ellene. David nem akar egyik gyermekével sem megismerkedni. Ám amikor megkapja az összes gyermeke adatlapját, minden eddigi álláspontja egycsapásra megváltozik.

/Filmajánló: Vince Vaughn nagyszerű vígjátéka egy nem semmi történettel/

Az élet mindig drága (1995) – 08.27, Szombat 21:20, RTL Klub

A New York-i zsaru, John McClane (Bruce Willis) élete cseppet sem mondható könnyűnek. Kitartása és leleményessége azonban eddig mindig átsegítette őt a legveszélyesebb helyzeteken is. Ezúttal azonban egy eddig nem látott akadállyal kell megküzdenie: Simon a bosszúvágytól fűtött rejtélyes gonosztevő egy végzetes játékra hívja ki McClane-t, aki nem veszíthet, a tét ugyanis New York pusztulása. McClane és társa, Zeus (Samuel L. Jackson) együtt erednek Simon nyomába, aki azonban úgy tűnik, mindig egy lépéssel előttük jár.

Az élet mindig drága (1995)

/Filmajánló: Egy Bruce Willis klasszikus harmadik része, ami hozza a jól megszokott magas színvonalat/

Tökéletes hang (2012) – 08.27, Szombat 21:40, TV2

Beca (Anna Kendrick) az a fajta lány, aki leginkább azzal van elfoglalva, hogy nap mint nap zenét hallgat a fejhallgatójából. Amikor megérkezik a főiskolára, világos lesz számára, hogy egyik klikkbe sem passzol bele, ám mégis beleerőltetik egybe, amit magától sosem választott volna: a vagány csajok, a cuki csajok és a fura csajok közé, akiknek egyetlen közös témája az, hogy mennyire szól jól, amikor együtt énekelnek. Beca kiragadja az acapella énekcsoportot az unalomig ismert standardok és tökéletes harmóniák világából, és új mixekbe rángatja bele őket, miközben élet-halál harcot folytatnak az érvényesülésért a főiskolás énekcsoportok könyörtelen világában.

/Filmajánló: Ritmusos film, remek zenékkel a fiatalabb korosztályt megcélozva/

Egyik kopó, másik eb (1989) – 08.28, Vasárnap 12:40, Film+

Ha van valami, amit a kínosan precíz Scott Turner (Tom Hanks) képtelen elviselni, az a rendetlenség. Ám amikor örökbe kell fogadnia Hoochot, a kifejezetten szemtelen ebet, romba dől gondosan szabályozott világa. A blöki nem elég, hogy zavart okoz Turner és Emily (Mare Winningham) bimbózó idilljében, még arra is képes, hogy befolyásolja gazdája karrierjét. Turnernek azonban nincs sok választása, hiszen egyedül Hooch ismeri fel gazdája gyilkosát. A szokatlan, cseppet sem összeillő ember-kutya páros tagjai háborút indítanak egymás ellen, melynek során szinte a szó szoros értelmében egymás torkának esnek.

Egyik kopó, másik eb (Turner & Hooch, 1989)

/Filmajánló: Ha szereted Tom Hanks-et, vagy odavagy a kutyákért, akkor ez a te filmed a hétvégére/

Patch Adams (1998) – 08.28, Vasárnap 14:10, Viasat3

A nevetés gyógyít. Ezt az egyszerű tényt használja klinikai gyakorlatában Patch Adams (Robin Williams) doktor. A kollégák és a vezetőség azonban szimplán bohócnak tartják, és nehezen emésztik meg szokatlan produkcióit. Szerintük a szakma tekintélye sérül, ha a beteg nem retteg az orvostól, hanem nevet a viccein.

Patch Adams 1998

/Filmajánló: A felejthetetlen Robin Williams egyik legzseniálisabb alkotása, amely nem mellesleg igaz történet alapján készült/

Deep Impact (1998) – 08.28, Vasárnap 16:50, Mozi+

Beck (Morgan Freeman) elnök bejelenti, hogy két meteorit közelít a Földhöz, s becsapódásuk az emberiség pusztulását jelentheti. Maroknyi ember számára tudnak csak menedéket építeni a föld alatt, s a többiek sorsa még akkor is kétséges, ha a nagyobb meteoritot sikerülne is eltéríteni a röppályájáról.

Deep Impact (1998)

/Filmajánló: Kevesen ismerik, ám mégis a jobbik fajta katasztrófafilmből való/

Parker (2012) – 08.28, Vasárnap 18:45, Cool Tv

A film középpontjában egy profi tolvaj áll, aki szigorú etikai kódex alapján végzi munkáját: sosem veszi el olyan ember pénzét, akinek szüksége van rá. Egyik megbízása során azonban csúnyán átverik és még gyilkosságra is kényszerül. Egyetlen cél vezérli innen kezdve: a bosszú.

/Filmajánló: Jason Statham hozza a tőle megszokott színvonalat, kiegészülve a szintén szerethető Jennifer Lopez-el/

Míg a Jackpot el nem választ (2008) – 08.28, Vasárnap 20:55, RTL Klub

Egy este Joy (Cameron Diaz) és Jack (Ashton Kutcher) egymás mellett kötnek ki a vegasi éjszakában. A buli egy ponton érdekes fordulatot vesz, amikor nem csak, hogy részegen összeházasodnak, ráadásul hatalmas vagyont is nyernek szerencsejátékon. Vajon ki kapja meg a pénzt? Egyik fél sem hagyja magát, és azonnal megkezdődik a küzdelem: vajon kinek sikerül előbb megszabadulnia a másiktól?

/Filmajánló: Romantikus vígjáték, ha a pároddal töltitek az estét/

A boldogság nyomában (2006) – 08.28, Vasárnap 22:35, ATV

Chris Gardner (Will Smith) célja, hogy családját boldognak lássa, hogy megteremtse számukra az anyagi biztonságot, ám valahogy sosem jár sikerrel. Szeme előtt csak a gazdagság képe lebeg, de hiába tesz meg mindent, elkerüli a szerencse. Miután egyre rosszabb helyzetbe kerülnek, felesége is elhagyja, hátrahagyva ötéves kisfiukat (Jaden Smith). Chrisnek ekkor elege lesz, és egy merész ötlettel áll elő: bróker szeretne lenne. Az álláshoz egy tanfolyamon kell helyt állnia, ehhez azonban fel kell mondania munkahelyén. Míg a brókerkedés “tudományában” egyre mélyebbre ássa magát, anyagilag mélypontra kerül. Fiával kénytelenek várótermekben és menhelyeken meghúzni magukat. Ennek ellenére Chris nem csügged, derűlátón áll hozzá mindenhez, és próbálja bebizonyítani, hogy  minden nehézség áthidalható, csak jókedv és szeretet kell hozzá.

/Filmajánló: Apáknak kötelező, mindenki másnak nagyon ajánlott!/

A túlélő (2013) – 08.28, Vasárnap 22:55, RTL Klub

2005. június 28-án a Navy Seals négy tagját veszélyes és titkos akcióba küldik Afganisztán Hindu Kush régiójában. A Vörös Szányak fedőnevű küldetés célja magas rangú tálib vezetők semlegesítése. Azonban a küldetés balul sül el, a csapatra ellenséges erők támadnak, s a négy katona csakhamar magára marad, minimális eséllyel a túlélésre.

/Filmajánló: Az utóbbi idők egyik legizgalmasabb háborús filmje, ami nem mellesleg megtörtént eseményeket dolgoz fel/

(Filmajánló hétvégére címlapkép forrása)
(Filmajánló hétvégére történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//


Article Tags: