FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2016. szeptember 3-4.

Filmajánló a hétvégére – 2016. szeptember 3-4.

2510

Filmajánló – A hétvége 14 legjobb filmje!

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban, ahol ezúttal már 14 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

Majomparádé (1995) – 09.03., Szombat 09:00, Film+

Robertet (Jason Alexander), a Majestic Hotel vezetőjét arra képezték ki, hogy a szálloda legkényesebb ügyeit is elegánsan elsimítsa. Játszi könnyedséggel koordinálja a szállóvendégek, a személyzet és a tréfát nem ismerő igazgatónő, Mrs. Dubrow (Faye Dunaway) életét. Mindaddig, amíg egy napon bejelentkezik Dunston, az orángután és gazdája, a szélhámos ékszertolvaj, Lord Rutledge (Rupert Everett). New York legelegánsabb szállodájában pillanatok alatt cirkusz kerekedik…

Majomparádé (1995, Dunston Checks In)

/Filmajánló: Gyermekkorunk egyik kedvenc filmje! Nagyszerű kikapcsolódás az egész család számára/

Szabadnapos baba (1994) – 09.03., Szombat 15:55, RTL Klub

Bink bébi nem panaszkodhat: szülei elárasztják a szeretetükkel, csodálatos helyen lakik és hamarosan az újság társasági rovatában fog díszelegni a képe. A szomorú valóság azonban az, hogy nem mindenki olyan kedves, mint Bink bébi szülei, sőt, van néhány kifejezetten kellemetlen felnőtt, akik arra készülnek, hogy fotóriporternek adva ki magukat elrabolják a mit sem sejtő csöppséget. Bink bébi azonban nem adja olcsón magát, és igyekszik minél több borsot törni fogvatartói orra alá, miközben bebizonyítja, hogy játszva túljár a három botcsinálta gazember eszén.

Szabadnapos baba (1994)

/Filmajánló: Nagyszerű családi vígjáték, ami akkor a legviccesebb, ha van egy töpörtyű a famíliában/

Távkapcs (2006) – 09.03., Szombat 19:00, Cool Tv

Michael Newman (Adam Sandler) szert tesz egy olyan távkapcsolóra, mellyel képes a halandó emberek életét irányítani. Azonban a kapcsolat nem egyirányú, a távkapcsoló is elkezdi járni a maga útját. Egy idő után egyre inkább úgy tűnik, Michael már nem ura a hirtelen kapott hatalmának, kiszolgáltatottságának pedig komoly téjte van…

/Filmajánló: Ha nem igazodsz ki te sem az otthoni sok kapcsoló között, akkor garantáltan jót fogsz szórakozni ezen a filmen/

Nagyfiúk (2010) – 09.03., Szombat 20:45, Film+

Öt középiskolai barát harminc évvel az érettségi után találkozik újra. A találkozó apropója volt kosálabdaedzőjük temetése, azonban ha már együtt a csapat, úgy gondolják, együtt töltenek egy hétvégét gyerekeik és feleségeik társaságában edzőjük tóparti házában. Bár a korosodó apák felett úgy tűnik, elszállt az idő, felélednek régi emlékeik, és kiderül, lelkükben mindmáig fiatalok.

/Filmajánló: Adam SandlerKevin James és a haverok összeálltak, hogy elkészítsenek egy fergeteges vígjátékot/

Szörny RT. (2001) – 09.03., Szombat 21:00, Cool Tv

Természetesen vannak szörnyek. Ott leselkednek a ruhásszekrényben, és halálra ijesztik a gyerekeket. Ez a munkájuk: a Szörny Rt. alkalmazottaiként ők látják el az egész Monstropolist árammal, méghozzá úgy, hogy a gyerekek sikoltozását árammá alakítják. A cég állandó dolgozója a szuper ijesztő Sulley. Ősi vetélytársa, Randall nagymester halálra rémítésben. Sulleyt azonban munkahelyi baleset éri: Boo, az emberkislány rettenthetetlen bátorsággal belebújik a bundájába. Hogyan szabadulhatna meg a fertőző “vírustól”?

Szörny Rt. (Monsters, Inc.. 2001)

/Filmajánló: Ha apa elvinné anyát egy romantikus vacsorára, akkor ez a megfelelő választás a család többi részének/

Django elszabadul (2012) – 09.03., Szombat 22:40, TV2

Django (Jamie Foxx) felszabadított rabszolga, aki most a feleségét, Broomhildát (Kerry Washington) keresi. A Candie Land ültetvényen tartják fogva, mely a közismerten kegyetlen Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) földbirtokos tulajdona. Django elhatározza, hogy kiszabadítja a nőt, és ebben segítségére lesz King Schultz (Christoph Waltz), a német fogorvosból lett fejvadász is.

/Filmajánló: Ha apa és anya megjön a romantikus vacsoráról, akkor itt van egy Quentin Tarantino alkotás levezetésképpen/

Éjjeli féreg (2014) – 09.03., Szombat 23:15, Viasat3

A munkanélküli Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) önjelölt, szabadúszó újságíróként elkezdi járni Los Angeles utcáit éjszakánként, ahol különféle bűnesetekről, balesetekről számol be és adja el a helyi, szenzációhajhász televíziós csatorna szerkesztőjének. Bármit megtesz annak érdekében, hogy elsőként érjen a helyszínekre és hamarosan egyre súlyosabb megszállottsággal végzi munkáját, ahogy elmerül a város sötét, alvilági életében.

/Filmajánló: Jake Gyllenhaal egyik, ha nem a legkiválóbb alkotása/

Julie & Julia – Két nő, egy recept (2009) – 09.04., Vasárnap 12:30, Cool Tv

Julie Powell (Amy Adams) élete nem mondható épp a legsikeresebbnek. Céljait nem igazán sikerül megvalósítania, egyetlen szenvedélye a főzés, amiről blogot is vezet. Julia (Meryl Streep) számára sem minden fenékig tejfel; most költözött Párzisba férjével, és fogalma sincs róla, mihez kezdjen a szabadidejével. A két nőt a francia konyha iránti kimeríthetetlen szeretet hozza össze.

/Filmajánló: Miközben az anyukák készítik a nagyon finom vasárnapi ebédet, kapcsold be ezt a produkció és légyrészese a legzamatosabb gasztronómiai élményeknek/

Tolvajtempó (2000) – 09.04., Vasárnap 18:45, Cool Tv

Memphis (Nicolas Cage) minden idők egyik legjobb autótolvaja. Sikerének a titka a szervezettség, pontosság, megbízhatóság és páratlan merészség. Ezúttal viszont olyan feladatot kap, miben még ő maga sem hisz. Nem kevesebb, mint ötven luxusautót kell ellopnia egyetlen éjszaka alatt. Memphis gondolkodás nélkül elutasítaná a megbízást, ha volna választása, ezúttal azonban a megrendelő a maffia, akivel nem tanácsos ujjat húzni.

Tolvajtempó (Gone in Sixty Seconds, 2000)

/Filmajánló: Az autós filmek egyik legizgalmasabb és leglátványosabb darabja/

A függetlenség napja (1996) – 09.04., Vasárnap 18:50, TV2

Az idegenek döntöttek: eleget totojáztak Mulder ügynökékkel, eleget bujkáltak a homályzónában, most már ideje előrukkolniuk a farbával: szükségük van a bolygónkra, s minket mint zavaró tényezőt jobb lesz, ha kiiktatnak. A leszámolás napját az amerikai függetlenség napjára időzítik, és derekasan befűtenek nekünk. A helyzet eleinte kilátástalan ugyan, de egy ügyes kezű vadászpilóta és egy számítógépzseni mégis túljár az eszükön.

A függetlenség napja (Independence Day, 1996)

/Filmajánló: Egy klasszikus sci-fi, amit ha még nem láttál itt az idő pótolni/

L’ecsó (2007) – 09.04., Vasárnap 18:50, RTL Klub

Remy, a patkány másról sem álmodozik, mint hogy séfként dolgozhasson. Bár a környezete nem rajong az ötletért, mégis belevág a kalaldba, de szembesülnie kell azzal, hogy az emberek uralta világban nem mindenki repes az örömtől, ha megjelenik a konyhában. Végül azonban barátra lel Linguini személyében, és közösem hatalmas sikereket érnek el. Együttműködésüket azonban többen is rossz szemmel nézik.

/Filmajánló: A 21. század egyik legélvezetesebb animációs meséje/

Éjfélkor Párizsban (2011) – 09.04., Vasárnap 19:00, Film Café

Gil (Owen Wilson) és Inez (Rachel McAdams) jegyesek, de párizsi útjuk során egyre világosabbá válik, hogy nem egymásnak lettek teremetve. Gil szívesen élne Párizsban, Inez azonban ezt el sem tudja képzelni. Míg az egyik érzi az esőt, a másik csak elázik. A sorsdöntő fordulatot egy párizsi éjfél hozza el, amikor Gil felfedezi, hogy ha egy bizonyos helyen beszáll egy fiákerbe, visszajut az általa nagy becsben tartott 1920-as évekbe, ahol megismerkedhet az akkori művészóriásokkal, és az igaz szerelemmel is.

/Filmajánló: Vasárnap esti Romantikus vígjáték, két szerethető színésszel a főszerepben/

Legenda vagyok (2007) – 09.04., Vasárnap 21:00, Film+

A tudós, Robert Newille az egyetlen túlélője az emberiség kipusztulást hozó vírusnak. A járvány következtében mutánsok jöttek létre, akik folyamatosan az életére törnek, miközben saját vérének felhasználásával az ellenszer kifejlesztésén munkálkodik. A kihalt New Yorkban bujkálva próbálja felvenni a harcot a rá leselkedő veszéllyel, azonban sietnie kell, ha nem akar kifutni az időből.

/Filmajánló: Will Smith rajongóknak egy kötelező darab, amely végig izgalomban tart/

Túl mindenen (2003) – 09.04., Vasárnap 21:00, Mozi+

Sean Vetter (Vin Diesel) rendőrtiszt partnere segítségével kézre keríti a mexikói drogkartell fejét, akinek a helye nem sokáig marad üresen: Diablo, a könyörtelen szállító kerül a kokain-birodalom élére. Az újdonsült drogbáró azonnal parancsot ad Vetter likvidálására. Az ügynök ugyan megússza a támadást, gyönyörű felesége azonban meghal a tűzharcban. Bosszúra éhesen, mindent feladva Vetter a végső leszámolásra készül.

Túl mindenen (A Man Apart, 2003)

/Filmajánló: Egy klasszikus, izgalmas Vin Diesel akcióthriller/

(Filmajánló hétvégére címlapkép forrása)
(Filmajánló hétvégére történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//


Article Tags: