FILMEZZUNK.HU
7-7 érdekesség a két szülinapos, Chris Tucker és Salma Hayek életéről

A hét színészei – Chris Tucker és Salma Hayek

7221

7-7 érdekesség a két szülinapos, Chris Tucker és Salma Hayek életéről

Hétről-hétre megjelenő cikkünkben kiválasztunk két színészt, akik a héten ünneplik születésük napját és bemutatunk 7-7 érdekességet az életükből, amivel még lehet, hogy eddig nem találkoztál. Chris Tucker eddigi pályafutása alatt nem sok filmben szerepelt, összesen tízben, ám nála el lehet azt mondani, hogy minden egyes produkciójában le tette a névjegyét. Az Oscarra és Golden Globe-ra is jelölt Salma Hayek pedig nem a drámáiról híres, hanem igyekszik olyan produkciókhoz alá írni, amivel mosolyt tud csalni mindegyikőnk arcára. Ezúttal őket választottuk a hét színészeinek azok közül, akik ezen a héten ünnepelnek. Utóbbi nem mellesleg egy kerek évfordulónak örvendhet.

Chris Tucker (Született: 1972. augusztus 31., Atlanta)

1. Chris fiatal korában az apjának dolgozott a helyi Burger King-ben, ahol a mellék helységet takarította.

2. Egyik legsikeresebb mozija 1997-ben volt, Az ötödik elem című akciófilm Bruce Willis-szel. A közönség oda volt a filmért (több mint 260 000 000 dolláros bevételt hozott), ám a kritikusok eléggé rossz véleménnyel voltak Chris alakításáról, hiszen Arany Málna díjra jelölték, mint legrosszabb színész.

3. Chris Tucker elmondása szerint amikor Hongkongban forgatták a Csúcsformában 2-t, a helyiek többször is összetévesztették az NBA egyik sztárjával, Kobe Bryanttel. Az egyik jelenetben, amikor Tucker fut fel a lépcsőkön egy idős nő azt kiáltja:”El az útból Kobe elől!”.

4. 1998 és 2012 között Chris Tucker csak a Csúcsformában filmekben kapott szerepet.

5. Hihetetlen módon tudja utánozni Tony Montana kubai akcentusát az 1983-as, A sebhelyesarcú című filmből. A legtöbb stand up-os fellépésén a közönség ki is csikarja belőle.

6. 2005. április 17-én letartoztatták gondatlan vezetés miatt. A seriff állítása szerint 109 mp/h volta a sebessége annak a Bentley-nek, amit ő vezetett lakott területen belül.

7. Szintén 2005-ben tanúskodott Michael Jackson védelmében a gyermekmolesztálási ügyében.

Salma Hayek (Született: 1966. szeptember 2., Coatzacoalcos, Veracruz, Mexikó)

1. Salma Hayek Jimenez néven anyakönyvezték. Apja Sami Hayek Domínguez libanoni származású politikus és kereskedő, anyja Diana Jiménez operaénekes. Kiskorától kezdve az egyesült államokbeli Louisianában tanult és Texasban élt. Mexikóba visszatérve nemzetközi kapcsolatokat tanult az Universidad Iberoamercianán.

2. Egyetemi tanulmányait – szülei akarata ellenére – félbeszakította, mivel inkább a színészkedés után vágyódott. Első szerepét az Aladdin és a csodalámpa című színházi komédiában játszotta.

3. Bátran nevezhetjük Robert Rodriguez felfedezettjének, hiszen a rendező több filmjében is lehetőséget adott neki. Második mozifilmje, a Desperado azonnal a világhírig repítette, s azóta keresett színésznő az Egyesült Államokban is.

4. Úgy tartják, Dolores Del Río óta – aki a 20-as években aratta amerikai sikereit – ő az első mexikói színésznő, aki igazi sztárkarriert futott be Hollywoodban.

5. Az Alkonyattól pirkadatig című film forgatása alatt Salma Hayek irtózott a kígyóktól, és nem akart a közelükbe menni. Robert Rodriguez átverte a színésznőt, amikor azt mondta, hogy Madonna kész átvenni tőle a szerepet, ha nem akarja bevállalni a kígyós jelenetet. Hayek ezt követően két hónapig járt terapeutához, hogy legyőzze a félelmét.

6. A nagy sikerű, 1998-as Zorró álarcát eredetileg Robert Rodriguez rendezte volna, aki Elena szerepét Salma Hayeknek szánta volna. Az ő szemszögükből ez sajnos nem jött össze.

7. Bár nyúlánk manökenalkatnak mutatja a kamera, valójában nincs 160 cm magas.

(Címlapkép forrása itt és itt)
(Érdekességek forrásai: starity.hu, wikipedia.hu, mafab.hu)

//milos//


Article Tags: