FILMEZZUNK.HU

A kaptár: Utolsó fejezet (2017) – Megjött a szinkronos előzetes!

18208

A kaptár: Utolsó fejezet (Resident Evil: The Final Chapter, 2017) – Magyar nyelvű előzetes

Megjött az előzetes az utolsó Kaptár filmhez! A kaptár: Utolsó fejezet című filmet Japánban még idén decemberben bemutatják, ám a film európai rajongói csak január végén válthatnak rá jegyet. A stúdió ígérete szerint egyfajta eredettörténetként is szolgál majd a produkció, azaz teljes mértékben fény derül a főhősnő Alice múltjára. Természetesen Milla Jovovich visszatér, de mellette ott lesz a mozivásznakon Ruby Rose, Ali Larter, Iain Glen és Shawn Roberts is. A direktori székben Paul W.S. Anderson (Halálfutam, Alien vs. Predator – A Halál a Ragadozó ellen, A kaptár) foglalt helyet, aki nem csak rendezte, de ő maga írta is a forgatókönyvet.

A 2002-ben bemutatott első rész nem váltotta meg a világot. Igaz, hogy “csak” 33 millió dollár volt a büdzsé, de Amerikában épphogy csak túlszárnyalták ezt a 40 milliós bevétellel. Összesen 102 millióra volt jó a Kaptár első felvonása. A második epizódra már többet költöttek az alkotók (45M) és többet is hozott (129M). A 2007-es A kaptár 3. – Teljes pusztulás büdzséje ugyanannyi volt, mint elődjének, mégis jóval többet hozott, szám szerint 147 milliót. A 60 millió dollárból elkészített negyedik rész már óriási haszon volt, hiszen bevétele 296 millió zöldhasú volt. Az eddigi utolsó rész, A kaptár: Megtorlás egyben siker is volt meg csalódás is. Öt millióval többet költöttek rá, mint elődjére, mégis 55 millióval kevesebbet hozott világviszonylatban, de ami még fájóbb lehetett nekik, hogy Amerikában mindösszesen 42 millióra voltak képesek. A 65 milliós büdzsé ellenében a 240.000.000 dolláros bevétel nem rossz, de kíváncsian várjuk, hogy az utolsó felvonás mire lesz képes.

A kaptár: Utolsó fejezet története

A Resident Evil 6 történetében Alice és barátai versenyt futnak az idővel: az élőhalottak tábora egyre nő, s új mutáns szörnyek is megjelentek a térségben. Alice visszatér Raccoon City-be, ahol minden kezdődött egykor, s habár elveszítette természetfeletti képességét, mindent megtesz az Umbrella szervezkedő támadásai ellen.

Érdekességek

  • A forgatás több országban zajlott: Egyesült Államok, Ausztrália, Németország, Oroszország és Dél-Afrika.

  • A film története közvetlenül az előző rész után játszódik, annak ellenére, hogy öt év telt el a két film bemutatója közt.
  • A produkcióban újra feltűnik az Ali Larter által alakított Claire Redfield, aki utoljára a sorozat Resident Evil: Afterlife (2010) című részében volt látható.

  • A forgatás eredetileg 2013 őszén kezdődött volna, hogy 2014-ben már be is mutathassák a mozikban. Azonban a sorozat főszereplője Milla Jovovich ismét állapotos lett a második gyermekével, így a forgatást 2015-re halasztották.

Amerikai mozibemutató: 2017. január 27.

(Címlapkép forrása; Történet és érdekességek forrása)

//milos//


Article Tags: