FILMEZZUNK.HU
Tom Cruise és Emily Blunt is visszatér A holnap határa 2-ben

Filmajánló a hétvégére – 2016. szeptember 10-11.

3214

Filmajánló – A hétvége 14 legjobb filmje!

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban, ahol ezúttal már 14 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

Apollo 13. (1995) – 09.10., Szombat 13:05, Mozi+

1970. április 11-én az Apollo 13 három fős legénysége nekivág a végtelen világűrnek. Küldetésük nem mindennapi: leszállni a Holdra. A kilövés simán megy, a mérnökökből, tudósokból és matematikusokból álló houstoni irányító központ felügyeli a repülést. Az űrhajó majdnem eléri a Holdat, amikor a következő “Houston, baj van!” A három űrhajóst egy hibás alkatrész miatt bekövetkezett robbanás megfosztja az oxigéntől, az energiától, és a hajó irányításának lehetőségétől. A tét többé már nem a Hold elérése, hanem az életben maradás.

Apollo 13. 1995

/Filmajánló: A valaha volt egyik legnagyszerűbb film, ami az űrben játszódik, nagyszerű színészekkel és két Oscar-díjjal kitüntetve/

Hopp (2011) – 09.10., Szombat 16:30, Super TV2

A Húsvéti Nyulat elüti egy autó, és megsebesül a lába. A baleset okozója a figyelmetlen sofőr, aki éppen hazafelé tart. Ezzel veszélybe kerül a húsvét. A vétkes sofőré a feladat, hogy megmentse az ünnepet.

/Filmajánló: Bár elég messze van Húsvét, a gyerekeknek nagyszerű szombat délutáni program lehet a Hopp/

Rumlis vakáció (2006) – 09.10., Szombat 18:30, RTL+

A családfő ultimátumot kap főnökétől: meg kell jelennie egy coloradói megbeszélésen, különben búcsút mondhat a munkájának. A szorult helyzetben Bob úgy dönt, hogy összeköti a kellemest a hasznossal. Repülőút helyett az aszfaltturnét választja, és azzal nyugtatgatja vonakodó családját, hogy a közös út majd jól összehozza őket. Ám már az indulás pillanatában világossá válik, hogy ez az álom inkább rémálom.

Rumlis vakáció (Rv, 2006)

/Filmajánló: Robin Williams szórakoztató szerepben, amely az egész családot leköti/

A vizesnyolcas (1998) – 09.10., Szombat 19:00, Film+

Bobby már elmúlt harminc, de sehogy sem tud szabadulni anyja szoknyája mellől. A határozott mama csupán annyi szabadságot engedélyez neki, hogy a menő főiskolai futballcsapat vízhordója lehessen. A srácok durván ugratják, ám ő komolyan veszi feladatát. Talán túlságosan is, mert az edző kiteszi a szűrét. A legrosszabb csapat edzője nyúl a hóna alá, és kincset érő játékost nevel belőle. A fiú meg is hálálja, a csapat egyre feljebb kerül a tabellán.

A vizesnyolcas (1998)

/Filmajánló: Egy Adam Sandler klasszikus nagyon vicces sztorival/

A Karib-tenger kalózai – A Fekete Gyöngy átka (2003) – 09.10., Szombat 20:30, Cool Tv

Jack Sparrow a hírhedt kalóz barátja, a kovácsból lett tengerész vízre száll, hogy a gonosz Barbossa kapitány nyomába eredjen, aki egy ősi kalózátok megtörésén mesterkedik. Barbossa fogva tartja Will szerelmét, a kormányzó lányát, Elizabethet, aki tudtán kívül veszedelmes ékszert visel a nyakában. Jack nemcsak barátjának akar segíteni, hanem elrabolt hajóját, a Black Pearlt is szeretné visszafoglalni, s persze a legendás kalózkincsre fáj a foga.

Johnny Depp és Geoffrey Rush

/Filmajánló: Minden idők egyik, ha nem a legjobb kalózos filmje Johnny Depp-el, Geoffrey Rush-al, Orlando Bloom-al és Keira Knightley-val a főszerepben/

Bor, mámor, Provance (2006) – 09.10., Szombat 21:00, Super TV2

Az angol bankár, Max Skinner egy omladozó provance-i szőlőhegyet örököl Henry bácsikájától. Max nem szándékozik letelepedni Le Griffon-ban, minél előbb értékesítené a birtokot a teljes borászatával együtt. Menet közben azonban váratlan dolgok húzzák keresztül a számításait: egyrészt felidézi a régi emlékeket, összebarátkozik a helyi vincellérrel, megjelenik Henry bácsi rég elveszett lánya, illetve még a szerelem is itt toppan be az életébe.

Bor, mámor, Provance (2006)

/Filmajánló: Egy igazi romantikus dráma két Oscar-díjas színésszel, Russell Crowe-al és Marion Cotillard-al/

Csempészek (2012) – 09.10., Szombat 22:25, TV2

Egy biztonsági őr anyagi gondokkal küzd. A problémát egyedül nem tudja megoldani, ezért más kiutat keres. Hamarosan jól jövedelmező lehetőség adódik számára. A probléma csak az, hogy a feladata csempészés lenne, amely az állásába és az életébe is kerülhet.

/Filmajánló: Magyar rendezésű izgalmas thriller Mark Wahlberg-el a főszerepben/

Mackótestvér (2003) – 09.11., Vasárnap 13:25, Film+

Amerika északnyugati tájain, a hatalmas erdők, fenséges vízesések és bohém gímszarvasok vidékén Kenai, az indián fiú különös csoda részesévé lesz. Nem mintha örülne neki: ugyanis – ő sem tudja, hogyan – medvévé válik, pedig neki és családjának a medvék voltak eddig legfőbb ellenségei. Kenai elindul, hogy eljusson oda, ahol a fény találkozik a földdel; oda, ahol visszaszerezheti igazi testét. Útközben összebarátkozik egy árva medveboccsal, Kodaijal: tőle tanulja meg mindazt, amit egy hozzá hasonló nagy medvének már rég tudnia kellene az erdő szigorú törvényeiről. De a rengetegnél és az útjukba kerülő sok állatnál van a medvéknek egy sokkal félelmetesebb ellensége: az ember. És éppen Kenai testvére ered a nyomukba: nem is sejti, hogy a nagy medve, akit üldöz, az ő elvarázsolt testvére.

Mackótestvér (2003)

/Filmajánló: Ebéd után jóllakottan nagyszerű kikapcsolódás a töpörtyűknek/

Tökös tekés (1996) – 09.11., Vasárnap 14:30, Super TV2

Veszettül jól löki a golyót Ishmael. Nincs senki, aki fölvehetné vele a versenyt. A szélhámos Roy felfigyel a különc, mélyen vallásos figurára. Nagy pénzt lát Ishmaelben, a segítségével akarja átvágni a kocajátékosokat. Elcsábítja hát a családjától, és besegít az akadozó isteni gondviselésnek. Az üzlet remekül megy, ám a véletlen összehozza a Roynál is ügyesebb hazárdjátékossal. A sok kaland közben jól jön a dörzsölt szőke. Küszöbön áll az évszázad mérkőzése.

Tökös tekés (1996)

/Filmajánló: Ha bírod Bill Murray humorát, vagy csak szeretnél megnézni egy sportos vígjátékot, nincs ennél jobb vasárnap délutáni választás/

Az útvesztő (2014) – 09.11., Vasárnap 16:10, Fem3

Thomas egy liftben ébred és semmi másra nem emlékszik, csak a nevére. A szerkezetből kilépve pedig egy olyan világba csöppen, melyben csak tinédzser fiúk élnek. Életterüket egy hatalmas labirintus veszi körbe. Bezártan élnek, megtanultak gazdálkodni, hogy ezáltal élelmük legyen. Minden 30. napon új jövevény érkezik, így létszámuk gyarapodik. Az elsőként érkezők már két éve itt vannak, és bár eleinte még próbálkoztak a meneküléssel az állandóan változó labirintuson keresztül, mára rájöttek, hogy ez egy lehetetlen küldetés. Miközben ők már kezdik feladni a reményt, hogy valaha a külvilágot láthassák, valami megváltozik, ugyanis a következő 30. napon egy lány érkezik.

/Filmajánló: Az éhezők viadala után az egyik legjobb Young Adult film, ami nem mellesleg nagyon izgalmas/

Szemtelen szemtanúk (2005) – 09.11., Vasárnap 17:15, Mozi+

A Szemtelen szemtanúk című vígjátékban egy csapat csinos vezérszurkoló lány gyilkosság szemtanúja lesz. Roland Sharp rendőrhadnagyra hárul a feladat, hogy a lányokat megvédje, így edzőjüknek álcázza magát és beköltözik a szurkolók házába. A szabályokhoz szokott férfi teljesen kiakad a szabatos viselkedésű, lenge ruhában járó, borzalmas táplálkozási szokásokkal rendelkező lányok életmódján. Nehéz ilyen közegben koncentrálni feladatára, pedig a gyilkos ott ólálkodik a szemtanúk háza körül…

Szemtelen szemtanúk (2005)

/Filmajánló: Tommy Lee Jones egy akcióvígjátékban, amit komoly embereknek nem igazán ajánlunk/

A holnap határa (2014) – 09.11., Vasárnap 18:50, RTL Klub

Az emberiséget soha nem látott veszély fenyegeti a távoli világűrből. Az elkeseredett és könyörtelen háborúban a tapasztalatlan Bill Cage-et (Tom Cruise) is utoléri a sors, és elesik. Az idegenekkel való érintkezés közben azonban különös dolog történik: Cage időhurokba kerül, feltámad, és újra csatába indul, majd újra elesik. Miközben számtalanszor végigéli a vesztett csatát, egyre ügyesebbé válik, mikor pedig segítőtársai is akadnak, úgy tűnik, lehetősége nyílik megmenteni önmagát és az emberiséget.

/Filmajánló: Az elmúlt évek egyik legjobb és legizgalmasabb sci-fi akciója/

Ki a faszagyerek? (2005) – 09.11., Vasárnap 21:00, Fem3

Vann ügynök mindig elkapja a rosszfiúk grabancát, ezúttal azonban valami más akad a kezei közé, mikor az üldözőbe vett fegyverkereskedő vevőjéről kiderül, hogy csak egy egyszerű flótás, aki rossz időben volt rossz helyen. Vann nem csügged, inkább ráveszi a szemlátomást beszédkényszerben szenvedő kisembert, hogy maradjon szerepben, aztán majd meglátják…

Ki a faszagyerek? (2005)

/Filmajánló: Samuel L. Jackson és Eugene Levy fantasztikusan vicces párost alkotnak a produkcióban/

Igazi kaland (2011) – 09.11., Vasárnap 21:00, Super TV2

Benjamin Mee és a családja vidékre költözik. Az ok nem más, mint az, hogy az apa a család megtakarítását egy állatkertbe fekteti, amelyre ráfér a tatarozás. Ettől kezdve a család élete az állatkert vezetéséről szól, amely nem mindig problémamentes.

/Filmajánló: A hétvége legjobb családi filmje Matt Damon-al és Scarlett Johansson-al a főszerepben/

(Filmajánló hétvégére címlapkép forrása)
(Filmajánló hétvégére történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//


Article Tags: