FILMEZZUNK.HU

Morgan (2016) – Az első előzetes, amit mesterséges intelligencia rakott össze!

5016

Morgan (2016) – Előzetes

Az IBM szuperszámítógépe, Watson rakott össze egy filmelőzetest a Morgan című produkcióhoz, aminek a témája nem is lehet más, mint a mesterséges intelligencia. Az előzetesből megtudhatjuk, hogyan értelmezi egy szuperszámítógép az emberi félelmet. Watson feladata nem volt más, minthogy egy félelmetes trailert vágjon össze a Luke Scott által rendezett alkotáshoz. A Player.hu beszámolója szerint 100 klasszikus horrort és azok legrémisztőbb jeleneteit tanulmányozta a gép, mégpedig képben és hangban egyaránt, és azt is figyelte, ez a két tényező hogyan hozza a frászt együtt az emberekre. Majd ezek alapján elkészítette a világ első mesterséges intelligencia által összehozott előzetesét a Morgan című filmhez, amiben egyébként egy mesterséges intelligencia szabadul rá a szereplőkre.

Morgan hivatalos története

Morgan egy vállalati kockázatelemző konzultánsa, akinek ezúttal egy igen különleges esetben kell közbenjárnia: rá hárul a döntés, hogy kimondja, a laboratóriumi körülmények között létrejött élet vajon egyenértékű-e az emberével.

A főbb szerepekben Kate Mara, Anya Taylor-Joy, Rose Leslie, Michael Yare és Toby Jones lesznek láthatók, míg a filmet az a Luke Scott rendezte, akinek ez lesz az első igazán komoly munkája. A direktornak Seth W. Owen segít be a forgatókönyvírásban. A mozi kétségkívül legnagyobb neve Ridley Scott lesz, aki a produkciós munkálatokat láthatta el.

Várhatóan szeptember vége felé lesz látható a hazai mozikban.

(Címlapkép forrása)

//milos//


Article Tags: