FILMEZZUNK.HU
Hétvégi bevételi lista, USA – Bridget Jones csúnyán besült!

Hétvégi bevételi lista, USA – Bridget Jones csúnyán besült!

2061

Hétvégi bevételi lista, USA – 2016. szeptember 19.

A Tom Hanks és Clint Eastwood féle Sully – Csoda a Hudson folyón tartja remek amerikai formáját. Mindössze 37%-ot esve kerek perec 22 millió dollárt keresve megtartotta vezető pozícióját. A 60 milliós büdzséből készült igaz történet már közel 100 milliót keresett világszerte. A hétvégi bevételi lista második helyén a Blair Witch című horror film helyezkedik el 9 milliót gyűjtve, ami azért nagy szó mert csak 5 milliót áldoztak rá a készítők.

És akkor elérkeztünk a Bridget Jones babát vár című vígjátékhoz, amiben ugye olyan nevek szerepelnek, mint Renée Zellweger vagy Colin Firth. Bár kritikailag több helyen is pozitívumokat lehet róla olvasni, anyagilag nagyot hasalt, főleg ha az elődeit nézzük. A második rész, a Bridget Jones: Mindjárt megőrülök hatszor kevesebb moziban volt vetítve (530) mégis fél millió dollárral többet keresett a nyitó hétvégéjén. Mivel világpremier volt a legújabb Bridget Jones rész, ezért már nagyjából most pénzüknél vannak, de nem valószínű, hogy elégedettek az alkotók.

A negyedik helyen szintén egy friss debütáns található, név szerint A Snowden fájlok. Edward Snowden, napjaink egyik legmeghatározóbb személye, ám az Amerikaiakat úgy tűnik annyira mégsem érdekli, hogy hogyan jutott el oda, ahova. A heti ötödik helyezett, a már órási haszonnál járó, teljes egészében Magyarországon forgatott Vaksötét című horror, ami több, mint 5 milliót keresett még negyedik hetében is. A 10 milliós büdzséjét sikerült már most megtízszereznie! Az Amikor az ág letörik című thriller ezüstérmes pozícióból visszacsúszott egészen a hatodik helyre. Az Öngyilkos osztag hetedik hetére lépte át a 700 millió dollárt, ami kicsit meglepetés számunkra, hiszen óriási negatív kritikai hullám söpört végig az első hetekben. A Robinson Crusoe tanyázik a nyolcadik helyen, kilencedik a Kubo és a varázshúrok, míg tizedik az Elliott, a sárkány.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Sully – Csoda a Hudson folyón – $22M / $93,9M
  2. Blair Witch – $9,7M / $14,6M
  3. Bridget Jones babát vár – $8,2M / $38,1M
  4. A Snowden fájlok – $8M / $8M
  5. Vaksötét – $5,6M / $107M
  6. Amikor az ág letörik – $5,5M / $22,7M
  7. Öngyilkos osztag – $4,7M / $718,9M
  8. Robinson Crusoe – $2,7M / $27,6M
  9. Kubo és a varázshúrok – $2,5M / $54,6M
  10. Elliott, a sárkány – $2M / $113M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

(Címlapkép forrása; Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI)

//milos//


Article Tags: