FILMEZZUNK.HU
Heti mozibemutatók – 2016. október 6-tól

Heti mozibemutatók – 2016. október 6-tól

1863

Heti mozibemutatók: A mesék hete lesz!

Idén már többször is hangoztattuk, hogy a 2016-os év a mesék éve. Erre megérkezett a legújabb példa, hiszen a héten hat új produkció is látható lesz a hazai mozikban, amiből nem kevesebb, mint három animációs mese lesz. A rajzfilmeken kívül is lesz élet, ha valaki komolyabb filmre vágyna. Lesz egy amerikai thriller Emily Blunt főszereplésével, érkezik egy svéd és holland koprodukcióban készült családi film, illetve még egy olasz dokumentum is látható lesz. No de lássuk picit bővebben, hogy mik is lesznek e hét csütörtökétől a friss heti mozibemutatók!

Virsliparti (Sausage Party)

Egy kolbász vezetésével egy csapatnyi eleség, kiknek otthona a szupermarket polca, úgy dönt, hogy kideríti az igazságot önmagukról, mi is történik valójában, ha valakit megvesznek a boltban, illetve mi az életük értelme.

A lány a vonaton (The Girl on the Train)

Rachel (Emily Blunt) minden áldott nap felül a vonatra, hogy bemenjen a városba, és minden áldott nap kétszer elhalad a régi háza előtt. A ház előtt, ahol a volt férje (Justin Theroux) az új feleségével (Rebecca Ferguson) és nemrég született gyermekükkel lakik. Rachel képtelen elengedni a múltat, és miközben fájdalmát alkohollal próbálja enyhíteni, egy fiatal párról talál ki történeteket, akiket a várakozó vonatról figyel meg. A nő elképzelése szerint Megan (Haley Bennett) és Scott (Luke Evans) élete tökéletes: gyönyörűek, szerelmesek és hűségesek egymáshoz.

Kubo és a varázshúrok (Kubo and the Two Strings)

Egy kis vidéki faluban él Kubo, aki nem nagyon törődve magával az anyja ápolásával tölti mindennapjait. A csendes, nyugodt hétköznapjait felborítja, amikor egy szellem a múltból felkeresi, hogy érvényesítse rajta régi vérbosszúját. Kubonak menekülőre kell fognia. Eközben rájön, hogy apja valójában a legnagyobb valaha ismert szamuráj volt a világon, és mágikus páncélja megóvhatja a rá váró viszontagságok során…

Rock csont (Rock Dog)

Amikor egy rádió hull alá az égből egyenesen egy tibeti masztiff kezébe, otthonát hátrahagyva elhatározza, valóra váltja álmát és zenész lesz. Ez az elhatározás pedig egy sor teljesen váratlan eseményt indít útjára…

/Amerikai és kínai animációs; 6+/
/Rendező: Ash Brannon/

Pizsamaparti (Siv sover vilse)

A hét éves Siv számára ez az első alkalom, hogy nem alszik otthon. Új barátjánál, Cerisiánál tölti az estét, ami nagyon izgalmasnak ígérkezik. A kora esti órában már sok minden különössé kezd válni, az egzotikus ételek, az állatok, stb. Éjjel pedig az amúgy is szokatlan lakás elkezdi feltárni számára az összes titkát.

Tűz a tengeren (Fuocoammare)

Lampedusa szigete az elmúlt években számtalan alkalommal szerepelt a hírekben, mivel a szicíliai sziget vált a mediterrán bevándorlási krízis egyik fő központjává. A jobb élet reményében több százezer menekült érkezett az alig hatezer lakosú szigetre Afrikából és a Közel-Keletről. Gianfranco Rosi hosszú hónapokat töltött Lampedusán, hogy kamerájával rögzítse az eseményeket, egyúttal bemutassa a szicíliai közösség kultúráját és mindennapjait. Filmjében a helyiek hétköznapi élete mellett a hetente a szigetre érkező több száz menekült túlélésért folytatott küzdelmébe is bepillantást enged. Mindezzel párhuzamosan ismerhetjük meg Samuele-t, a 12 éves helyi kisfiút, aki a helyi tengeri hagyományoknak ellentmondva a szárazföldön érzi igazán elemében önmagát.

(Heti mozibemutatók címlapkép forrása)
(Heti mozibemutatók történetei itt és itt)

//milos//


Article Tags: