FILMEZZUNK.HU
Heti mozibemutatók – 2016. október 20-tól

Heti mozibemutatók – 2016. október 20-tól

2103

Heti mozibemutatók: Ütős akció és szórakoztató vígjáték is terítéken

A héten tervezel moziba menni, de nem tudod, hogy mit nézz meg? Segítünk! Tom Cruise egyik ismert karaktere újra akcióba lendül, a szórakoztatás mesterei pénzt lopnak, illetve lesz még egy norvég király, egy orosz űrhajós, illetve még egy román orvos is kalamajkába kerül. No de lássuk picit bővebben, hogy mik is lesznek e hét csütörtökétől a friss heti mozibemutatók!

Jack Reacher: Nincs visszaút (Jack Reacher: Never Go Back)

Jack Reacher (Tom Cruise) visszatér a maga sajátos igazságszolgáltatási módszereivel ebben a várva várt folytatásban. Susan Turner hadnagyot (Cobie Smulders), aki Reacher régi nyomozóegységének jelenlegi vezetője, letartóztatják hazaárulásért. Reacher nem kételkedik a nő ártatlanságában, de ahhoz, hogy ezt bizonyítani tudja, ki kell szabadítania őt a börtönből, és fel kell tárnia egy nagyszabású kormányzati összeesküvést. Az események gyorsan eldurvulnak, és a szökésben lévő páros számára már nem csupán a saját nevük tisztázása a tét, hanem az életük is. A nyomozás során Reacher olyan titokra bukkan, amely örökre megváltoztathatja az életét…

Korhatár: 16+
Stílus: akció
Nemzet: amerikai
Hossz: 118 perc
Rendező: Edward Zwick

Lángelmék (Masterminds)

A történet középpontjában David Scott Ghant (Zach Galifianakis) áll, aki viszonyt kezd kolléganőjével, majd úgy döntenek, hogy ideje munkaadójukat megszabadítani némi tőkétől. A férfi barátnője (Kristen Wiig) segítségével közel 20 millió dollárt lovasít meg, a rendőrség azonban ezt nem hagyja annyiban.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, vígjáték
Nemzet: amerikai
Hossz: 94 perc
Rendező: Jared Hess

Az utolsó király (Birkebeinerne)

1206-ban Norvégiát polgárháború sújtja. A király törvénytelen fiát, Håkon Håkonssont, aki a fél királyság holtan akar látni, titokban két férfi segíti. A The Last King egy történet egy férfiről, aki örökre megváltoztatta nemzetének és országának sorsát.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, kaland
Nemzet: norvég
Hossz: 99 perc
Rendező: Nils Gaup

Gagarin (Gagarin. Pervyy v kosmose)

Jurij Gagarint (Yaroslav Zhalnin) több mint 3000 vadászpilóta közül választották ki arra a feladatra, hogy a világtörténelemben elsőként az űrbe repüljön. Az 1961. április 12-én lezajlott repülés során a Vosztok 1 űrhajó fedélzetén 108 perc alatt kerülte meg Gagarin a Földet. A kilövést komoly kiképzés előzte meg.

Korhatár: 12+
Stílus: történelmi, dráma
Nemzet: orosz
Hossz: 108 perc
Rendező: Pavel Parkhomenko

Érettségi (Bacalaureat)

Romeo Aldea (Adrian Titieni) orvosként él egy hegyi kisvárosban Erdélyben. Lányának, Elizának (Maria-Victoria Dragus) az a terve, hogy ha betölti a 18. életévét, el fogja hagyni őt és a várost, hogy külföldre költözzön, s ott folytassa a tanulmányait. Eliza ugyanis az Egyesült Királyságban nyert pszichológia szakos ösztöndíjat. Elizának könnyen megy a tanulás, de a záróvizsga előtti napon megtámadják és bántalmazzák őt. A trauma az egész jövőjét veszélyezteti. Romeo segíteni szeretne, de ehhez nehéz döntéseket kell meghoznia. Ugyanis minden egyes megoldás ellenkezik azzal az értékrenddel, amelyet eddig a lányának tanított.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma
Nemzet: román, belga, francia
Hossz: 130 perc
Rendező: Cristian Mungiu

(Heti mozibemutatók címlapkép forrása)
(Heti mozibemutatók történetei itt és itt)

//milos//


Article Tags: