FILMEZZUNK.HU
Hétvégi bevételi lista, USA – Horror filmek hétvégéje!

Hétvégi bevételi lista, USA – Egy horror lenyomta Tom Cruise-t!

2389

Hétvégi bevételi lista, USA – 2016. október 14.

Bármennyire is meglepő, de egy nem túl magas költségvetésű horror film, a Boo! A Madea Halloween lenyomta Tom Cruise akciófilmjét. A Tyler Perry által rendezett, írt és a főszerepet is eljátszott horror 27 millióval nyitott Amerikában, ami nagy szó egy 20 milliós büdzséből készült alkotásnak. A Jack Reacher: Nincs visszaút 23 millió zöldhasút gyűjtött, de mivel ez világpremier volt szinte már vissza is hozta a belefektetett 60 millió dollárt. A hétvégi bevételi lista bronzérmese az Ouija: Origin of Evil lett, ami az aranyérmeshez hasonlóan szintén a horror műfajából készült produkció. Cikkeinkben már többször is említettük, hogy aki horrorba fekteti a pénzét az jól jár. Ezt bizonyítja, hogy egy hétvége alatt 21 milliót keresett az Ouija: Origin of Evil, pedig csak 9 millióra rúgott a büdzséje.

A könyvelő három helyet csúszva már csak a negyedik helyen található. Ötödik A lány a vonaton című thriller, ami annak ellenére, hogy sok negatív kritikát kapott, elég szépen termeli a pénzt. Hatodik a Tim Burton által rendezett Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei átlépve világviszonylatban a 200 milliós határt. Hetedik helyen debütált a Keeping Up with the Joneses, ami nem meglepő a borzasztó sajtóvisszhangokat látva. A hétvége legnagyobb vesztese a Kevin Hart: What Now? című koncertshow-ja. Nem elég, hogy hat pozíciót rontott, a bevételéből is több, mint 65 százalékot vesztett. Kilencedik a Gólyák, míg tizedik helyre a Mélytengeri pokol esett vissza.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Boo! A Madea Halloween – $27,6M / $27,6M
  2. Jack Reacher: Nincs visszaút – $23M / $54M
  3. Ouija: Origin of Evil – $14,1M / $21,9M
  4. A könyvelő – $14M / $58,1M
  5. A lány a vonaton – $7,3M / $104M
  6. Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei – $6M / $224,4M
  7. Keeping Up with the Joneses – $5,6M / $8M
  8. Kevin Hart: What Now? – $4,1M / $18,9M
  9. Gólyák – $4,1M / $147,8M
  10. Mélytengeri pokol – $3,6M / $92,1M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

(Címlapkép forrása; Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI)

//milos//


Article Tags: