FILMEZZUNK.HU
10 Ryan Reynolds film, amit mindenképpen látnod kell

10 Ryan Reynolds film, amit mindenképpen látnod kell

17587

Ryan Reynolds 10 legjobb filmje

Ryan Reynolds kanadai-amerikai színész, napjaink egyik legfelkapottabb sztárja. Főként vígjátékokból és romantikus filmekből ismerhettük meg, ám az elmúlt időszakban több akciófilmben is bebizonyította, hogy lehet rá számítani. Születési nevén Ryan Rodney Reynolds Vancouver-ben született 1976. október 23-án, a család 4. gyermekeként. Születésnapja alkalmából ezúttal az ő eddigi filmes pályájából szemezgettünk és állítottuk össze a 10 kedvenc filmünket.

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Ryan Reynolds produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Testcsere (The Change-Up, 2011)

Mitch (Ryan Reynolds) és Dave (Jason Bateman) régóta barátok, annak ellenére is, hogy teljes mértékben egymás ellentétei. Mitch felelősségteljes ember, aki a családjáért él, Dave viszont kicsit lusta, és szinte még gyerek felelősség terén. Egy napon arra ébrednek, hogy valami megváltozott: az éjjel testet cseréltek, így egymás szerepében kell helytállniuk. Az, hogy miként történt ez a változás, rejtély. Egy dolog biztos: Dave kolléganőjének a keze van a dologban.

9. Védhetetlen (Safe House, 2012)

Matt Weston (Ryan Reynolds) a CIA egyik védett házában tölti mindennapjait Fokvárosban. Szeretné áthelyeztetni magát Párizsba, ahol barátnője is dolgozik. Ám az egyik nap megérkezik a házba Tobin Frost (Denzel Washington), a volt hírszerző, és egyben az ügynökök első számú ellensége, aki titkosított katonai információkkal kereskedett a feketepiacon. Frost kihallgatását fegyveresek zavarják meg, akik mindenkit megölnek a védett házban, csak Mattnek és Frostnak sikerül meglépniük, ám üldözőik folyamatosan a nyomukban vannak. Sehol nincsenek biztonságban, és Matt arra kezd gyanakodni, hogy a CIA nem kihallgatni akarja Frostot, hanem örökre elhallgattatni.

8. Mindenképpen talán (Definitely, Maybe, 2008)

Will Hayes (Ryan Reynolds), a harmincas manhattani apuka épp egy válás közepén jár, amikor tíz éves kislánya, Maya (Abigail Breslin) – egy iskolai felvilágosító óra hatására – faggatni kezdi őt a házassága előtti életéről. Maya mindent tudni akar arról, hogy a szülei hogyan ismerkedtek meg, és hogyan szerettek egymásba. Will végül is kötélnek áll, de egy feltétellel: megváltoztatja a neveket a történetben, és Mayának magának kell rájönni a végén, hogy Will szíve hölgyei közül ki is az ő anyukája… Vajon Will egyetemista szerelme, a megbízható, nyílt szívű Emily (Elizabeth Banks)? Vagy régi barátja és bizalmasa, a vidám és cserfes April? Esetleg a szabad szellemű, bohém, de ambiciózus újságírónő, Summer (Isla Fisher)? Amint Maya elkezdi összerakni apja románcainak összekeveredett darabjait, lassan rádöbben, hogy a szerelem sem nem egyszerű, sem nem könnyű…

Mindenképpen talán (Definitely, Maybe, 2008)

7. Croodék (The Croods, 2013)

Az ősember egyszer csak kijött a barlangjából. Csupa ismeretlen növény és állat vette körül, de szép lassan megtanulta, hogy hogyan alkalmazkodnia hozzájuk. Nem ártott persze, ha túlburjánzott benne a kísérletező kedv, éppúgy, ahogy a Crood család esetében is. Hihetetlen kaland egy kőkorszaki családról, akik egy baleset folytán kénytelenek voltak elhagyni a komfortzónájukat, és felfedezni az ősvilágot.

6. Élve eltemetve (Buried, 2010)

Paul Conroy (Ryan Reynolds) az Amerikai Egyesült Államok hadseregének egyik beszállítója Irakban. Egy iraki csapat támadása után arra tér magához, hogy egy koporsóban fekszik – élve eltemették őt. Nem igazán tudja, hogyan került ebbe a szorult helyzetbe, de nincs is ideje ezen töprengeni, mivel rohamosan fogy az oxigén. Csupán egy öngyújtó és egy mobiltelefon, valamint nagyon kevés idő áll rendelkezésére, hogy kiszabaduljon ebből a nyomasztó, halálos csapdából…

5. Csak barátok (Just Friends, 2005)

Chris (Ryan Reynolds) és Jamie (Amy Smart) nagyon jóban vannak egymással, igazi jó barátok. Chris azonban többet akar, fülig beleszeret a lányba. Mikor biztos lesz benne, hogy a dologból nem lesz semmi, úgy dönt, új életet kezd. Tíz évvel később sikeres férfiként tér vissza oldalán egy csinos hírességgel. Szerelme azonban nem múlt el, ezúttal ismét meg kell küzdenie Jamie szerelméért.

Csak barátok (Just Friends, 2005)

4. Hölgy aranyban (Woman in Gold, 2015)

Hatvan évvel azután, hogy a második világháború borzalmai elől menekülve elhagyta Bécset, az idős zsidó asszony, Maria Altmann (Helen Mirren) hosszú útra kel, hogy visszaszerezze a nácik által elrabolt családi kincseit, köztük Klimt híres festményét, Adele Bloch-Bauer I. portréját. Tapasztalatlan, de vakmerő fiatal ügyvédjével, Randy Schönberggel (Ryan Reynolds) hosszas küzdelem elé néznek, amelynek csataterét az osztrák elit világa és az amerikai legfelsőbb bíróság jelenti. Az út során Marianak a családjához kötődő, súlyos tényekkel is szembe kell néznie.

3. Az élet iskolája (School of Life, 2005)

Új tanár érkezik a középiskolába. Matt (Ryan Reynolds) komolyan veszi hivatását, mindent megtesz azért, hogy mielőbb beilleszkedjen a közösségbe. Amikor meghirdetik az év tanára-díjért folyó versenyt, elhatározza, hogy ő is ringbe száll érte. Törekvése nem mindenkinek nyeri el tetszését. Különösen nem a zsémbes kollégának (David Paymer), aki mindent megtesz annak érdekében, hogy legyőzze vetélytársát. Még tisztátalan eszközök alkalmazásától sem riad vissza.

Az élet iskolája (School of Life, 2005)

2. Deadpool (2016)

Wade Wilson (Ryan Reynolds) profi bérgyilkos súlyos rákban szenved, és egyetlen megoldás számára az, hogy elfogadja a kormány ajánlatát, amely szerint nagy árat kell fizetnie az egészségéért: arca rettentően eltorzul, valamint szuperhősruhába bújva kell járnia a várost, és felpofozni a rossz fiúkat. Wade Wilson innentől kezdve nem hétköznapi ember: Ő Deadpool!

1. Nász-ajánlat (The Proposal, 2009)

Margaret Tate (Sandra Bullock) sikeres üzletasszony, aki nem kímél semmit és senkit, ha munkáról van szó. Hajcsársága miatt senki sem szereti a munkahelyén, amit most úgy tűnik, hogy el fog veszíteni: a bevándorlásiak ki akarják toloncolni az Egyesült Államokból, haza Kanadába. Hirtelen ötlettől vezérelve bejelenti, hogy ő és asszisztense (Ryan Reynolds) már eljegyezték egymást, és össze fognak házasodni. A bevándorlási hivatal persze gyanakodni kezd, és vizsgálatnak veti alá a párt. Egy hétvégéjük van, hogy eléggé megismerjék egymást ahhoz, hogy átmenjenek a teszten. Alaszkába utaznak a férfi szüleihez egy családi összejövetelre, na meg bejelenteni a nagy hírt, eljegyzésüket.

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Ryan Reynolds produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt)

//milos//


Article Tags: