FILMEZZUNK.HU
A 12 legjobban várt Disney mese, amiből hamarosan film lesz

A 12 legjobban várt Disney mese, amiből hamarosan film lesz

10710

A 12 legjobban várt Disney mese

Aladdintól az Oroszlánkirályig rengeteg Disney klasszikus fogja megkapni a filmes változatát a közeljövőben. Vessetek egy pillantást arra, hogy az elkövetkezendő években melyik lesz az a 12 Disney mese ami biztosan a mozikba kerül. Reméljük a nagy százaléka ugyanúgy kasszát fog robbantani, mint az idén bemutatott A dzsungel könyve. Ti melyiket várjátok a legjobban?

1. Aladdin

Guy Ritchie, többek között a Robert Downey Jr. főszereplésével készült Sherlock Holmes rendezője nagyban tárgyal a 92-es klasszikus direktori pozíciójáért. Az élőszereplős változat megtartja a nagy sikerű zenei elemeket, amelyért nem mellesleg Oscar-díjat is érdemelt az 1992-es mese.

Aladdin

2. Az oroszlánkirály (The Lion King)

A nagy sikerű animációs film, Az oroszlánkirály sem úszhatja meg élőszereplős változat nélkül. Rendezői poszton jól áll a Disney mese, ugyanis az idén bemutatott, óriási sikernek örvendő A dzsungel könyve direktora, Jon Favreau már aláírt a vadonban játszódó produkcióhoz. A 968 milliót bezsebelő 94-es mesének a filmadaptációja tartalmazni fogja az eredeti dalokat, amikért Oscar-, és Golden Globe szobrocskákat is kaptak.

Az oroszlánkirály (The Lion King, 1994)

3. Mulan

A Disney életre kelti Mulant is, aminek már a bemutató dátuma is megvan: 2018. november 2. Rick Jaffa és Amanda Silver fogják átírni a forgatókönyvet, akik a Jurassic World című produkcióban is munkálkodtak. A film, amelyben egy fiatal kínai nő álcázza magát férfi harcosnak, hogy megmentse az apját, már felgyorsította a folyamatokat, de a rendezőt még nem jelentették be. Hogy megtalálják a megfelelő kínai főszereplő nőt, már globális castingot is hirdettek.

mulan 1998

4. A kis hableány (The Little Mermaid)

A kis hableányt 2017-ben fogják a moziba vinni az alkotók. A két rendező, Chris Bouchard és Blake Harris személyében már leszerződött az alkotáshoz. Hans Christian Andersen regényét a direktor, Blake Harris fogja kicsit átformázni. A színészek nagy százaléka is megvan már, akik közül a legnagyobb nevek Poppy DraytonGina Gershon, William Moseley és Shirley MacLaine lesznek.

Érkezik A kis hableány élőszereplős változata is

5. Dumbo

Az 1941-es Disney mese, a Dumbo rendezője nem más lesz, mint Tim Burton, aki a kasszarobbantó Alice csodaországbant is rendezte. Az élőszereplős változatnak a forgatókönyvét Ehren Kruger vési papírra, akinek három Transformers folytatást is köszönhetünk.

Dumbo

6. Kard a kőben (The Sword in the Stone)

A Trónok harca című világhírű sorozat írója Bryan Cogman, fogja írni az 1963-as klasszikus Kard a kőben film adaptációjának a forgatókönyvét. A történet a fiatal Artúr király kalandjairól fog szólni.

Kard a kőben (The Sword in the Stone)

7. Pinocchio

Az 1940-es Disney mese rengeteg, nem kevesebb, mint kilenc mozis feldolgozást kapott eddig. A legújabb filmes adaptáció pikantériáját az adja leginkább, hogy két kiváló színész, Guillermo del Toro és Robert Downey Jr. is aláírt már a mozihoz.

Pinocchio

8. Micimackó (Winnie the Pooh)

Korunk egyik legismertebb méz-szerető mackója, is megkapja a lehetőséget a mozikban való részvételre. A Listen Up Philip író-rendezője Alex Ross Perry foglal helyet a direktori székben. A két főszereplő Domhnall Gleeson és Margot Robbie lesznek, a várható bemutató pedig 2017-ben esedékes.

micimackó 1977

9. A dzsungel könyve 2 (The Jungle Book 2)

Az első rész óriási sikere után borítékolható volt, hogy lesz folytatása. Favreau a rendező és Justin Marks, az író is visszatér a második felvonásra, ugyanúgy, mint a Mauglit játszó fiatal színész Neel Sethi. A bemutatót 2019-re időzítették.

A dzsungel könyve 2 (The Jungle Book 2)

10. Demóna 2 (Maleficent 2)

A szintén nagy sikernek örvendő Demóna is kap második részt, mégpedig a visszatérő Angelia Jolie-val a főszerepben. A forgatókönyvíró Linda Woolverton lesz, aki a Szépség és a szörnyeteg, illetve Az oroszlánkirályban is segédkezik. A premier dátuma egyelőre még kérdéses.

Demóna 2 (Maleficent 2)

11. Rose Red

Minden idők egyik, ha nem a legismertebb Disney mese a Hófehérke és a hét törpe, ám sokan nem ismerik Hófehérke testvérét. Nos, ő nem más, mint Rose Red, akit alkalmasnak találtak az alkotók arra, hogy egy különálló mozifilmet kapjon. Reméljük a legjobbakat.

Rose Red

12. A szépség és a szörnyeteg (Beauty and the Beast)

Az Emma Watson és Dan Stevens főszereplésével készült alkotás várhatóan a 2017-es év egyik nagy durranása lesz. Ennek a gyönyörű mesének az élőszereplős változatának az első előzetesét több, mint 90 millióan nézték meg az első 24 órában, ami új rekord volt. A 2017 március 17-én moziműsorra kerülő Disney mese filmadaptációjának rendezője Bill Condon, míg a már két említett színészen kívül látható lesz még Ewan McGregor, Luke EvansKevin Kline és Emma Thompson is.

A szépség és a szörnyeteg 1991 - 4 csajos mese, amit minden nőnek látni kell

(Címlapkép forrása; Cikk forrása)

//milos//

Mentés


Article Tags: