FILMEZZUNK.HU
Hétvégi bevételi lista, USA - 2016. november 07.

Heti mozibemutatók – 2016. november 3-tól

2139

Heti mozibemutatók – Újabb Marvel film a láthatáron!

A héten terveznél moziba menni, de nem tudod, hogy mit nézz meg? Segítünk! Bár nem túl nagy a választék, de ez valamennyire érthető, hiszen Marvel filmekkel nem igazán mernek a vetélytársak versenybe szállni. Lássuk hát picit bővebben, hogy mik is lesznek e hét csütörtökétől a friss mozibemutatók!

Doktor Strange (Doctor Strange)

A világhírű idegsebész, Dr. Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) élete tragikus fordulatot vesz egy szörnyű autóbaleset következtében. Miután a kezeit attól kezdve használni képtelen orvosnak a hagyományos gyógymódok nem használnak, valószínűtlen helyen talál segítséget – egy titokzatos himalájai enklávé, a Kamar-Taj az utolsó reménye. Strange hamarosan rádöbben, ez a hely nem pusztán a gyógyításé, hanem a hadviselésé is: láthatatlan, sötét erőket kell visszaverniük, melyek világunk elpusztítására törekszenek. A doktor rövidesen válaszút elé kerül: visszatér régi, vagyonnal és népszerűséggel járó életéhez, vagy hátat fordít múltjának és újonnan szerzett mágikus képességeit latba vetve a világ szolgálatába áll a valaha volt legerősebb mágusként.

Korhatár: 16+
Stílus: fantasy, akció, kaland
Nemzet: amerikai
Hossz: 115 perc
Rendező: Scott Derrickson

Belle és Sébastien – A kaland folytatódik (Belle et Sébastien, l’aventure continue)

Belle és Sébastien (Félix Bossuet) új kalandokkal és izgalmakkal néznek szembe, ahol ismét próbára kell tegyék bátorságukat, barátságukat és ismét tanúbizonyságot kell tenniük emberségből. A kalandok során pedig Sébastien családi titkaira is fény derül.

Korhatár: 6+
Stílus: kaland
Nemzet: francia
Hossz: 97 perc
Rendező: Christian Duguay

Az eljövendő napok (L’avenir)

Nathalie (Isabelle Huppert) filozófiát tanít egy párizsi középiskolában, és szenvedélyesen szereti munkáját, valamint a gondolkodás örömteli érzését. Mindennapjait munkája mellett férje, két gyermeke és az őt kisajátítani akaró anyja között osztja meg, miközben diákjainak sorsát is egyengeti. Látszólag kiegyensúlyozottnak tűnő élete egy pillanat alatt összeomlik, amikor férje egy napon bejelenti, hogy 25 év házasság után elhagyja egy másik nőért, majd idős anyja is meghal. A hirtelen rászakadt szabadságtól először megijed, amikor rájön, hogy szinte teljesen újra kell kezdenie életét. Aztán kiderül, hogy az ismeretlen út csak elsőre tűnik rémisztőnek.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma
Nemzet: francia, német
Hossz: 100 perc
Rendező: Mia Hansen-Love

Állva maradni (Rester vertical)

A forgatókönyvíró Leo (Damien Bonnard) Dél-Franciaországba utazik, hogy a farkasokat tanulmányozza. Út közben megismerkedik a szabad szellemű pásztorlánnyal, Marie-vel (India Hair). Kilenc hónappal később gyerekük születik, azonban a lány otthagyja a férfit a babával és saját édesapjával a tanyán. Leo próbál megfelelni a váratlanul nyakába szakadt egyedülálló apasággal, miközben nem csak, hogy alkotói válsággal küzd, de a környezetében és vele is rendkívül furcsa dolgok történnek.

Korhatár: 18+
Stílus: dráma
Nemzet: francia
Hossz: 100 perc
Rendező: Alain Guiraudie

Harmadik típusú találkozások Zsigmond Vilmossal (Close Encounters with Vilmos Zsigmond)

Dokumentumfilm a magyar származású operatőrről, Zsigmond Vilmosról, akinek rengeteg dolgot köszönhet a szakma. Zsigmond Vilmos most 83 éves, és egy igazi egy élő legenda, egyike az utolsó nagy amerikai operatőröknek. A Zsigmond nemrégiben megismerkedett Pierre Filmonnal, az ifjú francia rendezővel. Pierre azt szerette volna, ha az első játékfilmjét Zsigmonddal készítheti. A film előkészületei alatt megszületett ez a dokumentumfilm, amelynek során az operatőr a kamera másik végére került. Párizsban, Kaliforniában és Magyarországon készültek a felvételek 2014 májusa és 2016 márciusa között. Varázslatos utazás ez, amelyben megszólalnak egykori kollégák, rendezők, színészek és operatőrök egyaránt.

Korhatár: 12+
Stílus: dokumentum
Nemzet: francia
Hossz: 80 perc
Rendező: Pierre Filmon

(Heti mozibemutatók címlapkép forrása)
(Heti mozibemutatók történetei itt és itt)

//milos//


Article Tags: