FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2016. november 12-13.

Filmajánló a hétvégére – 2016. november 12-13.

4430

Filmajánló – A hétvége 16 legjobb filmje!

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a távirányítót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban 16 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

Kiscsávó (2006) – 11.12., Szombat 12:25, Film+

X elköveti az évszázad bűnügyét, pedig a legtöbb rendőrnek még csak a gumibotjáig sem ér fel. Ördögi ravaszsággal elrabol egy szuperbiztonsági rendszerekkel védett hatalmas gyémántot. Apró szépséghiba, hogy nem sokáig örülhet neki: menekülés közben kénytelen a követ egy ártatlan járókelő táskájába rejteni. És ettől kezdve törheti a fejét, hogy miképpen jusson be a békés, kertvárosi családi házba, ha vissza akarja szerezni, ami már az övé. Kis test, nagy agy: bűntársa egy kosárban a családi ház küszöbére helyezi őt, és minden idők egyik legravaszabb betörője újabb bevetésre indul: álruháját pelenkára, revolverét csörgőre cseréli, és mindent elkövet, hogy ártatlan, védtelen csecsemőnek higgyék. Először be is jön a csel. De amikor a baba franciásan viszonozza az első anyai csókot, gyámszülei is gyanakodni kezdenek.

Kiscsávó (2006)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Nagyon szórakoztató vígjáték, ha együtt a család.

Ászok ásza (1982) – 11.12., Szombat 13:40, TV2

Az első világháborús francia vadászpilóta, mint ökölvívóedző a Berlini Olimpiára érkezik. Itt véletlenül újra találkozik azzal a német repülőssel, akivel annak idején összebarátkozott. A férfi most magas rangú katonatiszt. Amikor hősünk megtudja, hogy egy zsidó család élete veszélyben forog, megkéri barátját, hogy segítsen kimenekíteni őket az országból. A mentőeszköz természetesen nem lehet más, mint a repülőgép…

Ászok ásza (1982)

Korhatár: 12+
Stílus: akció, kaland, vígjáték
Filmajánló: Izgalmas francia kalandfilm Jean-Paul Belmondo főszereplésével

Fogadom (2012) – 11.12., Szombat 16:10, SuperTv2

Paige súlyos autó-balesetet szenved, és hosszú ideig kómában fekszik. Mikor felébred, semmire sem emlékszik. Barátai, családja, férje emléke is eltűnt, így mindenki új számára. Férjének, Leónak pedig újra el kell nyernie Paige szívét.

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, dráma
Filmajánló: Alapművé váló romantikus film Rachel McAdams és Channing Tatum nagyszerű alakításával.

Millió dolláros kar (2014) – 11.12., Szombat 18:25, Viasat3

JB Bernstein (Jon Hamm) egykoron menő sportügynök volt, azonban kénytelen rádöbbenni, hogy konkurensei lassacskán a szakadék szélére szorítják. JB és és társának forradalmi ötletre van szükségük, ha nem akarnak munka nélkül maradni. Egy este, amikor JB egy indiai krikettmeccset néz a tévében, amikor kipattan fejéből az isteni szikra. Repülőre száll, és Indiába utazik, ahol több tízezer játékos verseng a legjobbnak járó díjért, a Millió dolláros kar címéért. JB azt tervezi, hogy a legjobbakat magával viszi az USA-ba, hogy értékes baseball játékosokká képezze őket.

Korhatár: 12+
Stílus: életrajzi, sport, dráma
Filmajánló: Igaz történet alapján készült izgalmas és egyben lebilincselő sportfilm.

Bérgyilkos a szomszédom (2000) – 11.12., Szombat 18:55, Paramount Channel

Oznak becézett Nicholas Oseransky kiégett, házasságába belefáradt fogorvos, aki sivár és eseménytelen életet él. Öt éve impotens, a feleségét már csak az életbiztosítása érdekli. Ekkor azonban beköltözik a szomszédba Tulipán Jimmy, a maffia bérgyilkosa, Oz pedig zavaros bosszúdrámába keveredik.

Filmajánló a hétvégére – 2016. június 25-26.

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Egy klasszikus, amit valószínűleg már mindenki látott, de megunni sosem lehet.

Dühöngő bika (1980) – 11.12., Szombat 19:35, AMC

Jake La Motta (Robert De Niro) egy nagyon nehéz természetű ember, halálosan féltékeny, hirtelen haragú, és a keze is könnyen eljár, ráadásul tudja is, hogy hova üssön, mert profi ökölvívó. A ringben is veszélyes, kegyetlen harcmodorával hamar kivívja magának a “Dühöngő Bika” becenevet. A sikeres küzdelmeket azonban egyre nagyobb kudarcok, vereségek és csalódások követik, amelyek morális és anyagi züllésbe taszítják az egykor híres sportolót.

Dühöngő bika (Raging Bull, 1980)

Korhatár: 12+
Stílus: életrajzi, sport
Filmajánló: Robert De Niro játéka olyan zseniális ebben az alkotásban, hogy Osca-díjat kapott érte. Nem mellesleg igaz történet alapján készült.

Parker (2012) – 11.12., Szombat 19:45, RTL II

A film középpontjában egy profi tolvaj áll, aki szigorú etikai kódex alapján végzi munkáját: sosem veszi el olyan ember pénzét, akinek szüksége van rá. Egyik megbízása során azonban csúnyán átverik és még gyilkosságra is kényszerül. Egyetlen cél vezérli innen kezdve: a bosszú.

Korhatár: 16+
Stílus: krimi, thriller
Filmajánló: Jason Statham rajongókat sem hagyjuk film nélkül!

Az útvesztő (2014) – 11.12., Szombat 21:40, TV2

Thomas (Dylan O’Brien) csak egy átlagos kisfiú, de egy nem hétköznapi kalandba keveredik. Egy napon egy liftben ébred, és a nevén kívül semmire sem emlékszik. A lift ajtaján túl egy furcsa világ és 60 kisfiú várja, akiknek nincs más dolguk, mint hogy túléljenek. A szabályok egyszerűek, aki szökni próbál, az odaveszik. Minden hónapban érkezik valaki új, így a fiú megjelenése nem okoz meglepetést a többiek számára. Egy furcsa külső üzenet hatására páran lázadni kezdenek, még ha azt sem tudják, hogy ki, vagy mi ellen. Sikerülhet vajon megtalálniuk a kivezető utat?

Korhatár: 16+
Stílus: sci-fi, misztikum, thriller
Filmajánló: 2014 egyik meglepetésfilmje volt. Jobbik fajta young adult produció.

Mi kell a nőnek? (2000) – 11.13., Vasárnap 14:30, RTL+

Nick Marshall (Mel Gibson), a kivagyi, öntelt reklámszakember egy balaesetnek köszönhetően elkezdi hallani a nők gondolatait. Először óriási sikereket ér el titkos tehetségével, aztán szépen lassan rádöbben, hogy a képessége nem pótolja a tehetséget.

Mi kell a nőnek? (2000)

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, vígjáték
Filmajánló: Mel Gibsonban nem lehet csalódni. Ezúttal Helen Hunt egészítette ki a filmvásznon.

Star Wars: Az ébredő Erő (2015) – 11.13., Vasárnap 17:40, HBO

30 évvel járunk az előző rész eseményei után. Azzal, hogy a megtért Darth Vader beledobta Palpatine-t a Halálcsillag reaktorába, a lázadók csak az endori csatát nyerték meg, a galaktikus polgárháborút még közel sem. Leia hercegnő ugyan lelkiismeretes vezetőként irányítja a Köztársaságot, Han Solo pedig még mindig rengeteg rázós bevetést teljesít az Ezeréves Sólyommal, mégsem lehet kimondani, hogy nyerésre állnának. Luke az elmúlt harminc évben hét Jedi-tanítványt nevelt fel, jelenleg viszont önkéntes száműzetésben él. Az Erő valóban felébredt, egyfajta kozmikus rezgésként: szerte a galaxisban arra ébrednek rá az átlagemberek, hogy érzik ezt a misztikus energiamezőt. Végül megindul az kutatás és az öldöklő harc ennek a furcsa energiának a felkutatására.

Korhatár: 12+
Stílus: sci-fi, akció, kaland
Filmajánló: A legújabb Csillagok háborúja végre a tévében is látható!

Bor, mámor, Provance (2006) – 11.13., Vasárnap 18:30, Prime

Az angol bankár, Max Skinner egy omladozó provance-i szőlőhegyet örököl Henry bácsikájától. Max nem szándékozik letelepedni Le Griffon-ban, minél előbb értékesítené a birtokot a teljes borászatával együtt. Menet közben azonban váratlan dolgok húzzák keresztül a számításait: egyrészt felidézi a régi emlékeket, összebarátkozik a helyi vincellérrel, megjelenik Henry bácsi rég elveszett lánya, illetve még a szerelem is itt toppan be az életébe.

Bor, mámor, Provance (2006)

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, romantikus
Filmajánló: Russell Crowe és Marion Cotillard egy gyönyörű romantikus filmben villog.

Sherlock Holmes – Árnyjáték (2011) – 11.13., Vasárnap 18:40, Cool Tv

A világhírű Sherlock Holmest  a földkerekség legjobb magándetektívjeként tartják számon. Nem egyszerű túljárni az eszén, ám úgy tűnik, hogy ezúttal emberére akadt. Moriarty professzor egy igazi géniusz, akinek intelligenciája Holmeséval vetekszik. Mindössze annyi a két férfi között a különbség, hogy Moriarty tehetségét a rossz oldalon kamatoztatja. A professzor képes a legelképesztőbb bűnöket is véghezvinni, miközben úgy tűnik, hogy nincs is lelkiismerete, még az osztrák koronaherceg meggyilkolásától sem riad vissza. Holmest teljesen lefoglalja a nyomozás, amibe belefolyik bátyja, és egy szép jósnő  is, míg társát, Watsont, az esküvői előkészületek foglalják le.  Holmes és segítői már szinte az egész kontinenst bejárják, de Moriarty valahogy mindig túljár az eszükön.

Korhatár: 12+
Stílus: misztikum, akció
Filmajánló: Robert Downey jr. az elmúlt évek egyik legkiválóbb színésze kelti újra életre a földkerekség talán legismertebb detektívjét, Sherlock Holmest.

Örömapa 2 (1995) – 11.13., Vasárnap 18:50, Viasat3

George Banks (Steve Martin) úgy érzi, végre nyugodt élete lesz. Lánya (Kimberly Williams) férjhez ment – ő ugyan ellenezte -, és boldogan élnek férjével, tehát nincs ok panaszra. Ám egy nap minden nyugodalomnak vége, Annie és férje bejelentik, hogy gyerekük lesz. Ráadásul Banks felesége, Nina (Diane Keaton) is közli az örömhírt, hogy kisbabát vár.

örömapa 2

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Az első részt minden házasodni készülőnek látni kell, ezt viszont minden babaváró családnak kötelező megnézni!

Mamma Mia! (2008) – 11.13., Vasárnap 21:00, Prime

A történet szerint egy fiatal menyasszony szeretné esküvőjére meghívni apját is, ám nem tudja, hogy ki ő. Így hát anyja naplójában kutatva talál három férfi nevet, akiket el is hív a nagy napra. A középkorú urak érkezésével elkezdődik a nyomozás, melyikük az igazi szülő közülük.

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, vígjáték, musical
Filmajánló: Amelyik filmben Meryl Streep benne van, ott garantált a minőség. Most sincs ez másképpen!

Need for Speed (2014) – 11.13., Vasárnap 21:05, SuperTV2

Mikor a tisztességes versenyautó építő és csapata összeáll a kétes hírű ex-versenyzővel, a dolgok kedvezőtlen fordulatot vesznek. Tobey-t (Aaron Paul) a gazdag és nagyképű Dino (Dominic Cooper) tőrbe csalja, épp, mielőtt megköthetné az üzletet, ami megmenti vállalkozását a csődtől. Tobey-t ráadásul emberölésért ártatlanul elítélik. Mikor kiszabadul a börtönből, bosszút esküszik, és elindul, hogy elégtételt vegyen.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, krimi
Filmajánló: Ha már unod a Halálos iramban című autós filmeket és valami másra vágynál, akkor ez a te választásod.

Red (2010) – 11.13., Vasárnap 21:55, RTL Klub

Frank (Bruce Willis) nyugdíjba vonult titkosügynök, aki a kertvárosi öregek egyhangú életét éli. Csak Sarah-val (Mary-Louise Parker), a nyugdíjintézet munkatársával folytatott telefonbeszélgetése zökkenti ki magányából. Azonban úgy tűnik, hogy egy titkosügynök soha nem tud visszavonulni, mert mindig lesznek olyan információi, amelyek kompromittálóak lehetnek. Frank nekivág, hogy kiderítse, hogy miért támadtak rá kommandósok, ezért felveszi a kapcsolatot néhány régi társával abban bízva, hogy együtt talán többre juthatnak.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, vígjáték
Filmajánló: Ha vasárnap este valami jó akció-vígjátékra vágysz, akkor ez legyen a te választásod!

(Filmajánló hétvégére címlapkép forrása)
(Filmajánló hétvégére történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//

Mentés


Article Tags: