FILMEZZUNK.HU

Filmezzünk: Oscar (1991)

4695

Oscar (1991) – Teljes film magyarul!

Sokan úgy vélik, hogy a 88. Oscar díjátadó legnagyobb vesztese Sylvester Stallone volt. A Rocky főszereplőjét a legjobb mellékszereplő díjra jelölték de végül Mark Rylance kaparintotta meg a szobrot. Stallonét elsősorban akció filmjeiből ismerhetjük. Azonban 1991-ben egy teljesen új műfajt próbált ki az Oscar című filmben, ami egy igazi vígjáték.

A történet, az 1930-as évek Amerikájában játszódik ahol Angelo “Frankó” Provolone (Sylvester Stallone) a hírhedt gengszter, megfogadja haldokló apjának (Kirk Douglas), hogy felhagy a bűnözéssel és jó útra tér. Ehhez kapóra jön egy bank, amely a csőd szélén áll, és bevenné őt társtulajdonosnak – de cserébe nemcsak Provolone úrnak kell megváltoznia, hanem a “személyzetének” és a családjának is. A bonyodalmak 8:30-kor kezdődnek amikor bejelenti a maffia főnöknek a könyvelője, hogy szerelmes a lányába és lopott tőle 50 ezer dollárt. Pár perccel később Provolonét a lánya sokkolja azzal, hogy terhes, és ráadásul még csak 8:50 van. Nagyjából úgy 11:00 órára olyannyira komplikált lesz a helyzet, hogy a néző csak nagy nehezen tudja követni az eseményeket és kibírni röhögőgörcs nélkül.

Stallone nagyon jól mozog a maffia főnök szerepében, és bizonyítja, hogy a komédia sem áll távol tőle. A ma már 69 éves színész mellett a mellékszereplők is remekül játszanak. Közülük a két gengsztert alakító Peter Riegert és Chazz Palminteri emelkedik ki. A film legnagyobb erénye a kellemes humora és a váratlan fordulatok tömkelege. A legtöbb alkotásban maximum három, négy fordulatnak lehetünk tanúi, de itt az Oscar című alkotásban több tucatnak is. John Landis rendező remekül ragadta meg 1930-as évek hangulatát és emellett a filmbeli karaktereket is részletesen kidolgozta.

Az Oscar című film kiváló lehetőség a család számára, hogy kikapcsolódjon egy közös estére. A produkció kiváló bohósága mellett, végig szurkolunk és izgulunk a főszereplőknek. Aki szeretne megnézni egy fantasztikus vígjátékot, vagy egyszerűen csak nagy Stalonne rajongó, annak mindenképpen ajánlom az Oscar című fergeteges alkotást.

(Címlapkép forrása)

//taki//

Mentés

Mentés

Oscar (1991) - Teljes film magyarul! Sokan úgy vélik, hogy a 88. Oscar díjátadó legnagyobb vesztese Sylvester Stallone volt. A Rocky főszereplőjét a legjobb mellékszereplő díjra jelölték de végül Mark Rylance kaparintotta meg a szobrot. Stallonét elsősorban akció filmjeiből ismerhetjük. Azonban 1991-ben egy teljesen új műfajt próbált ki az Oscar című filmben, ami egy igazi vígjáték. A történet, az 1930-as évek Amerikájában játszódik ahol Angelo "Frankó" Provolone (Sylvester Stallone) a hírhedt gengszter, megfogadja haldokló apjának (Kirk Douglas), hogy felhagy a bűnözéssel és jó útra tér. Ehhez kapóra jön egy bank, amely a csőd szélén áll, és bevenné őt társtulajdonosnak - de cserébe nemcsak Provolone úrnak kell megváltoznia, hanem a "személyzetének" és a családjának is. A bonyodalmak 8:30-kor kezdődnek amikor bejelenti a maffia főnöknek a könyvelője, hogy szerelmes a lányába és lopott tőle 50 ezer dollárt. Pár perccel később Provolonét a lánya sokkolja azzal, hogy terhes, és ráadásul még csak 8:50 van. Nagyjából úgy 11:00 órára olyannyira komplikált lesz a helyzet, hogy a néző csak nagy nehezen tudja követni az eseményeket és kibírni röhögőgörcs nélkül. Sylvester Stallone kipróbálta magát egy új szerepkörben és nem okozott csalódást! Stallone nagyon jól mozog a maffia főnök szerepében, és bizonyítja, hogy a komédia sem áll távol tőle. A ma már 69 éves színész mellett a mellékszereplők is remekül játszanak. Közülük a két gengsztert alakító Peter Riegert és Chazz Palminteri emelkedik ki. A film legnagyobb erénye a kellemes humora és a váratlan fordulatok tömkelege. A legtöbb alkotásban maximum három, négy fordulatnak lehetünk tanúi, de itt az Oscar című alkotásban több tucatnak is. John Landis rendező remekül ragadta meg 1930-as évek hangulatát és emellett a filmbeli karaktereket is részletesen kidolgozta. Az Oscar című film kiváló lehetőség a család számára, hogy kikapcsolódjon egy közös estére. A produkció kiváló bohósága mellett, végig szurkolunk és izgulunk a főszereplőknek. Aki szeretne megnézni egy fantasztikus vígjátékot, vagy egyszerűen csak nagy Stalonne rajongó, annak mindenképpen ajánlom az Oscar című fergeteges alkotást. (Címlapkép forrása) //taki// Mentés Mentés

Értékelés

Színészi alakítás - 85%
Humor - 85%
Filmezzünk.hu - 82%
IMDB - 65%

79%

User Rating: Be the first one !
79

Article Tags: