FILMEZZUNK.HU
Anne Hathaway, a neveletlen hercegnő 10 legjobb filmje

Anne Hathaway, a neveletlen hercegnő 10 legjobb filmje

8734

10 Anne Hathaway film, amivel biztosan jól jársz

Anne Hathaway, születési nevén Anne Jacqueline Hathaway Oscar-díjas amerikai színésznő és szinkronhang ma ünnepli 34. születésnapját. Anne Brooklynban született, Gerald Hathaway ügyvéd és Kate McCauley színésznő gyermekeként. Édesanyja komoly hatással volt rá abban, hogy színésznő legyen. Természetesen toplistánk most sem maradhat el a színésznő születésének évfordulója alkalmából. Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésznőtől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Anne Hathaway produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Elátkozott Ella (Ella Enchanted, 2004)

Születése napján alaposan kitol a Tündérkirálynő Ellával (Anne Hathaway). Csupa szívjóságból elvarázsolja, s míg él engedelmeskednie kell minden parancsnak. 18 évvel később, miután mostohatestvérei annyiszor kihasználták és bajba sodorták, ráadásul lejáratták a jóképű herceg (Hugh Dancy) előtt, úgy dönt, felkeresi Lucindát, hogy visszaadja neki kéretlen ajándékát. Az egyszerű kirándulás hamarosan kalandos utazássá válik, tele ogrékkal, szőke óriásokkal, és a gonosz királlyal, Edgarral (Cary Elwes).

Elátkozott Ella (Ella Enchanted, 2004)

A film Gail Carson Levine azonos című regénye alapján készült. A produkcióban valóban Anne Hathaway énekli a dalait.

9. Egy nap (One Day, 2011)

Emma (Anne Hathaway) és Dexter (Jim Sturgess) először június 15-én találkoztak a diplomaosztó után, mikor együtt töltöttek egy éjszakát. Ezután húsz éven keresztül minden évben ugyanazon a napon találkoznak, hogy tudják, kinek hogy megy a sora. Bonyolult kapcsolat az övék, néha egy párként találkoznak, néha egyedülállóként, de nem biztos, hogy Dexter és Emma elégedett ezzel a helyzettel.

A rendező eredetileg nem akart amerikai színésznőt Emma szerepére, de Anne Hathaway Londonba repült egy találkozó kedvéért, ami érzése szerint nagyon rosszul sikerült, de végül megkapta a szerepet.

8. ZseniKém – Az ügynök haláli (Get Smart, 2008)

Maxwell Smart (Steve Carell) nagyon ügyes elemző, de igazi álma, hogy ügynök lehessen. Bár letette a vizsgáját, eddig soha nem volt alkalma arra, hogy ebben a munkakörben is bizonyítson. Az orosz kémeknek, a KAOS embereinek köszönhetően azonban úgy tűnik, mégis ügynök lesz belőle. A KAOS végleg fel akarja számolni az ügynökhálózatot, és feltett céljuk, hogy elpusztítsák a világot. Az emberiség jövője egyedül Maxwellen illetve társán, a 99-es számú ügynökön (Anne Hathaway) múlik.

ZseniKém - Az ügynök haláli (Get Smart, 2008)

A film az 1965-ben indult “Get Smart” amerikai sorozat remake-je. A sorozat 5 évadot élt meg.

7. Jane Austen magánélete (Becoming Jane, 2007)

Az angol társadalomban 1795-ben szerelemből házasodni ostobaságnak számított. Mr. és Mrs. Austen (James Cromwell, Julie Walters) jó partit terveztek legkisebb lányuknak, csakhogy Jane Austen (Anne Hathaway) makacs volt, független szellemű. Lényét nem a büszkeség és a balítélet vezérelte, hanem az értelem és az érzelem. Húszévesen találkozott a tehetséges, kezdő ügyvéddel, Tom Lefroy-jal (James McAvoy) akivel egymásba szerettek. Szerelmük szikrázó, valódi és romantikus volt. A kérdés így hangzott: túléli-e az intrikát és a nehézségeket?

Jane Austen magánélete (Becoming Jane, 2007)

Anne Hathaway úgy gondolta, hogy a szerep túl nagy falat lesz a számára, Ang Lee, rendezőnek kellett meggyőznie, hogy vállalja el. Hathaway a film kedvéért megtanult zongorázni.

6. A nyomorultak (Les Misérables, 2012)

A szívszaggató, romantikus és heroikus Victor Hugo-történet visszatért a filmvászonra. Szerelem, szenvedély, álmok, áldozat és megváltás – az emberi lélek túlélésének nagy próbatételeivel szembesülünk Tom Hooper alkotásában. A Napóleoni háborúkat követő nyugtalan évtizedekben egy megkínzott ember szükségből tolvaj lesz, majd fegyenc, s hiába próbál a helyes úton maradni, a társadalom valahogy mindig gondoskodik üldöztetéséről. Miután rettentő szegénységben próbálta felnevelni nővére hét gyermekét, börtönbe jut lopásért. Szabadulása után immáron jómódú polgárként igyekszik inkognitóban élni, de ismét gályarabságra jut, ahol egy munkásnő leányának gondját is magára veszi, hogy aztán újabb nehéz akadályokat gördítsen elébük a sors.

Anne Hathaway filmbeli alakítása Oscar-, és Golden Globe-díjat ért a színésznőnek a “legjobb női epizódszereplő” kategóriában. Hathaway édesanyja színpadi színésznő, egy amerikai színházi turnén először ő játszotta Fantine szerepét, amelyért később a lánya Oscar-díjat kapott. A szerep kedvéért úgy fogyott le 5 kg-ot Anne Hathaway, hogy minden nap két kis darab gabonapelyhet evett. Úgy szól a fáma, hogy Hathaway annyira lenyűgöző volt a meghallgatáson, hogy mindenki könnyekig hatódott.

5. Csillagok között (Interstellar, 2014)

A Föld órája a végéhez közeledik, az emberiség lassan feléli minden tartalékát. A civilizációnak fel kell készülnie a pusztulásra. Azonban nem mindenki hajlandó belenyugodni a helyzetbe. Egy csapat felfedező (Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Wes Bentley) elindul minden idők legkockázatosabb útjára, hogy elérve a galaxis határát ráleljenek a válaszra: lehet jövője az emberiségnek a csillagok között?

A filmben öt Oscar-díjas színész is játszik: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Michael Caine, Ellen Burstyn és Matt Damon. Christopher Nolan előző filmjében, A sötét lovag: Felemelkedésben szintén öt Oscar-díjas színészt láthattunk.

4. Az Ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada, 2006)

Andy Sachs (Anne Hathaway), a frissen diplomázott főiskolás lány elkerül a New York-i divatvilág legnagyobb hatalmú úrnője, Miranda Priestly (Meryl Streep) mellé. A fiatal lány egyáltalán nem illik bele a külsőségek uralta világba. A Runaway magazin álomállása nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, főnöke pedig egyre elviselhetetlenebbé teszi számára a mindennapokat.

Filmek a divat világából

Anne Hathaway több héten keresztül zaklatta az alkotókat, hogy őt válasszák Andy szerepére, végül meghallgatás nélkül megkapta a szerepet. A film készítői parancsba adták Anne Hathawaynek, hogy szedjen fel 4-5 kilót a szerep kedvéért, miután a színésznő ezt teljesítette, meggondolták magukat és fogyókúrára fogták a színésznőt, mondván, hogy inkább majd kitömik a ruháit.

3. A kezdő (The Intern, 2015)

Egy menő internetes divatcég az esélyegyenlőség nevében idősebb, akár hasonló munkakörben szerzett tapasztalat nélküli álláskeresőknek is lehetőséget ad. Ennek apropóján jelentkezik gyakornoki pozícióba Ben Whittaker (Robert De Niro). Az elegáns, joviális öregúr felettese a talpraesett, határozott és kissé szeszélyes Jules Ostin (Anne Hathaway) lesz, akivel nem éppen zökkenőmentesen indul a közös munka. Idővel azonban kiderül, hogy sok közös van bennük, s a kezdeti távolság egyre szűkül Ben és Jules között.

A női főszerepre eredetileg Reese Witherspoon-t választották ki, ám a színésznő az utolsó pillanatban lemondta a szerepet, az ő helyére ugrott be Anne Hathaway. Hathaway karakterének az egyik alkalmazottját Mia-nak hívják. Ez egy utalás Anne korábbi filmjére, a Neveletlen Hercegnőre, amiben ő játssza Mia hercegnőt.

2. A csajok háborúja (Bride Wars, 2009)

Emma (Anne Hathaway) és Liv (Kate Hudson) gyermekkoruk óta barátnők. Egy rugóra jár az agyuk, nincs titkuk egymás előtt. Az esküvőről is ugyanazt gondolják: a legjobb időpont erre június, a legideálisabb helyszín pedig a Plaza Hotel. Arra azért ők sem számítottak, hogy ugyanarra a napra, ugyanarra a helyszínre sikerül szervezniük mindent. A kínos baki persze betesz a barátságnak, ettől kezdve fújnak egymásra. Mit fújnak, háborúznak! Semmitől sem riadnak vissza, hogy eltántorítsák szándékától a másikat. Nem adnak és nem kérnek kegyelmet. Mindent bevetnek, hogy tönkretegyék a volt barátnő nagy napját.

Anne Hathaway a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb női főszereplőnek járó díjára.

1. Neveletlen hercegnő (Princess Diaries, 2001)

A kissé furcsa természetű, ábrándos Mia (Anne Hathaway) csupán tizenöt éves, amikor megtudja, hogy ő Genovia trónörököse. Nagyanyja látogatást tesz nála San Franciscóban, s megpróbálja a lányt felkészíteni az uralkodói életre. A meglehetősen makrancos újdonsült hercegnőnek cseppet sincs ínyére a sok új szabály és elvárás. Miának döntenie kell, hogy életét Európában folytatja, vagy marad szeretett városában a fiúja és a sportkocsija mellett.

Neveletlen hercegnő (Princess Diaries, 2001)

Garry Marshall rendező már az első mozifilmjekor (ami nevezetesen a Neveletlen hercegnő volt) úgy nyilatkozott Anne Hathawayről, mint Julia Roberts, Audrey Hepburn és Judy Garland keveréke. Hathaway a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára. A meghallgatás során idegességébe leesett a székről Anne Hathaway és saját véleménye szerint ez az ügyetlenség keltette fel a rendező figyelmét, hogy alkalmas lehet a szerepre.

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésznőtől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Anne Hathaway produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt; Érdekességek forrása)

//milos//

Mentés


Article Tags: