FILMEZZUNK.HU

Filmezzünk: Törvénytisztelő polgár (2009)

6119

Törvénytisztelő polgár (Law Abiding Citizen, 2009)

A Törvénytisztelő polgár története: Clyde Shelton becsületes családapa, akinek feleségét és lányát brutálisan meggyilkolják a félresikerült betörés során. Miután a gyilkosokat elfogják, az ügy Nick Rice, a feltörekvő ügyész kezében landol. Nick az egyik gyanúsítottnak vádalkut, és ezzel együtt enyhe ítéletet ígér, a gyilkos cserébe a társa ellen vall. Tíz évvel később a vádalkut kötött bűnözőt holtan találják, Clyde Shelton rögtön bevallja, hogy ő a tettes. Amikor előzetes letartóztatásba helyezik, figyelmezteti a ranglétrán már feljebb lépett egykori ügyészt, ha nem ismerik el tévedésüket az ügyet tárgyaló kollégáival együtt, minden résztvevő a gyilkosok sorsára jut…

Kedvcsináló a filmhez:

Nemzet: amerikai
Stílus: thriller, dráma
Hossz: 100 perc
Korhatár: 18+

Színészek: Jamie Foxx (Nick Rice), Gerard Butler (Clyde Shelton), Colm Meaney (Dunnigan nyomozó), Bruce McGill (Jonas Cantrell), Leslie Bibb (Sarah Lowell), Michael Irby (Garza nyomozó), Gregory Itzin (Warden Iger)

Rendező: F. Gary Gray

Forgatókönyvíró: Kurt Wimmer

Zene: Brian Tyler

Törvénytisztelő polgár (Law Abiding Citizen, 2009)

Érdekességek

  • A film philadelphiai vetítése után afterpartyt a Del Frisco’s Double Eagle Steakhouse-ban tartották, ahol a filmben Clyde is megebédel. A stáb tagjai többször étkeztek ott a forgatás alatt.
  • A rendező, F. Gary Gray is megjelenik egy jelenetben a kivégzés után. Ő nyújtja át a bizonyítékot tartalmazó tasakot a rendőrnek.
  • Bill Reynolds a nevét egy létező személyről kapta, aki a K-9-nél szolgált, és ő szervezte a forgatásra a rendőrkutyákat is.
  • A Törvénytisztelő polgár bizonyos jeleneteit valóban börtönben forgatták. A bentlakók állítólag nagyon zavarodottan fogadták, hogy a börtön egy film forgatási helyszínül szolgál.

A fenti videóban tudjátok megnézni a teljes filmet!

Jó szórakozást!

(Címlapkép forrása; Történet forrása; Érdekességek forrása)

//milos//

Mentés

Mentés

Mentés

Törvénytisztelő polgár (Law Abiding Citizen, 2009) A Törvénytisztelő polgár története: Clyde Shelton becsületes családapa, akinek feleségét és lányát brutálisan meggyilkolják a félresikerült betörés során. Miután a gyilkosokat elfogják, az ügy Nick Rice, a feltörekvő ügyész kezében landol. Nick az egyik gyanúsítottnak vádalkut, és ezzel együtt enyhe ítéletet ígér, a gyilkos cserébe a társa ellen vall. Tíz évvel később a vádalkut kötött bűnözőt holtan találják, Clyde Shelton rögtön bevallja, hogy ő a tettes. Amikor előzetes letartóztatásba helyezik, figyelmezteti a ranglétrán már feljebb lépett egykori ügyészt, ha nem ismerik el tévedésüket az ügyet tárgyaló kollégáival együtt, minden résztvevő a gyilkosok sorsára jut... Kedvcsináló a filmhez: https://www.youtube.com/watch?v=qsR8-zxV-3E Nemzet: amerikai Stílus: thriller, dráma Hossz: 100 perc Korhatár: 18+ Színészek: Jamie Foxx (Nick Rice), Gerard Butler (Clyde Shelton), Colm Meaney (Dunnigan nyomozó), Bruce McGill (Jonas Cantrell), Leslie Bibb (Sarah Lowell), Michael Irby (Garza nyomozó), Gregory Itzin (Warden Iger) Rendező: F. Gary Gray Forgatókönyvíró: Kurt Wimmer Zene: Brian Tyler Érdekességek A film philadelphiai vetítése után afterpartyt a Del Frisco's Double Eagle Steakhouse-ban tartották, ahol a filmben Clyde is megebédel. A stáb tagjai többször étkeztek ott a forgatás alatt. A rendező, F. Gary Gray is megjelenik egy jelenetben a kivégzés után. Ő nyújtja át a bizonyítékot tartalmazó tasakot a rendőrnek. Bill Reynolds a nevét egy létező személyről kapta, aki a K-9-nél szolgált, és ő szervezte a forgatásra a rendőrkutyákat is. A Törvénytisztelő polgár bizonyos jeleneteit valóban börtönben forgatták. A bentlakók állítólag nagyon zavarodottan fogadták, hogy a börtön egy film forgatási helyszínül szolgál. A fenti videóban tudjátok megnézni a teljes filmet! Jó szórakozást! (Címlapkép forrása; Történet forrása; Érdekességek forrása) //milos// Mentés Mentés Mentés

Értékelés

Színészi alakítás - 78%
Izgalom - 85%
Filmezzünk.hu - 71%
IMDB - 85%
Tartalom - 74%

79%

User Rating: Be the first one !
79

Article Tags: