FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2016. november 19-20.

Filmajánló a hétvégére – 2016. november 19-20.

3967

Filmajánló – A hétvége 16 legjobb filmje!

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a távirányítót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban 16 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

Kémes hármas (2012) – 11.19., Szombat 12:20, Mozi+

A CIA két legjobb titkos ügynöke (Tom HardyChris Pine) minden feladatban helyt áll, a legvakmerőbb megbízatásokat is tökéletesen teljesíti. Munkájukban elválaszthatatlan partnerek, egészen addig, amíg rá nem jönnek, hogy ugyanannak a nőnek (Reese Witherspoon) udvarolnak. Bármennyire is sikeresek a munkájukban együtt, ezt a harcot meg kell vívniuk egymás ellen.

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, akció, vígjáték
Filmajánló: Nagyon szórakoztató akció-vígjáték három nagyon szórakoztató színésszel.

Kispályás szerelem (2012) – 11.19., Szombat 15:50, RTL Klub

Egy volt élsportoló, George (Gerard Butler) ismét sikereket szeretne elérni. Amikor lehetősége nyílik arra, hogy edzőként irányítson egy fiatal focicsapatot, amelyben a fia is játszik, kapva kap az alkalmon. Azt persze akkor még ő sem gondolta, hogy nem is lesz olyan egyszerű a feladat, hiszen nem csak a gyerekekkel kell edzésről-edzésre megvívnia, hanem az anyukákkal is. George-nak persze nagyon tetszik a dolog, ám ő nem csábítható el, mert élete nagy szerelme nem más, mint a gyermeke anyja, Stacie (Jessica Biel).

Korhatár: 12+
Stílus: sport, vígjáték, dráma
Filmajánló: Fiatal futballista palánták megleshetik, hogy Gerard Butler, hogyan funkcionál edzőként.

Exodus: Istenek és királyok (2014) – 11.19., Szombat 18:50, TV2

Mózest (Christian Bale) a fáraó lánya menti ki a Nílusból és hercegként neveli fel. A férfi gyilkol, menekülése közben találkozik az Úrral. Szembefordul az istenkirállyal, és végül kivezeti a zsidókat a rabszolgaságból de az Ígéret Földjére már nem léphet be.

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, vallásos
Filmajánló: Bár sokkal többet is ki lehetett volna hozni a filmből, így is érdemes megnézni legalább egyszer.

Lorax (2012) – 11.19., Szombat 19:15, Prime

Egy 12 éves fiú másról sem álmodik, csak arról, hogy megnyerje álmai lányának szívét. Ahhoz, hogy elérje célját, meg kell ismernie Lorax történetét. Lorax bájos teremtés, aki nem kisebb feladattal küzd, mint a világ megmentésével.

Korhatár: 6+
Stílus: animációs
Filmajánló: Ha apa és anya elmenni egy finom vacsorára egy romantikus helyre, akkor addig ezzel a mesével el lesz a család többi tagja.

Csoda a mennyből (2016) – 11.19., Szombat 20:00, HBO

A Csoda a mennyből című filmdráma Christy Beam megtörtént eseményeken alapuló regényének feldolgozásával született meg. Főhőse egy fiatal lány, aki egy rendkívül ritka emésztési betegséggel született, s egy tragikus balesetet követően csodálatos módon meggyógyult.

Korhatár: 12+
Stílus: életrajzi, dráma
Filmajánló: Egy elképesztő igaz történet Isten csodatévő erejéről.

A biztonság záloga (2012) – 11.19., Szombat 20:05, RTL II

Akcióhősünk (Jason Statham) egy visszavonult elit titkos ügynök, aki egy 12 éves kínai lány életét próbálja megmenteni. A kislány egy tömegpusztításra tervezett biológiai fegyver titkára bukkan, és mind a kínai, mind az orosz maffia a fejére pályázik.

Korhatár: 16+
Stílus: krimi
Filmajánló: Jason Statham fanoknak kötelező darab, akció szeretőknek pedig nagyon ajánlott.

Egy becsületbeli ügy (1992) – 11.19., Szombat 21:30, Film Café

A tengeri flotta elitalakulatának két katonáját azzal vádolják, hogy meggyilkolták egyik bajtársukat. Daniel O’Kaffee (Tom Cruise), a fiatal ügyvéd eleinte rutinesetnek véli az ügyet, de kolléganője, Joanne Galloway (Demi Moore) meggyőzi, hogy fel kellene deríteni a dolog hátterét. Elszánt, kemény munka árán együtt leplezik le a katonai vezetés embereit, akik a gyilkosságra megbízást adtak.

Egy becsületbeli ügy (A Few Good Men, 1992)

Korhatár: 16+
Stílus: dráma, krimi
Filmajánló: A valaha volt egyik, ha nem a legjobb ügyvédes sztori.

Phillips kapitány (2013) – 11.19., Szombat 22:05, TV2

Szomáliai kalózok megtámadnak, majd elfoglalnak egy konténereket szállító teherhajót. Richard (Tom Hanks) kapitány úgy dönt, megadja magát, ám előtte a legénységet arra kéri, hogy zárják be magukat a hajó kabinjaiba. A kalózok 2 millió dollár váltságdíjat követelnek Phillips kapitány szabadon engedéséért cserébe.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma
Filmajánló: Hat Oscar-, és négy Golden Globe-díjra jelölt izgalmas alkotás, ami megtörtént eseményeket dolgoz fel.

Julie & Julia – Két nő egy recept (2009) – 11.20., Vasárnap 15:40, RTL II

Julie Powell (Amy Adams) élete nem mondható épp a legsikeresebbnek. Céljait nem igazán sikerül megvalósítania, egyetlen szenvedélye a főzés, amiről blogot is vezet. Julia (Meryl Streep) számára sem minden fenékig tejfel; most költözött Párzisba férjével, és fogalma sincs róla, mihez kezdjen a szabadidejével. A két nőt a francia konyha iránti kimeríthetetlen szeretet hozza össze.

Julie & Julia - Két nő, egy recept (Julie & Julia, 2009)

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, dráma
Filmajánló: Ha elkezded nézni, garantáltan beindulnak az ízlelőbimbóid. Meryl Streep Golden Globe-ot érő játéka.

Banános Joe (1981) – 11.20., Vasárnap 15:50, RTL Klub

Banános Joe (Bud Spencer) balszerencséjére a helyi maffia ráteszi a kezét a banánkereskedelemre. Joe nem hagyja magát, és úgy dönt, üzletéhez megszerzi az összes hivatalos papírt. Ám a városban szerelmes lesz egy énekesnőbe, besorozzák a hadseregbe, ráadásul hiába szerzi meg az áhított engedélyt, börtönbe csukják. Amikor hazatér, döbbenten tapasztalja, hogy otthonából modern, korrupt maffiaközpont lett. Joe a sarkára áll, és alaposan móresre tanítja a bűnözőket.

Banános Joe (1981)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Természetesen filmajánlónkból nem hiányozhat az olasz legenda, Bud Spencer.

Legenda vagyok (2007) – 11.20., Vasárnap 17:15, Cool Tv

A  tudós, Robert Newille (Will Smith) az egyetlen túlélője az emberiség kipusztulást hozó vírusnak. A járvány következtében mutánsok jöttek létre, akik folyamatosan az életére törnek, miközben saját vérének felhasználásával az ellenszer kifejlesztésén munkálkodik. A kihalt New Yorkban bujkálva próbálja felvenni a harcot a rá leselkedő veszéllyel, azonban sietnie kell, ha nem akar kifutni az időből.

Korhatár: 12+
Stílus: sci-fi, akció-thriller
Filmajánló: Sokak kedvenc színésze, Will Smith sem maradhatott ki a hétvége felhozatalából

Szerelemre hangszerelve (2013) – 11.20., Vasárnap 19:00, Super TV2

Greta (Keira Knightley) és barátja, Dave (Adam Levine) a főiskola óta járnak, és közös szerzői a daloknak, melyekkel a férfi fellép. Amikor egy komoly kiadó szerződést kínál Dave-nek, New Yorkba költöznek, csakhogy a frissen szerzett dicsőség hamar a férfi fejébe száll, és szakít Gretával. A veszteségtől még kóválygó lány sorsa akkor fordul jobbra, amikor Dan (Mark Ruffalo), a levitézlett exlemez kiadó vezető egyik este meghallja énekelni egy kis East Village-i színpadon, és azonnal felismeri Greta nyers, átütő tehetségét.

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, zenés
Filmajánló: Egy fiatalos romantikus film, ha pici romantikára vágynál a kedveseddel.

Dick és Jane trükkjei (2005) – 11.20., Vasárnap 19:00, Prime

A gazdagságnak ára van. Dick (Jim Carrey) és Jane (Téa Leoni) viszont nem szeretne fizetni érte. Ők csupán élvezni szeretnék mindazt, ami a jól fizető állással, a nagy, tengerparti házzal és a hozzá tartozó medencével valamint egyéb kellemességekkel jár. Amikor Dicket váratlanul elbocsátják, eszükbe sem jut, hogy feladjanak bármit addig megszerzett javaikból. Jobb híján a bűn útjára lépnek. Szerencsére sok jómódú barátjuk van, rajtuk pedig egyáltalán nem lehet észrevenni, hogy már nem azok – hiszen jó kapcsolataiknak hála rendszeresen kirabolhatják ismerőseiket, megcsapolhatják folyószámlájukat, és betörhetnek a házukba. Hamarosan rájönnek, bolondság volt eddig munkával próbálkozniuk, becstelenség útját járni pihentetőbb és szórakoztatóbb.

Dick és Jane trükkjei (2005)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Olyan házaspároknak feltétlenül ajánljuk, akik tudják milyen érzés, ha nem sok pénz van a bankszámláikon.

Demóna (2014) – 11.20., Vasárnap 19:05, Viasat3

Demóna (Angelina Jolie) a valaha élt egyik legtisztább szívű hölgy volt, aki egy békés királyságban élt, és akit az uradalom egyik legféltebb védelmezőjeként ismertek. Egyik alkalommal egy kegyetlen árulásnak köszönhetően a szíve kővé kezdett válni. Bosszútól ittasan elátkozta a király újszülött lányát, Aurorát (Elle Fanning). Ahogy a gyermek növekedett, Demóna rájött, hogy Aurora a kulcs a birodalom békéjéhez, és talán saját boldogságához is.

Korhatár: 12+
Stílus: akció, kaland, dráma
Filmajánló: Angelina Jolie Demóna bőrébe bújt, ami egy sikeres film létrejöttét jelentette.

(Filmajánló hétvégére címlapkép forrása)
(Filmajánló hétvégére történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//


Article Tags: