FILMEZZUNK.HU

Filmezzünk: Truman Show (1998)

7653

Truman Show (The Truman Show, 1998)

Ha megkérdezné valaki tőlem, hogy melyik Jim Carrey alkotás a kedvencem, vagy melyiket ajánlanám a leginkább, akkor egyértelműen a Truman Show című filmjét mondanám. Elsősorban nem azért mert ez lett a színész legdrámaibb filmje – pedig humorból itt sincs hiány -, de sokkal inkább a mély, elgondolkodtató és megrázó története miatt ajánlanám ezt a produkciót.

A teljes filmet a cikk alatt található linken tudod megnézni!

A Truman Show egy olyan férfi történetét mutatja be, aki nem tudja, hogy a világ, amiben él, egy mesterségesen létrehozott valóságshow-szappanopera, amelyet milliók néznek, a hét 168 órájában. A forgatókönyvet Andrew Niccol írta amit Paramount Pictures vásárolt meg és úgy volt, hogy Brian de Palma rendezi meg az alkotást de végül Peter Weir került a direktori székbe. A forgatás legnagyobb része a floridai Seaside-ban zajlott, a mesterségesen létrehozott város a floridai Panhandle-ben volt. A Truman Show költségvetése mindössze 60 millió dollár volt, és a többszörösét hozta vissza, szám szerint 264 millió volt a bevétel. De nem csak a kasszáknál volt siker a mozi hanem a kritikusok is nagyon jól fogadták. A hollywoodi produkciót három Oscarra is jelölték, emellett három Golden Globe díjat is nyert.

A Truman Show, mint a legtöbb Jim Carrey film rendkívül szórakoztató, de ami sokkal fontosabb, hogy több komoly témát és kérdést is feszeget. Sokan úgy vélik, hogy a mozi megjósolta a valóságshow-k térnyerését és hatalmas népszerűségét. A rendező kiváló érzékkel nyúlt a témához és emészthetően tálalja elénk a mély üzeneteket. A film ütemével nincs gond folyamatosan fent tartja az érdeklődésünket és a dráma a végére csúcsosodik ki. A kiváló rendezéshez pedig remek színészi játék párosul Jim Carrey, Ed Harris, és Noah Emmerich is fantasztikusan alakítja a karakterét.

Ha a napokban szeretnél megnézni egy tartalmas, komolyabb üzenettel bíró vígjátékot (nem sok ilyen van) akkor a Truman Show mindenképpen tökéletes választás lesz az egész család számára!

A teljes filmet megnézheted itt: http://videa.hu/videok/film-animacio/truman-show-1998-jim-carrey-szinkronizalt-HYgCLsgBM1te75gb

(Címlapkép forrása)

//Taki//

Mentés

Mentés

Truman Show (The Truman Show, 1998) Ha megkérdezné valaki tőlem, hogy melyik Jim Carrey alkotás a kedvencem, vagy melyiket ajánlanám a leginkább, akkor egyértelműen a Truman Show című filmjét mondanám. Elsősorban nem azért mert ez lett a színész legdrámaibb filmje - pedig humorból itt sincs hiány -, de sokkal inkább a mély, elgondolkodtató és megrázó története miatt ajánlanám ezt a produkciót. A teljes filmet a cikk alatt található linken tudod megnézni! A hollywoodi produkciót három Oscarra is jelölték, emellett három Golden Globe díjat is nyert. A Truman Show egy olyan férfi történetét mutatja be, aki nem tudja, hogy a világ, amiben él, egy mesterségesen létrehozott valóságshow-szappanopera, amelyet milliók néznek, a hét 168 órájában. A forgatókönyvet Andrew Niccol írta amit Paramount Pictures vásárolt meg és úgy volt, hogy Brian de Palma rendezi meg az alkotást de végül Peter Weir került a direktori székbe. A forgatás legnagyobb része a floridai Seaside-ban zajlott, a mesterségesen létrehozott város a floridai Panhandle-ben volt. A Truman Show költségvetése mindössze 60 millió dollár volt, és a többszörösét hozta vissza, szám szerint 264 millió volt a bevétel. De nem csak a kasszáknál volt siker a mozi hanem a kritikusok is nagyon jól fogadták. A hollywoodi produkciót három Oscarra is jelölték, emellett három Golden Globe díjat is nyert. A film, mint a legtöbb Jim Carrey alkotás rendkívül szórakoztató, de ami sokkal fontosabb, hogy több komoly témát és kérdést is feszeget. A Truman Show, mint a legtöbb Jim Carrey film rendkívül szórakoztató, de ami sokkal fontosabb, hogy több komoly témát és kérdést is feszeget. Sokan úgy vélik, hogy a mozi megjósolta a valóságshow-k térnyerését és hatalmas népszerűségét. A rendező kiváló érzékkel nyúlt a témához és emészthetően tálalja elénk a mély üzeneteket. A film ütemével nincs gond folyamatosan fent tartja az érdeklődésünket és a dráma a végére csúcsosodik ki. A kiváló rendezéshez pedig remek színészi játék párosul Jim Carrey, Ed Harris, és Noah Emmerich is fantasztikusan alakítja a karakterét. Ha a napokban szeretnél megnézni egy tartalmas, komolyabb üzenettel bíró vígjátékot (nem sok ilyen van) akkor a Truman Show mindenképpen tökéletes választás lesz az egész család számára! A teljes filmet megnézheted itt: http://videa.hu/videok/film-animacio/truman-show-1998-jim-carrey-szinkronizalt-HYgCLsgBM1te75gb (Címlapkép forrása) //Taki// Mentés Mentés

Értékelés

Színészi alakítás - 83%
Tartalom - 88%
Filmezzünk.hu - 84%
IMDB - 81%

84%

User Rating: 4.85 ( 1 votes)
84

Article Tags: