FILMEZZUNK.HU
Denzel Washington 15 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Denzel Washington 15 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

2003

Denzel Washington legjobb filmjei

Denzel Washington kétszeres Oscar és kétszeres Golden Globe díjas amerikai színész, rendező és producer. Denzel a napokban ünnepli születésének a 69. évfordulóját, melynek alkalmából nem hiányozhat szülinapi toplistánk a zseniális színésztől. A folyamatosan magas szinten játszó előadóművész korunk egyik legmeghatározóbb filmes alakja, aki egyszerűen képtelen rossz filmben szerepelni, ezért is voltunk nagy bajban a lista összeállításakor. Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Denzel Washington produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

15. A csontember (The Bone Collector, 1999)

A tehetséges rendőr, Rhyme (Denzel Washington) nyomozó élete látszólag derékba törik, mikor egy baleset miatt arra kényszerül, hogy ágyhoz kötve töltse napjait. Amikor azonban a városban egy sorozatgyilkos kezdi szedni áldozatait, Rhyme kapja a megbízást, hogy derítse ki, ki a tettes, és hogyan állíthatják meg. A nyomozásban Amelia (Angelina Jolie), a fiatal rendőrnő segít neki. Együttes erővel szállnak szembe a magát Csontembernek nevező őrülttel szemben.

A csontember (The Bone Collector, 1999)

14. Déja Vu (Deja Vu, 2006)

Mindenki tudja, milyen az az érzés, amikor úgy érezzük, mintha egy eseményt átéltünk volna már korábban. Doug Carling (Denzel Washington) ügynököt épp egy deja vu vezeti egy furcsa bűnesethez. Egészen határozottan érzi, hogy a halott lányt már látta valahol, és a komp nem baleset folytán égett le. Egy különleges katonai eszközzel felszerelkezve elindul, hogy elfogja a tetteseket, és kiderítse, honnan is ered a megmagyarázhatatlan érzés.

Déja Vu (Deja Vu, 2006)

13. 2 kaliber (2 Guns, 2013)

Úgy tanultuk, hogy a bűnözők a rosszfiúk, a zsaruk pedig a jófiúk. A valóság persze nem ilyen egyszerű. Trench (Denzel Washington) egy elszánt rendőr, Steadman (Mark Wahlberg) pedig egy ravasz tengerészeti nyomozó. Mindketten úgy veszik fel a harcot a maffia ellen, hogy beépülnek a bűnözők közé. Munkájukat olyan jól végezik, és olyan mélyre merültek az alvilágban, hogy már nem találják a kiutat. Legújabb bevetésük során a maffiától kell lopniuk, azonban úgy fest, valaki átverte őket, és véletlenül a CIA-tól lopják meg. Nyakig ülnek a pácban, de a túlélésre csak együtt van esélyük.

A rendező bevallása szerint a film legemlékezetesebb sorait Denzel Washington és Mark Wahlberg rögtönözték. Bobby szerepére először Vince Vaughn, Stig szerepére pedig Owen Wilson volt az első jelölt, de még a forgatás előtt lecserélték őket.

12. Az utolsó esély (Crimson Tide, 1995)

Orosz militánsok elfoglalnak egy nukleáris támaszpontot, és támadásra készülnek. A USS Alabamának, egy orosz vizeken tartózkodó amerikai tengeralattjárónak lehetősége van semlegesíteni őket, ám ha megteszik, azzal nemzetközi konfliktust robbantanak ki. A harc ezúttal Frank Ransey (Gene Hackman) kapitány és első tisztje, Ron Hunter (Denzel Washington) hadnagy között tör ki a világ sorsáért.

Az utolsó esély (1995)

Denzel Washington a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára. Washington szerepét eredetileg Andy García játszotta volna.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·