FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2016. január 7-8.

Filmajánló a hétvégére – 2016. január 7-8.

6839

Filmajánló – A hétvége 16 legjobb filmje!

Filmajánló rovatunkban 16 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Természetesen minden ajánlott filmet sugározza valamely TV csatorna. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

Az ördög Pradát visel (2006) – 01.07., Szombat 17:00, Prime

Andy Sachs (Anne Hathaway), a frissen diplomázott főiskolás lány elkerül a New York-i divatvilág legnagyobb hatalmú úrnője, Miranda Priestly (Meryl Streep) mellé. A fiatal lány egyáltalán nem illik bele a külsőségek uralta világba. A Runaway magazin álomállása nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, főnöke pedig egyre elviselhetetlenebbé teszi számára a mindennapokat.

Korhatár: 12+
Stílus: Vígjáték
Filmajánló: Egy remek, divatos vígjáték zseniális színészekkel.

Apafej (1999) – 01.07., Szombat 18:00, Cool Tv

Sonnynak (Adam Sandler) nincsenek nagy tervei az életben, semmiért nem akar felelősséget vállalni, és megpróbálja magát távol tartani a felnőtt élet gondjaitól. Nem is csoda, hogy barátnője egy nap megelégeli mindezt, és faképnél hagyja. Az elkeseredett Sonny azonban nem sokáig foglalkozhat magával, egy nap ugyanis egy kisfiú állít be hozzá azzal, hogy ő Sonny Kínába utazott barátjának törvénytelen fia, akit anyja azért küldött el, mert már nem tudott róla gondoskodni. Sonny úgy dönt, felnő a feladathoz, és megpróbál valódi apaként helytállni.

Apafej 1999

Korhatár: 12+
Stílus: Vígjáték, Dráma, Családi
Filmajánló: Ritkán lát az ember ilyen jó mondanivalóval rendelkező, mindenképpen pozitív filmet vígjáték kategóriában. Adam Sandler filmes pályafutásának egyik legszerethetőbb darabja.

Egetverő haderő (2007) – 01.07., Szombat 18:30, RTL+

Három kisvárosi jóbarát, Larry (Larry the Cable Guy), Bill (Bill Engvall), és Everett (D. J. Qualls) egy szép napon azon kapja magát, hogy katonai egyenruhában ülnek egy Irakba tartó repülőgépen. Az éjszaka folyamán átülnek a gépen szállított terepjáróba, amely elszabadul, és kizuhannak a mélybe. Egy kis mexikói faluban landolnak, csakhogy meggyőződésük, hogy a Közel-Keleten vannak, ezért amint kialudt a fáradalmakat, nekilátnak felszabadítani a helyieket.

Egetverő haderő (2007) - 01.07., Szombat 18:30, RTL+

Korhatár: 12+
Stílus: akció, vígjáték
Filmajánló: Egy nagyszerű paródia film, megfűszerezve egy kis akcióval.

Sherlock Holmes 2. – Árnyjáték (2011) – 01.07., Szombat 20:45, RTL Klub

A világ leghíresebb és legokosabb magándetektívje visszatér – és vár rá néhány nagy meglepetés. Végre emberére akad, nyomába eredhet annak a zseniális bűnözőnek, aki mindarra képes, amire ő, csak a rossz szolgálatában. Moriarty professzor lelkiismeret-furdalás nélkül követi el a legvadabb bűntényeket. Ha érdekei úgy kívánják, még az osztrák koronaherceget is képes meggyilkolni. Miközben Watson az esküvőjére készül, társa nyakig merül az ügyben, és nemcsak a doktort, hanem saját, szintén zseniális bátyját és egy gyönyörű, de veszélyes jósnőt is magával ránt. Egész Európán keresztül folyik az üldözés, és a professzor egy lépéssel mindig előttük jár.

Korhatár: 12+
Stílus: misztikum, akció
Filmajánló: Robert Downey jr. és Jude Law a Sherlock Holmes filmekkel méltán került be a 2000-es évek legmenőbb nyomozópárosai közé.

A bombák földjén (2008) – 01.07., Szombat 21:00, AMC

2007-ben Bagdadban bombák hullnak és robbannak. A bombaszakértők alakulata sietve érkezik oda, ahova egy bomba becsapódik, hogy hatástalaníthassák, mielőtt az kárt okozna. Ráadásul a csapat két legjobbja nem bírja egymást, amin bizony emberéletek is múlhatnak.

A bombák földjén 2008

Korhatár: 16+
Stílus: háborús, akció, dráma
Filmajánló: Kathryn Bigelow ezzel a rendezéssel beírta magát a filmtörténelembe, ugyanis a film 2010-ben 6 Oscar-díjat is kapott, köztük a legjobb film kategóriában.

Börtönregény (2011) – 01.07., Szombat 21:00, Mozi+

Driver (Mel Gibson) a veterán bűnöző nem tudja megúszni a börtönt. Elkapják, miközben lopott pénzzel menekül, és bezárják az El Pueblito börtönbe, amely híres a keménységéről. A börtönbandák között Driver csak a fiatal srác, Javin segítségével tud életben maradni. Az ő élete is veszélybe kerül azonban, mikor egy nagy hatalmú bandavezér májdonoraként akarják felhasználni. Driver nem hagyja annyiban a dolgot.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, krimi
Filmajánló: Igaz, hogy Mel Gibson az elmúlt években nem a minőségi filmjeivel volt a középpontban, ám ez a produkció egy igazán élvezhető alkotás lett.

A királyság (2007) – 01.07., Szombat 21:05, Duna Tv

Egy szaúd-arábiai városban, Rijádban robbantás történt. A merénylet a városnak azon a felén történt, ahol főleg amerikaiak laknak. A diplomácia tanácstalan, egymással vitatkoznak a fejesek a hatásköröket illetően. Eközben Ronald Fleury (Jamie Foxx) FBI ügynök a helyszínre érkezik kis csapatával, hogy feltárja az ügyet. Mindössze öt nap áll a rendelkezésükre, hogy megtalálják a felelősöket. Nem akar mindenki segíteni nekik, de szerencséjükre Al-Ghazi (Ashraf Barhom), a rendőrkapitány velük van. Hamarosan egy szélsőséges terroristasejtre bukkannak a városban.

A királyság (The Kingdom, 2007)

Korhatár: 16+
Stílus: thriller, dráma
Filmajánló: Ha egy igazán izgalmas akcióra vágynál, akkor ez a te filmed.

Snowpiercer – Túlélők viadala (2013) – 01.07., Szombat 22:55, Cool Tv

2031-ben a Föld felszíne fagyott és lakhatatlan. Az emberiség korszakának vége, csupán néhányan élték túl a katasztrófát, amit a globális felmelegedés elleni meggondolatlan lépések okoztak. A túlélők kis csoportja egy vonaton robog körbe a bolygón, már 17 éve tart zakatolásuk. A vonaton egy sajátos rendszer működik, melyben minden utasnak megvan a maga helye és szerepe. A történelem viszont, mint mindig, most is önmagát ismétli, az elnyomottak fellázadnak az elnyomók ellen.

Korhatár: 16+
Stílus: thriller, sci-fi, akció
Filmajánló: Ha szereted a posztapokaliptikus filmeket, akkor ezért a produkcióért oda meg vissza leszel.

Ezer szó (2012) – 01.08., Vasárnap 12:40, Mozi+

Főszereplőnk (Eddie Murphy) nagyszájú, sokat beszélő férfi. Egy napon kertjében, szinte a semmiből egy fa nő. Előbb-utóbb rájön, hogy minden egyes kimondott szóval lehullik egy levél a fáról. Egy ismerőse szerint a fa önmagát jelképezi, azaz ha az összes levél lehull a fáról, a férfi meghal. Egyetlen dolgot tehet hát, némasági fogadalmat tesz, melynek betartása nem is olyan könnyű a mindennapokban.

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, dráma
Filmajánló: Eddie Murphy személye bárhol bárkit képes megnevettetni.

Pénznyelő (1986) – 01.08., Vasárnap 16:25, Paramount Channel

A fiatal házaspár, Walter Fielding (Tom Hanks) és Anna Crowley (Shelley Long) új lakást szeretnének maguknak, ám pénzük az nem sok, úgyhogy nem fűznek nagy reményeket az akcióhoz. De meglepő módon hihetetlen szerencsések és hihetetlenül alacsony áron jutnak egy gyönyörű házhoz. Ám abban a pillanatban, amikor beköltöznek, elindul a lavina és a lakás a szó szoros értelmében szinte atomjaira esik.

A pénznyelő (The Money Pit, 1986)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, romantikus
Filmajánló: Egy Tom Hanks klasszikus, amit minden fiatal házaspárnak szigorúan ajánlunk.

Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt (2003) – 01.08., Vasárnap 16:30, SuperTV2

Andie Anderson (Kate Hudson) a Nőmérő Magazin újdonsült rovatvezetője, aki hétről hétre remek tanácsokkal látja el női olvasóit a közkedvelt “Hogyan”-rovat hasábjain. Legújabb témájához egyik kolléganője sanyarú sorsából merít ihletet, és már meg is van a következő havi cím: Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt? Ehhez azonban villámgyorsan fel kell szednie egy pasit, akit aztán 10 nap alatt furfangosabbnál furfangosabb módszerekkel kergethet a szakításba és az őrületbe. Benjamin Barry (Matthew McConaughey), a menő reklámügynök egy sokat ígérő megbízást akar megkaparintani – minden áron. Vakmerősége odáig fajul, hogy a siker érdekében fogadást köt: 10 nap alatt magába bolondít egy nőt, akit kijelölnek neki. És mit ad isten, az áldozat éppen Andie lesz…

Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt 2003

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, romantikus
Filmajánló: Matthew McConaughey és Kate Hudson főszereplésével alap romantikus film.

Forráskód (2011) – 01.08., Vasárnap 19:00, Cool Tv

Bombamerényletet követnek el egy vonat ellen. A titkosszolgálat embere, Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) százados Sean Fentress álnéven ott volt a vonaton. Feladata, hogy azonosítsa a merénylőt, aki újabb akcióra készül. A Forráskód nevű szupertitkos program segítségével Stevens-Fentresst újra és újra visszaküldik a szerelvényre, hogy megtalálja a merénylőt. Minden alkalommal újabb bizonyítékra bukkan, ám a merénylőnek sikerül elmenekülnie. Minél többet tud meg róla, Stevens annál biztosabb abban, hogy meg tudná akadályozni a robbanást, ha egyszer nem futna ki az időből.

Korhatár: 16+
Stílus: sci-fi, dráma
Filmajánló: Izgalmakkal és fordulatokkal teli produkció Jake Gyllenhaal-al a főszerepben.

A szív bajnokai (2009) – 01.08., Vasárnap 20:00, RTL II

Michael Oher (Quinton Aaron) az egyik legnagyobb amerikaifutball-játékos, de a sikerekhez göröngyös út vezetett. Michael lézengő kamaszként egy nap találkozik Leigh Anne-nel (Sandra Bullock), mely meghatározó mozzanatnak bizonyul mindkettejük életében: Anne és férje magához veszi a fiatal fekete fiút. Michael, a hatalmas termetű fiatal srác, aki mindemellett nagyon jámbor és zárkózott, sok fejtörést okoz új családjának, hogy megtalálják a hozzá vezető utat.

A szív bajnokai 2009

Korhatár: 12+
Stílus: sport, életrajzi, dráma
Filmajánló: Nem csak, hogy minden idők egyik legjobb sportfilmje, hanem sokkal inkább szól a szeretetről, a kitartásról és a hitről. Sandra Bullock fantasztikus játéka Oscar-díjat ért.

Holtpont (2015) – 01.08., Vasárnap 20:45, RTL Klub

Egy fiatal FBI ügynök egy speciális, extrém sportokat űző adrenalifüggő csapat tagjai után nyomoz, akiket óriási léptékű, és tökéletesen kivitelezett rablással gyanúsít. Johnny Utah (Luke Bracey) beépül az élsportolók közé, hogy bebizonyítsa, a bűntényekért Bodhi (Edgar Ramirez) bandája a felelős. Az 1991-es Point Break remake-je.

Korhatár: 16+
Stílus: sport, akció, thriller
Filmajánló: Egy igazán pörgős akciófilm.

Harcosok klubja (1999) – 01.08., Vasárnap 21:00, Mozi+

Jack terápiás csoportokba jár, mégsem kerül közelebb önmagához és embertársaihoz. Összebarátkozik Tylerrel, aki egy különös, titkos társaság megalapításával próbál úrrá lenni a világ káoszán. A Harcosok klubjának híre hamar elterjed az egyre intenzívebb élményekre vágyó yuppie-k között. A fiúk barátságának Marla vet véget, aki kétségbe vonja Tyler erőltetetten férfias ideológiáját.

Harcosok klubja (Fight Club, 1999)

Korhatár: 16+
Stílus: akció
Filmajánló: Brad Pitt-nek és Edward Norton-nak is az egyik, ha nem a legjobb filmje, amit minden férfinak legalább egyszer az életben kötelező megnézni.

Üvegtigris (2001) – 01.08., Vasárnap 21:30, TV2

Az Üvegtigris hat barát pár eseménytelen napjának története. Lali, az amerikamániás büfés, aki az Üvegtigris nevű rozoga, útszéli büfékocsi tulajdonosa; Gaben, az autónepper, Róka, a piti csencselő; Sanyi a félnótás hajléktalan; Csoki, aki mindig arról szövegel, hogy majd szerez pénzt és elmegy Amerikába; és Cingár, aki a többiek idegeit nem kímélve szaxizik. Gaben rábeszéli Lalit, hogy vegyen meg egy, az amerikai álmot ízig-vérig megtestesítő régi Chevrolet Impalát. Amikor hosszú kálvária után meghozza a rég várt autót, Lali ki sem tudja próbálni, egy úton visszaforduló teherautó összetöri. Közben Róka izgatottan keresi a “Vasat”, melyet korábban odavitt, hátha akad rá vevő. Lali azonban pár nappal azelőtt eladta a semmire sem használhatónak vélt “fémhulladékot”. Rókára rászálltak a nehézfiúk, s halálosan megfenyegették, hogy hozza vissza, vagy fizessen. Pénzt kell tehát szerezni mindenáron. Csoki szerint egyetlen megoldás van, ki kell rabolni a közeli postát. Mindenki kocsiba száll. A nagy balhé azonban nem sikerül tökéletesen.

Üvegtigris (2001)

Korhatár: 16+
Stílus: vígjáték
Filmajánló: A magyar filmes történelem egyik legmeghatározóbb darabja, Rudolf Péter rendezésében és főszereplésével.

(Filmajánló hétvégére címlapkép forrása)
(Filmajánló hétvégére történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·