FILMEZZUNK.HU
A 10 legismertebb zsidó filmsztár, aki büszke a származására

A 10 legismertebb zsidó filmsztár, aki büszke a származására

79076

A legismertebb zsidó filmsztárok

A Mount Lee hegyen található Hollywood feliratot valószínűleg mindenki ismeri a világon, azonban azt már kevesebben tudják, hogy a felirat az 1900-as évek elején Los Angelesbe vándorló zsidó producerek miatt vált világhírűvé. Az 1800-as évek elején Hollywood még kis közösség volt, ma a filmgyártás fellegvára. Az elmúlt évtizedek során a sikert sikerre halmozó színészek közül sokan zsidó felmenőkkel büszkélkedhetnek, cikkünkben közülük mutatjuk be a tíz legismertebb arcot. Íme a tíz legismertebb zsidó filmsztár!

Esetleg van még olyan zsidó filmsztár, akinek helye lenne a legismertebbek között? Ha szerinted van, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

1. Ben Stiller

Tugg Speedman, Derek Zoolander, Walter Mitty – csak pár név Ben Stiller leghíresebb szerepei közül. A színész már évtizedek óta szórakoztatja a közönséget komikus filmjeivel, melyek eddig már több, mint két és fél milliárd dollárt hoztak a konyhára. Stiller tagja a csak ,,Frat Pack” névre keresztelt színészcsapatnak, mely Hollywood jelenleg élő legnagyobb komikusait tömöríti.

Ben Stiller

Ben Stiller egy zsidó komédiás családba született bele, és ennek megfelelően a színész zsidó nevelésben részesült melyre a mai napig büszke. Stiller átesett a bar mitzvahn is, és bár felesége katolikus, elmondása szerint szüleihez hasonlóan Ő is tudatosan zsidónak neveli gyermekeit, ezzel együtt ünneplik mind a keresztény, mind a zsidó ünnepeket.

2. Natalie Portman

A Star Wars első trilógiájának hercegnője Jeruzsálemben született és valószínűleg a színészvilágban Izrael egyik legnagyobb támogatója. 2006-ban egy interjúban azt állította, Izraelben érzi magát a legjobban zsidónak, és gyermekeit is ezen szokások alapján szeretné felnevelni. Portman a Fekete hattyú forgatásán ismerkedett meg későbbi férjével, Benjamin Millepieddel. Millepied 2014-ben egy interjúban elmondta, folyamatosan tanulmányozza a judaizmust és komolyan fontolgatta az áttérést.

Natalie Portman

3. Adam Sandler

Adam Sandler a filmes világ talán egyik legérdekesebb figurája. A saját produkciós cége, a Happy Madison által készített filmeket a kritikusok rendre lehúzzák, miközben a nézőknek köszönhetően produkciói kasszasikerként könyvelhetők el. Legutóbbi filmjei közül a Nagyfiúk, a Kavarás és Jack és Jill is borzasztó értékeléseket kaptak az internetes fórumokon, azonban könnyed hétvégi vígjátékokként költségük legalább két és félszeresét visszahozták a filmek. Sandler nem beszél sokat származásáról, hacsak az nem ad ötleteket egy-egy filmhez vagy dalhoz. A Chanukah Dal világszerte híres lett, melyben Sandler a zsidó gyermekek érzéseivel szimpatizál, akik nem tudják átérezni a karácsony lényegét.

Adam Sandler

A Ne szórakozz Zohannal! című film is a zsidó kultúrával kapcsolatos sztereotípiákra épül. Bár nem szókimondó származásával kapcsolatban, mikor Howard Stern rádiós műsorában a színészt Izraelről és zsidóságáról kérdezte, Sandler keményen nekirohant Roger Watersnek, a Pink Floyd basszusgitárosának, miután a zenész rendre felszólította művésztársait, bojkottálják Izraelt amiért az ,,apartheid állam módjára elnyomja a palesztinokat”.

Sandler nyomdafestéket nem tűrő kifejezésekkel illette Waters viselkedését, majd egyértelműen kijelentette, ő igenis büszke zsidóságára és kiáll Izrael mellett.

4. Scarlett Johansson

A Bosszúállók sztárja 2016-ban a legjobban kereső női filmsztár lett, filmjei összesen több, mint egy milliárd dollárt hoztak a készítők számára. A színésznő az elmúlt években került igazán rivaldafénybe és azóta is töretlenül ível felfele karrierje, az elkövetkező évben legalább három új filmben fogjuk látni. Johansson egy dán apához és egy bronxi zsidó anyához született, elmondása szerint jobban azonosul édesanyjának gyökereivel, mint dán származásával. Magánéletével kapcsolatban, így vallásosságával kapcsolatban is diszkrét, azt azonban többször is elmondta, decemberben mind a Hannukaht, mind a Karácsonyt megtartják, valamint minden évben megünneplik a Rós Hásánát és a Pészachot is.

Scarlett Johansson

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·